Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
1102 1127
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar Krasnolistka
+3 / 5

Zrobiłam w zeszłym roku, żeby nie było że nie robię. Stoją po dziś dzień, bo z przyzwyczajenia kupuję wszystkie przetwory w sklepie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Kocioo
+8 / 8

@Krasnolistka Pomyśl o tym inaczej... w tym roku nie musisz już robić. "żeby nie było że nie robisz.. "... a więc się przydały.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Fragglesik
+14 / 16

A kto miał przestać i po co?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+18 / 18

To nie są zapasy. To jest szansa na to by zdrowo zjeść.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Asiatan6
+5 / 5

ja

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Vonel
0 / 0

Tylko marynowane grzybki oraz trochę kompocików.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Omdko
+3 / 3

Robię. Nie tylko na zimę, cały rok się przydają do sałatek czy na szybką przystawkę, owocowe do deserów:) I większość że swoich zbiorów ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N NiebieskieMaliny
+3 / 3

Dżemik samemu robiony zawsze smaczniejszy niż kupny :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar kropka87
+4 / 4

Nie w takich ilościach jak na fotce, ale robię. Sklepowe sałatki, grzybki czy dżemy nie umywają się do tych domowych, warto robić swoje przetwory.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Trucker_87
+6 / 6

Przetwory na zimę to fajna rzecz. Tych owocowych i warzywnych mam pewną ilość, ale nie jestem ich jakimś wielkim fanem (lubię warzywa i owoce sezonowe). Jestem natomiast wielkim zwolennikiem wykonywania wszelakich domowych konserw i mięsnych specjałów. W szczególności mięsa długo sezonowane i suszone należą do moich ulubionych. Posiadam w głębokiej piwnicy całkiem niezły mikroklimat do tego typu wyrobów. Nawet ze zwyczajnego schabu wieprzowego można, przy odpowiedniej trosce zrobić doskonałą suszoną wędlinę której smak jest wręcz nieziemski.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V vetulae
0 / 4

Tradycyjnie, tylko oponka na bioderkach.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A antydemagog
-1 / 1

Peklowana wolowine podchodze 3ci sezon i mi sie nie udaje...eeehhh..

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H HieronimaLucinda
0 / 0

Jaka pieeeeekna spizarnia!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M mam2koty
0 / 0

Teściowa robi na potęgę. Wciska nam te słoiczki przy każdej okazji, nie dociera do niej, że nie lubimy przetworzonych owoców. nie smakują nam powidełka, dżemik, galaretka z białej porzeczki idealna do herbaty. Do dzisiaj mąż na hasło "dżemik i powidełka" dostaje gęsiej skórki. Za to ubóstwiamy jej przecier pomidorowy i ogórki kiszone - cudo.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar TheNiku
+1 / 3

Ja się chyba nigdy nie przekonam do robienia przetworów. Po co tworzyć sobie dodatkową pracę w wolnym czasie? :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B biuro74
0 / 2

Zrobilem ogory kiszone, kompot i nalewke. Za maly ogrodek ;-) To gie ze sklepu w zasadzie do niczego sie nie nadaje, az nie do wiary, ze czlowiek docenia dopiero wartosc smacznego (i zdrowego) jedzenia po latach, a w miedzyczasie zwyczajnie sie podtruwa jakims badziewiem ze sklepu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem