Lepiej, jeśli się lubi pizzę podobną do tradycyjnej włoskiej - cienkie proste, trochę suche ciasto, tradycyjny sos, mniej sera i składników. Gorzej, jeśli się lubi pizzę podobną do Amerykańskiej - grubsze ciasto, więcej sera, więcej składników. Włoską pizzę jemy zwykle z odrobiną oliwy a z amerykańską mamy różne sosy do wyboru.
Prawdopodobnie piec nie ma tak dużego wpływu tak naprawdę, po prostu pizzerie które aspirują do tradycyjnej pizzy instalują tradycyjne piece a pizzerie które aspirują do amerykańskiej pizzy - nowoczesne. Tradycyjny piec daje trochę posmaku dymu ale to decyzje kuchni się liczą.
@YouCantSaveMe ja tam lubię pizzę w stylu włoskim, ale jeśli w danej dzielnicy mało ludzi ma takie preferencje to mało komu będzie smakowało i pizzeria upadnie.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
11 czerwca 2020 o 13:51
Na liściu rabarbaru...
Lepiej, jeśli się lubi pizzę podobną do tradycyjnej włoskiej - cienkie proste, trochę suche ciasto, tradycyjny sos, mniej sera i składników. Gorzej, jeśli się lubi pizzę podobną do Amerykańskiej - grubsze ciasto, więcej sera, więcej składników. Włoską pizzę jemy zwykle z odrobiną oliwy a z amerykańską mamy różne sosy do wyboru.
Prawdopodobnie piec nie ma tak dużego wpływu tak naprawdę, po prostu pizzerie które aspirują do tradycyjnej pizzy instalują tradycyjne piece a pizzerie które aspirują do amerykańskiej pizzy - nowoczesne. Tradycyjny piec daje trochę posmaku dymu ale to decyzje kuchni się liczą.
@YouCantSaveMe ja tam lubię pizzę w stylu włoskim, ale jeśli w danej dzielnicy mało ludzi ma takie preferencje to mało komu będzie smakowało i pizzeria upadnie.
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 11 czerwca 2020 o 13:51