Ale to słabe jest. Nie tylko na dziób i na rufę jest przechył, ale przy bocznej fali także na burty. Wtedy całość z garnków byłaby wy...bana. To powinno działać jak żyrokompas, jeżeli już. Inna sprawa, że jako kucharz nie wyobrażam sobie gotowanie/smażenia/itp na czymś co mi się buja tam i z powrotem! Stabilna kuchnia daj mi pewność, że panuję nad sytuacją. Są inne sposoby radzenia sobie z tzw. 'bujaniem'.
Sprawdza się takie cudo świetnie. Przetestowane na Adriatyku
Sprawa standardowa. Plusują Ci który nigdy nie byli na żadnej Łodzi.
To jest zupełnie standardowe wyposażenie każdej mesy.
A ja nigdy czegoś takiego nie widziałam.
Ale tylko w jednej płaszczyźnie stabilizuje?
@wic1 o dziwo w zdecydowanej większości przypadków wystarczy, potwierdzam z doświadczenia.
EDIT: w warunkach w których przestaje wystarczać, jedzenie to ostatnia rzecz na którą ktokolwiek ma ochotę ;D
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 maja 2020 o 9:40
Ale to słabe jest. Nie tylko na dziób i na rufę jest przechył, ale przy bocznej fali także na burty. Wtedy całość z garnków byłaby wy...bana. To powinno działać jak żyrokompas, jeżeli już. Inna sprawa, że jako kucharz nie wyobrażam sobie gotowanie/smażenia/itp na czymś co mi się buja tam i z powrotem! Stabilna kuchnia daj mi pewność, że panuję nad sytuacją. Są inne sposoby radzenia sobie z tzw. 'bujaniem'.