100 g orzechow laskowych / obranych, bez skorek i uprazonych /
100 g czekolady do
wyrobow cukieniczych / wloska "fondente" /
100 g cukru pudru / wystarczy nawet 80 g, zalezy od smaku /
35 g masla, 150
g mleka.
- obrane orzechy umiescic na 10 minut w piekarniku / 100° /, potem delikatnie
pocieraja usunac cienka skorke
/ pocierajac je miedzy dlonmi /
- zmiksowac cukier, potem dodac orzechy i czekolade, na koncu maslo i mleko
- jesli
jest to Thermomix, podczas miksowania ustawic jednoczesnie temperature
60° na 4 minuty
- jesli jest to blender
dzbankowy, umiescic wszystko po z miksowaniu w
odpowiednim garnku
- dalej nie ma zadnych informacji poza ta, ze trzeba
uzyc drewnianej lyzki
- na pewno trzeba uwazac, aby calosc sie nie przypalila". To jednak nie takie proste jak myślicie ;]. I w democie jest błąd na błędzie.
Zmodyfikowano
2 razy
Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 21:41
No właśnie! i oddasz mi zmarnowany czas! A poza tym... to jest przepis na jakąś czekoladę do smarowania, a nie na oryginalną Nutellę. Przepis na Nutellę mają tylko ci, co ją wymyślili i ją produkują. A czekolada którą roztopi się w garnku później znowu i tak stwardnieje. szczerze mówiąc, nie odważyłabym się tego zjeść, chyba że by mi zapłacili :DD
Życze powodzenia, jak chcecie roztopić kupną śmietane. Zwykle kończy sie tym, że zrobią sie grudki i odejdzie tłuszcz. Zamiast śmietany użyłbym masła. Mogę sie mylić, ale po własnych doświadczeniach tak to własnie jest.
Byłem odważny i wypróbowałem :D
Z moim genialnym talentem kulinarny dziwie się że coś z tego wyszło ale wnioski:
Trzeba dodać ze 2 łyżki masła jeszcze bo inaczej będzie to czekoladowa śmietana do picia
Zamiast dwóch czekolad i orzeszków można dodać jedną mleczną i jedną orzechową, wygląda wtedy inaczej ale też jest dobre :D
Do kanapek się to nie nadaje zbytnio, ale jest zarąbiste samo jak ktoś uwielbia słodycze lub do jakichś ciast/tortów itp jako masa
Jeśli wywołuje efekty uboczne typu siedzenie w kiblu przez cały dzień, nie mogąc lub mogąc za bardzo, to napewno jestem jakiś dziwny bo 6h mineło a ja jakoś żyje i jest dobrze.
Pewnie i tak nikt nie czytał wszystkiego więc napisze w skrócie:
nutella nie wyszła ale też jest dobre :D
Drodzy "eksperci". Mylicie się. W democie wcale nie musi chodzić o cukier waniLINowy. Wbrew Waszej opinii, istnieje także cukier waniLIowy i o taki najprawdopodobniej autorowi chodziło. Można powiedzieć, że cukier waniLINowy, to
taka tańsza, O WIELE częściej spotykana w sklepach i oczywiście gorsza wersja cukru waniLIowego, ponieważ zawiera tylko jedną z substancji aromatycznych waniLII - waniLINĘ.
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 22:17
Wszyscy popadli ze skrajności w skrajność - kiedyś zawsze mówiliście, że to cukier waniliowy, teraz nawracacie świat, i twierdzicie, że cukier waniliowy nie istnieje. szarruh dobrze mówi, i dostaje za to minusy. Jak będę miał kasę, to sobie nawet dodam cukier i wanilię, a co! A wy wszyscy tutaj zobaczyliście jednego demota, i szalejecie. Otóż: istnieje i cukier waniliowy, i wanilinowy. No i znowu ja też powtarzam się po co inteligentniejszych przedmówcach, zupełnie jak tłumoki o wanilinowym :/
o rrrany, czy naprawdę nie widzicie, że my sobie zwałę robiliśmy z tym wanilinowym?:P oczywiście, że jest i taki, i taki, ale po pierwszym komentarzu tego typu - tak jak mówi marcinek6000 - to przybrało charakter żartu. gdyby ktoś napisał, że koty mają po pięć łap, a pod tym pojawiło się dwadzieścia potwierdzających to komentarzy, też udowadnialibyście nam, że jesteśmy głupi i nie znamy się na kotach, i tłumaczyliśbyście nam ich zawiłą anatomię?
nie denerwujcie się tak, bo my tylko żartujemy;)
qwertski, nie nazywaj nas tłumokami, bo ja wrażliwa jestem i zrobiło mi się przykro.
Pozdrawiam zarówno obrońców cukru waniliowego, jak i wanilinowego, oraz wszystkich nutellożerców;)
szarozielony rozwaliłeś mnie komentarzem ;] ale cóz..prawdę rzeczesz :))) cóż..też zaplusuję :) ale czekoladzi nie zmarnuję, poczekam az ktoś inny wypróbuje :P
No w sumie to kij ;/
Nie miałem tych składników to wrzuciłem 160g smietany z reala, czekolade deserowa z centrum krwiodawstwa, 1 cukier wanilinowy, 60g cukru.
Efekt? Na kromke sie nie nadaje przynajmniej dopoki jest cieple, calkiem smaczne ale deserowa zepsula troszke, lepsza by byla mleczna czekolada ale zezarlem :D
Raczej nutella z tego nie wyjdzie ale wszamac zawsze mozna :D Calkiem calkiem.
Niezbyt orientuję się w aktualnych cenach, ale jeśli Nutella dalej kosztuje jakieś 5zł za ok. 400-500g, to już
taniej byłoby kupić oryginał w sklepie...
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 13 July 2011 2011 22:15
To nie tak. "Obuwie sportowe" to bardzo ogólna nazwa, a adidasami są tylko te jednego, konkretnego typu. Innego odpowiednika nie znam. Za to krem czekoladowy ma swoją nazwę: "krem czekoladowy". To tak, jak mówienie o wszystkich pieluchach "pampersy"... Pielucha to pielucha, a Pampers to tylko jedna z wielu marek... wrr....
Szkoda mi kasy na Nutellę :P I tak jest dla mnie za słodka, wolę czekoladę orzechową (jakaś taka z zieloną zakrętką) z Lidla. Cukier waNILIOwy jeszcze istnieje, ale raczej ciężko go dostać...
Odradzam wrzucanie czekolady w kawałkach. Czekolada to takie wredne bydle że lubi się przypalać, jeśli będziemy ją chcieli rozpuścić w garnku na wolnym ogniu. Dlatego właśnie kucharze, cukiernicy etc. robią to w tzw. łaźni wodnej. Bierzemy garnek, nalewamy wody, gotujemy do wrzenia i stawiamy na garnek miskę. Para ogrzewa miskę do której wrzucamy czekoladę. Czekolada się topi, nic się nie przypala.
Ja jebe. Kiedyś też to lubiłem ale teraz na sam widok nutelli rzygać mi się chce. Mieszkam w internacie i codziennie ,ku*wa , dzień w dzień na śniadanie i kolacje to dawają .Oczywiście jest tam niekiedy ser czy szynka , ale rzadko jest coś do jedzenia i trzeba tą nutelle wpie*dalać.
i to ma mnie zdemotywowac? nic nie zastapi nutelli bo w niej najlepsze jest to ze jest nutella. To nie jest portal kulinarny a ten demot nie ma nawet przeslania.
Ja mam chyba jakiś dar, bo coś mi przeleci przez myśl, to po 2-5 h widzę to albo coś takiego ma miejsce. Dzisiaj właśnie przy otwieraniu lodówki zauważyłem nutelle. Kiedy ją otworzyłem, zacząłem myśleć czy nie znaleźć gdzieś przepisu na nutelle albo po prostu samemu wymyślić składniki, które dały by podobny smak jaki ma oryginał. Być może pomyślicie, że teraz zmyślam, ale tak nie jest.
Nie wiem jak się da rozpuścić śmietanę... można rozpuścić masło z cukrem i dodać śmietanę, ale czy da się ROZPUŚCIĆ coś, co i tak jest już plynne? Ciekawe.
Pozatym to nie wiem czy wyjdzie Nutella czy bardziej masło czekoladowo-orzechowe. Spróbujcie.
Ja,jako kucharz z wykształcenia (nie)polecam...
Po co to robić jak można kupić i taniej wyjdzie i będzie lepiej smakować bo w końcu firma to firma, zawsze mają jakiś ukryty patent którego nie ujawnią.
Zrobię to sobie ale edytuj tego demota bo te emotikonki (:D, :*, :) ) przy podpisach są beznadziejne. To są w końcu demoty a nie nasza klasa. Ale dam Ci plusa bo mnie naszła ochota na nutelle.
mam w dupie cukier waniliowy czy wanilinowy. zaciekawiła mnie jedna rzecz. czy aby na pewno w przepisie ma być śmietana, czy może śmietanka?
śmietana to skwaszona śmietanka
śmietanka jest "słodka" (a przynajmniej mniej kwaśna niż śmietana)
Ale się przyczepiliście do tej śmietany (chociaż i tak zapewne chodzi o ŚMIETANKĘ nie ŚMIETANĘ)... Chodzi o to, żeby ją podgrzać i w niej rozpuścić ten cukier!
A co do cukru, to owszem, cukier WANILIOWY istnieje(można domowym sposobem zrobić, bo oryginalny jest trudno dostępny i drogi)! Wanilinowy to taka tania podróba. Zajrzyjcie w Googla!
Aha no i mówicie, że masło... nie polecam, z masła to wam wyjdzie polewa czekoladowa, a śmietanka zagęści i powinno wyjść kremowe, a nie zastygnie. Dziękuję za uwagę.
Dziwi minie, że wszyscy poprawiają, że chodzi o cukier wanilinowy. Cukier waniliowy jest drogi i trudno dostępny, ale istnieje;) Można też zrobić do samemu. Cukier wanilinowy to tylko tańsza wersja cukru waniliowego;)
No kurde jak mnie to irytuje ludzie... Przestańcie gadać że kochacie nutelle, jednorożce i tęcze i co tam macie! Ok, ja też lubię nutelle ale bez przesady, proszę ogarnijcie się... Pewnie teraz wszyscy zaczną po mnie jeździć bo wyraziłem swoje zdanie. Mam już tego dość i kończę z tymi wszystkimi stronami kwejk, demoty itp. bo jest tu już tego wszystkiego za dużo.
Przepis Nutelli jest jednym z 10 najbardziej chronionych przepisów na świecie w ten sposób to najwyżej można zrobić coś w konsystencji i kolorze przypominającego błoto.
Drogi Autorze tego jakże dennego demotywatora , chciałbym cię wyprowadzić z przekonania w jakim żyjesz, a więc
najwspanialszą rzeczą nie jest wcale jakaś tam Nutella ,a... PIWO!
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 1 July 2011 2011 9:30
'Obliczyłem z moją mamą, że koszt tych 450g Nutelli wynosi ok. 10zł, powodzenia, domorośli ekonomiści!''
Zapomniał kolega dodać iż do nutelli dostajemy PANCERNĄ szklankę obecną w każdym domu ;)
Aż sobie to zrobię, a jak głupoty napisałeś to mi oddajesz za zmarnowaną czekoladę!
OdpowiedzSzefostwo Nutelli cię znajdzie zobaczysz.
jak to są bzudry, to płacisz mi za stoperan
Ale po co orzechy? :) To by musiały być tak drobniusieńko zmielone, albo jakieś orzechy w proszku, bo w normalnej nutelli ich nie czuc;p
Czyżby kolejne danie z głównej :D
"Krem czekoladowy typu Nutella:
100 g orzechow laskowych / obranych, bez skorek i uprazonych /
100 g czekolady do
wyrobow cukieniczych / wloska "fondente" /
100 g cukru pudru / wystarczy nawet 80 g, zalezy od smaku /
35 g masla, 150
g mleka.
- obrane orzechy umiescic na 10 minut w piekarniku / 100° /, potem delikatnie
pocieraja usunac cienka skorke
/ pocierajac je miedzy dlonmi /
- zmiksowac cukier, potem dodac orzechy i czekolade, na koncu maslo i mleko
- jesli
jest to Thermomix, podczas miksowania ustawic jednoczesnie temperature
60° na 4 minuty
- jesli jest to blender
dzbankowy, umiescic wszystko po z miksowaniu w
odpowiednim garnku
- dalej nie ma zadnych informacji poza ta, ze trzeba
uzyc drewnianej lyzki
- na pewno trzeba uwazac, aby calosc sie nie przypalila". To jednak nie takie proste jak myślicie ;]. I w democie jest błąd na błędzie.
Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 21:41
aż poczułam ten smak w buzi xD
No właśnie! i oddasz mi zmarnowany czas! A poza tym... to jest przepis na jakąś czekoladę do smarowania, a nie na oryginalną Nutellę. Przepis na Nutellę mają tylko ci, co ją wymyślili i ją produkują. A czekolada którą roztopi się w garnku później znowu i tak stwardnieje. szczerze mówiąc, nie odważyłabym się tego zjeść, chyba że by mi zapłacili :DD
najsmaczniejszą? nutella nie jest najsmaczniejszą rzeczą na świecie.
Życze powodzenia, jak chcecie roztopić kupną śmietane. Zwykle kończy sie tym, że zrobią sie grudki i odejdzie tłuszcz. Zamiast śmietany użyłbym masła. Mogę sie mylić, ale po własnych doświadczeniach tak to własnie jest.
a ja po prostu topię zwykłą gorzką czekoladę i smaruję nim wystygnie (zimą kładę ją na kaloryferze na talerzyku i jest w sam raz)
Najsmaczniejszą rzecz na świecie ? To jest przepis na piwo ?
A nie łatwiej po prostu kupić tę cholerną nutellę?
nutellea jest ohydna
Byłem odważny i wypróbowałem :D
Z moim genialnym talentem kulinarny dziwie się że coś z tego wyszło ale wnioski:
Trzeba dodać ze 2 łyżki masła jeszcze bo inaczej będzie to czekoladowa śmietana do picia
Zamiast dwóch czekolad i orzeszków można dodać jedną mleczną i jedną orzechową, wygląda wtedy inaczej ale też jest dobre :D
Do kanapek się to nie nadaje zbytnio, ale jest zarąbiste samo jak ktoś uwielbia słodycze lub do jakichś ciast/tortów itp jako masa
Jeśli wywołuje efekty uboczne typu siedzenie w kiblu przez cały dzień, nie mogąc lub mogąc za bardzo, to napewno jestem jakiś dziwny bo 6h mineło a ja jakoś żyje i jest dobrze.
Pewnie i tak nikt nie czytał wszystkiego więc napisze w skrócie:
nutella nie wyszła ale też jest dobre :D
jak ktoś ogląda kwejka to wie że insaneeee to skopiował
Ja się zastanawiam, jak roztopić śmietanę...
dokładnie, tak jak mówisz :) WANILINOWY
oczywiście, tak jak mówicie :) WANILINOWY!!!
zaiste! tak ja moi poprzednicy prawili waNILINOwy
Zgadzam się z moimi przedmówcami, chodziło o cukier WANILINOWY ;)
http://www.rajsmakosza.pl/images/cukier_z_prawdziwa_wanilia_kotanyi.jpg http://www.japart.pl/images/catering/dodatki_do_ciast/cukier_waniliowy.jpg czy wy się na księżycu wychowaliście, że nie widzieliście nigdy cukru waniliowego?
właśnie, zacnie powiadają moi przedmówcy, tu chodzi o cukier wanilinowy!
Według mnie jednak WANILINOWY, ale co ja tam wiem
Zmodyfikowano 13 razy Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 21:46
Co wy mówicie? Przecież chodzi o cukier WANILINOWY ! Amatorzy..
zaiste, mądrze prawicie! Chodzi o cukier WANILINOWY;)
Drodzy "eksperci". Mylicie się. W democie wcale nie musi chodzić o cukier waniLINowy. Wbrew Waszej opinii, istnieje także cukier waniLIowy i o taki najprawdopodobniej autorowi chodziło. Można powiedzieć, że cukier waniLINowy, to
taka tańsza, O WIELE częściej spotykana w sklepach i oczywiście gorsza wersja cukru waniLIowego, ponieważ zawiera tylko jedną z substancji aromatycznych waniLII - waniLINĘ.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 22:17
Wszyscy popadli ze skrajności w skrajność - kiedyś zawsze mówiliście, że to cukier waniliowy, teraz nawracacie świat, i twierdzicie, że cukier waniliowy nie istnieje. szarruh dobrze mówi, i dostaje za to minusy. Jak będę miał kasę, to sobie nawet dodam cukier i wanilię, a co! A wy wszyscy tutaj zobaczyliście jednego demota, i szalejecie. Otóż: istnieje i cukier waniliowy, i wanilinowy. No i znowu ja też powtarzam się po co inteligentniejszych przedmówcach, zupełnie jak tłumoki o wanilinowym :/
acha, WANILINOWY :D
to w końcu jaki, bo się zgubiłem, a garnek na ogni stoi ?
ja tam wiem, że są i takie i takie, chciałem tylko dać znak, że tu można rozpocząć falę tych samych komentarzy :D
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 30 June 2011 2011 11:13
dokładnie, jak zauważyłem, że yurant napisał to samo co OneLoveRasta wiedziałem, że to doskonałe miejsce na falę :D
hahaha:d a to pośmiałam;d jak to przyjemnie jest patrzeć jak ludzie chcą zabłysnąć swoją wiedzą i oooo:D tyle identycznych komentarzyxD
macie racje powinno byc wanilinowy :D
o rrrany, czy naprawdę nie widzicie, że my sobie zwałę robiliśmy z tym wanilinowym?:P oczywiście, że jest i taki, i taki, ale po pierwszym komentarzu tego typu - tak jak mówi marcinek6000 - to przybrało charakter żartu. gdyby ktoś napisał, że koty mają po pięć łap, a pod tym pojawiło się dwadzieścia potwierdzających to komentarzy, też udowadnialibyście nam, że jesteśmy głupi i nie znamy się na kotach, i tłumaczyliśbyście nam ich zawiłą anatomię?
nie denerwujcie się tak, bo my tylko żartujemy;)
qwertski, nie nazywaj nas tłumokami, bo ja wrażliwa jestem i zrobiło mi się przykro.
Pozdrawiam zarówno obrońców cukru waniliowego, jak i wanilinowego, oraz wszystkich nutellożerców;)
szarozielony rozwaliłeś mnie komentarzem ;] ale cóz..prawdę rzeczesz :))) cóż..też zaplusuję :) ale czekoladzi nie zmarnuję, poczekam az ktoś inny wypróbuje :P
skasuj emotikonkę bo o ile się nie mylę nie pójdzie z emotką na główną :)
OdpowiedzCoś mi mówi że popyt na Nutellę gwałtownie spadnie :D
OdpowiedzJa tam wolę kupić. Na pewno jest lepiej przyrządzana niż taka domowa. Ten opis to najwyżej na krem czekoladowy z Kauflandu, a nie Nutelle.
Ale jak to, roztopić śmietanę?
OdpowiedzHmm... Może chodziło o margarynę?? :D
Właśnie! O co chodzi z tą śmietaną?? Sam się nad tym zastanawiałem i nie wiem zupełnie!:/
ale oryginał to jednak zawsze oryginał i nie da się go w 100% podrobić :D
OdpowiedzProsił bym kogoś kto już zrobi żeby wrzucił efekty na demotywatory :)
OdpowiedzNo w sumie to kij ;/
Nie miałem tych składników to wrzuciłem 160g smietany z reala, czekolade deserowa z centrum krwiodawstwa, 1 cukier wanilinowy, 60g cukru.
Efekt? Na kromke sie nie nadaje przynajmniej dopoki jest cieple, calkiem smaczne ale deserowa zepsula troszke, lepsza by byla mleczna czekolada ale zezarlem :D
Raczej nutella z tego nie wyjdzie ale wszamac zawsze mozna :D Calkiem calkiem.
jak można roztopić śmietane?
OdpowiedzNormalnie, grzejesz w garnku i mieszasz, niektóre śmietany są bardzo gęste, podgrzane się "upłynniają" xD
jak będę miała czas, to zrobię;P byleby dobra wyszła;)
OdpowiedzDemotywatorem raczej tego nazwać nie można :/
Odpowiedzbo demotywujące znaczenie jest ukryte w tym, że połowie ludzi nie wyjdzie to co ma wyjść
Po co więc odwiedzać demotywatory? Poczytajmy sobie książkę kucharską, skoro pełno w niej "demotywujących" treści.
no, no widzę, że właśnie odkryłeś swoje nowe hobby :D
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 20:50
Niedługo demot o nieudanej próbie zrobienia nutelli.
Odpowiedz"roztopić 150g śmietany"
Odpowiedzchodziło pewnie o masło :)
Niezbyt orientuję się w aktualnych cenach, ale jeśli Nutella dalej kosztuje jakieś 5zł za ok. 400-500g, to już
taniej byłoby kupić oryginał w sklepie...
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 13 July 2011 2011 22:15
Odpowiedztak, ale tu chodzi o tą satysfakcję, że to "coś" sam zrobiłeś :P
Największy słoik Nutelli kosztuje ponad 15 zł ; /
kur.. Ja się odchudzam!!!
OdpowiedzA jak już skończysz to kup mi roztopioną śmietanę!!!
ilu procentowa ma byc ta smietana???
OdpowiedzWłaśnie, dołączam się do pytania
kremówka pewnie, 30 albo 36% ;)
powiem ci iż zaiste chędego czarnoskóremu człekowi ucinasz dolną kończynę montujesz drewniastą i w ten oto sposób zrobiłeś gówno na patyku ;)
OdpowiedzNutella - shit, stanowczo za slodka, a pozniej rosna dzieci szersze niz wyzsze.
OdpowiedzChrzanić nutellę, od dawna nie widziałam w sklepach kremu snickers. Ani milky way. :C
OdpowiedzO tak dołączam się! Ja chcę snickersa albo milky way'a ;/ W ogóle czy to jeszcze gdzieś produkują? ;>
A ja się pytam: dlaczego wszystkie kremy czekoladowe nazywacie "nutellą"?!?! wrr....
OdpowiedzZ tego samego powodu, z którego wszystkie buty sportowe nazywamy adidasami :P
gówno prawda, nutella jest tylko jedna
To nie tak. "Obuwie sportowe" to bardzo ogólna nazwa, a adidasami są tylko te jednego, konkretnego typu. Innego odpowiednika nie znam. Za to krem czekoladowy ma swoją nazwę: "krem czekoladowy". To tak, jak mówienie o wszystkich pieluchach "pampersy"... Pielucha to pielucha, a Pampers to tylko jedna z wielu marek... wrr....
Yyy... Nutella kosztuje tyle samo co te czekolady, nie opłaca się ;)
OdpowiedzA ja nie lubię Nutelli...
OdpowiedzRukia oglądałem Blecha i w jednym z odcinków mówiłaś, że u Was w Soul Society nie ma takiego jedzenia jak na Ziemi
Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 20:53
Ku*wa za niedługo przepis na bigos z młodej kapusty
Odpowiedznono :) teraz na pewno trafisz na mistrzów
hmmm,idę sobie zrobić kanapki z nutellą ,hehe :P
OdpowiedzJa tam wole usta mojej Dziewczyny:D XD
OdpowiedzAdminie BŁAGAM OGARNIJ SIĘ!!! Ostatnimi czasy wchodzę na demotywatory, żeby ujrzec jakiś chłam gimnazjalistów, lub nawet dzieci z podstawówki... ;/
Odpowiedz;)
OdpowiedzNie rozumiem tej mody na nutelle, truskawki jakieś obcasy, rurki, koszule i inne pierdoły. Co wejdę na kwejka to widzę te gó&na.
Odpowiedznie przypomina mi to przepisu na piwo
OdpowiedzNajsmaczniejsza rzecz autro chyba piwka nie pił
Odpowiedzwszystko ok, ale nie cukru waniliowego tylko wanilinowego.
OdpowiedzPlz ludzie nauczcie się czytać :)
a Ty się naucz przeglądać wcześniejsze komentarze :D
ale nie będzie szklanki gratis.
OdpowiedzNie bój się, ta szklanka na pewno jest wliczona w cenę Nutelli ;) Ale rzeczywiście, nie będzie fajnej szklanki ;p
Ale zaje*iste wyszło. Mniaaaaam !
OdpowiedzŚmietana? A nie masło przypadkiem?
Odpowiedzmasz racje przecież nutella to masło orzechowe
Nie róbcie tego, to podstęp nie istnieje coś takiego jak cukier waniliowy, tylko wanilinowy. o.O
Odpowiedzjest cukier waniliowy, ale to nie jego używa się do tego typu wyrobów :d
a nie lepiej kupić... ?
OdpowiedzI tak najlepsza jest cytryna xD
Odpowiedza co z mlekiem ?
OdpowiedzSzkoda mi kasy na Nutellę :P I tak jest dla mnie za słodka, wolę czekoladę orzechową (jakaś taka z zieloną zakrętką) z Lidla. Cukier waNILIOwy jeszcze istnieje, ale raczej ciężko go dostać...
OdpowiedzKiełbasa grillowana z czekolady, śmietany i orzechów? What the fuck?
Odpowiedz+ konserwanty . jak ktos sobie sam zrobi na pewno nie bedzie taka jak ta ze sklepu -,-
Odpowiedz"rozpuścić śmietanę"???
Odpowiedzchyba masło!!
I kolejny demot z serii 'Gotujemy z Demotami' ;]
OdpowiedzSprobuje :D
Ku*wa to śmietana jest w stałym stanie skupienia? Na jakim ja świecie dotychczas żylem...
OdpowiedzA gdzie konserwanty i utrwalacze??
OdpowiedzDzięki Ci! Jesteś Bogiem :*
Odpowiedznie działa,smakuje jakoś kwaśnie i ma konsystencę budyniu ;P
OdpowiedzNie cukier waniliowy tylko wanilinowy!
OdpowiedzOdradzam wrzucanie czekolady w kawałkach. Czekolada to takie wredne bydle że lubi się przypalać, jeśli będziemy ją chcieli rozpuścić w garnku na wolnym ogniu. Dlatego właśnie kucharze, cukiernicy etc. robią to w tzw. łaźni wodnej. Bierzemy garnek, nalewamy wody, gotujemy do wrzenia i stawiamy na garnek miskę. Para ogrzewa miskę do której wrzucamy czekoladę. Czekolada się topi, nic się nie przypala.
OdpowiedzNie zapominajmy o benzoesanie sodu. Bez tego to nie będzie to samo ;-)
OdpowiedzJa jebe. Kiedyś też to lubiłem ale teraz na sam widok nutelli rzygać mi się chce. Mieszkam w internacie i codziennie ,ku*wa , dzień w dzień na śniadanie i kolacje to dawają .Oczywiście jest tam niekiedy ser czy szynka , ale rzadko jest coś do jedzenia i trzeba tą nutelle wpie*dalać.
OdpowiedzCukru waniliowego czy wanilinowego??
OdpowiedzPierogi?
Odpowiedzi to ma mnie zdemotywowac? nic nie zastapi nutelli bo w niej najlepsze jest to ze jest nutella. To nie jest portal kulinarny a ten demot nie ma nawet przeslania.
OdpowiedzNAJGORZEJ BĘDZIE ŚMIETANĘ ROZTOPIĆ.
OdpowiedzJa mam chyba jakiś dar, bo coś mi przeleci przez myśl, to po 2-5 h widzę to albo coś takiego ma miejsce. Dzisiaj właśnie przy otwieraniu lodówki zauważyłem nutelle. Kiedy ją otworzyłem, zacząłem myśleć czy nie znaleźć gdzieś przepisu na nutelle albo po prostu samemu wymyślić składniki, które dały by podobny smak jaki ma oryginał. Być może pomyślicie, że teraz zmyślam, ale tak nie jest.
Odpowiedzdemot:Co tam Nutella:Powiedzcie mi jak zrobić MONTE!
OdpowiedzNajsmaczniejsza rzecz na świecie? Chyba dla świrniętych emo-trampko-nastolatek z gimnazjum. -.-
OdpowiedzObliczyłem z moją mamą, że koszt tych 450g Nutelli wynosi ok. 10zł, powodzenia, domorośli ekonomiści!
OdpowiedzA sam byś nie umiał tego policzyć?
Nutella w sklepie (wg. cenga.pl): 350g - 9,69zł; 630g - 14,40zł. Więc nadal się opłaca zrobić samemu;)
Nie dałbym rady sam tego policzyć, bo nie znam aktualnych cen orzechów czy cukru waniliowego.
To o cenę możesz się zapytać mamy, ale policzyć to już chyba nie musi za ciebie, co nie? -.-
Trochę inny, być może lepszy przepis na nutellę:
Odpowiedzhttp://passionfruit.blox.pl/2011/02/Nutella-Krem-orzechowo-czekoladowy.html
szkoda tylko, że do tego typu rzeczy używa się cukru WANILINOWEGO :)
OdpowiedzRoztopić śmietanę??? O.O
Odpowiedznadal nie wiem jak zrobić piwo
OdpowiedzHmm, a moim zdaniem łatwiej kupić w sklepie xd.
OdpowiedzZmielone orzechy nie są gładką masą... co to za smak, gdy w "NibyNutelli" będą grudki?
OdpowiedzJak można roztopić śmietanę? :|
Odpowiedzjw. -> cukier wanilinowy
OdpowiedzKurna macie pytania... A ja pytam ilu osobom wyszło? Bo na górze ktoś o kwaśnym smaku a inny o konsystencji budyniu..
OdpowiedzA gdzie chemikalia i cukier >>wanilinowy
Odpowiedznie lubie nutelli, za słodkie
OdpowiedzCzłowieku jaki chcesz napis na kapliczce którą Ci postawie w pokoju? Jesteś moim zbawcą.
OdpowiedzDa się roztopić smietanę ?? WTF?
OdpowiedzSŁODKA CZY KWAŚNA ŚMIETANA ??? I ILU PROCENTOWA?
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 29 June 2011 2011 23:02
Odpowiedznie ma cukru waniliowego tylko jest cukier wanilinowy! ;D popatrzcie tak z ciekawości co tam pisze na opakowaniu ;)
Odpowiedzjak juz starasz sie pisac poprawnie, to 'jest napisane' , a nie 'pisze'
150g ale jakiej śmietany?
OdpowiedzI jeszcze do tego polepszacze i cała masa E111
OdpowiedzSmacznego!
Jak zobaczyłem tekst o roztapianiu śmietany to skończyłem czytać.
OdpowiedzChyba cukier wazelinowy :P
Odpowiedzdemot:WANILINOWY:kurka wodna!
Odpowiedzroztopic śmietanę???
OdpowiedzNie wiem jak się da rozpuścić śmietanę... można rozpuścić masło z cukrem i dodać śmietanę, ale czy da się ROZPUŚCIĆ coś, co i tak jest już plynne? Ciekawe.
OdpowiedzPozatym to nie wiem czy wyjdzie Nutella czy bardziej masło czekoladowo-orzechowe. Spróbujcie.
Ja,jako kucharz z wykształcenia (nie)polecam...
A może zróbmy nowy serwis z demotywującymi przepisami?
OdpowiedzDzięki niemu wiem też na 100%, że jest najbardziej kaloryczna :D
OdpowiedzJak już wcześniej zostało wspomniane: cukier waniliNowy ;)
OdpowiedzPo co to robić jak można kupić i taniej wyjdzie i będzie lepiej smakować bo w końcu firma to firma, zawsze mają jakiś ukryty patent którego nie ujawnią.
Odpowiedza ja się pytam jaką śmietanę?
OdpowiedzNajlepsza rzecz na świecie?
OdpowiedzNi ch*ja mi browar z tego nie wyszedł ;/
A możnaby użyć cukru wanilinowego zamiast tego który podałeś: cukier waniliowy?
Odpowiedznutella blee jest :d
Odpowiedzjak zwykle nie mam większości produktów...
OdpowiedzNo włąnie kilka dni temu przyrządzając sobie kanapke z nutellą myślałam nad tym...
OdpowiedzJak się roztapia śmietanę ?
Odpowiedza ja właśnie jem nutelle ^^....
OdpowiedzZrobię to sobie ale edytuj tego demota bo te emotikonki (:D, :*, :) ) przy podpisach są beznadziejne. To są w końcu demoty a nie nasza klasa. Ale dam Ci plusa bo mnie naszła ochota na nutelle.
OdpowiedzGalileo :D
OdpowiedzO sory, ale wodzionka z tego nie wyjdzie...
OdpowiedzCZY TYLKO MI WSZYŁA JAKAŚ KUPA?
Odpowiedzmam w dupie cukier waniliowy czy wanilinowy. zaciekawiła mnie jedna rzecz. czy aby na pewno w przepisie ma być śmietana, czy może śmietanka?
Odpowiedzśmietana to skwaszona śmietanka
śmietanka jest "słodka" (a przynajmniej mniej kwaśna niż śmietana)
Masz w dupie cukier waniliowy...Nie wnikam skąd on tam się wziął.
Wadosiek o wielki mistrzu ciętej riposty.
Fajny przepis, ale takich można poszukać w książce z przepisami, a nie na demotywatorach. To nawet nie jest demot -_-"
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 30 June 2011 2011 11:55
OdpowiedzAle się przyczepiliście do tej śmietany (chociaż i tak zapewne chodzi o ŚMIETANKĘ nie ŚMIETANĘ)... Chodzi o to, żeby ją podgrzać i w niej rozpuścić ten cukier!
OdpowiedzA co do cukru, to owszem, cukier WANILIOWY istnieje(można domowym sposobem zrobić, bo oryginalny jest trudno dostępny i drogi)! Wanilinowy to taka tania podróba. Zajrzyjcie w Googla!
Aha no i mówicie, że masło... nie polecam, z masła to wam wyjdzie polewa czekoladowa, a śmietanka zagęści i powinno wyjść kremowe, a nie zastygnie. Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz"najsmaczniejsza rzecz na świecie"
Odpowiedzto autor chyba nie jadł schabowych.
Od 28.06 sprzedaż nutelli gwałtownie spadnie. Ferrero dobierze Ci się do skóry. o-o
Odpowiedzide do sklepu po nutelle bo mi smak zrobiłes :)
OdpowiedzJa jakoś nie widziałam nigdy orzechów mielonych w nutelli.
Odpowiedzdemot:to jest opis zrobienia nutelli:a nie najsmaczniejszej rzeczy na świecie
OdpowiedzKOCHAM CIĘ
Odpowiedzi tak g*wno z tego będzie :D
OdpowiedzDziwi minie, że wszyscy poprawiają, że chodzi o cukier wanilinowy. Cukier waniliowy jest drogi i trudno dostępny, ale istnieje;) Można też zrobić do samemu. Cukier wanilinowy to tylko tańsza wersja cukru waniliowego;)
OdpowiedzNo kurde jak mnie to irytuje ludzie... Przestańcie gadać że kochacie nutelle, jednorożce i tęcze i co tam macie! Ok, ja też lubię nutelle ale bez przesady, proszę ogarnijcie się... Pewnie teraz wszyscy zaczną po mnie jeździć bo wyraziłem swoje zdanie. Mam już tego dość i kończę z tymi wszystkimi stronami kwejk, demoty itp. bo jest tu już tego wszystkiego za dużo.
Odpowiedzhmn.. moze i wiemy, ale i tak tego sam nikt nie zrobi tylko kupi ;p
Odpowiedzja jakoś nie uwielbiam tej nutelli, wolę masło orzechowe. tak samo uważam że chipsy są lepsze od czekolady, a maliny od truskawek :>
OdpowiedzCukier WANILINOWY a nie waniliowy :D
OdpowiedzVeto! Najsmaczniejszą rzeczą na świecie jest piwo! :P
OdpowiedzZastanawiam się jak można roztopić śmietanę?? :/
OdpowiedzTo nawet nie będzie coś podobnego do nutelli , a co dopiero nutella ! Demot słaby ..
OdpowiedzPrzepis Nutelli jest jednym z 10 najbardziej chronionych przepisów na świecie w ten sposób to najwyżej można zrobić coś w konsystencji i kolorze przypominającego błoto.
Odpowiedznutella składa się ze słoika zakrętki i nutellady xD i nie ma żadnych orzechów ;D
OdpowiedzEhm...zabrałam się za to i nagle się zorientowałam, że nie umiem roztopić śmietany:(
OdpowiedzSmak i zapach nutelli wywołuje u mnie odruch wymiotny. Miłego dnia.
Odpowiedzdzięki temu demotowi wiemy jak zerżnąć coś z kwejka i cudzym pomysłem dostać się na główną :P
OdpowiedzZalogowalam sie zeby to napisac, ale mnie przedziles/as. Chociaz dodalabym - co to robi na glownej ;0
a z kwejka jak zerznac cos z Po-land :P
Dziękujemy baaardzooo! 99% z nas i tak pójdzie do sklepu...
OdpowiedzJaka śmietana- 18% czy 30%
OdpowiedzDzięki temu obrazkowi z kwejka chyba chciałeś powiedzieć -.-
Odpowiedzroztopić śmietane.... miazga haha!! radze się ogarnąć ! a Adminowi gratuluje demotów na głównej!! ostatnio coraz wiecej tu scierwa trafia!!
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 30 June 2011 2011 22:25
OdpowiedzCzy tylko ja tutaj nie lubię nutelli ?
OdpowiedzAlbooo? Kupić nutelle? Taniej wyjdzie niż kupowanie tego całego gówna :)
OdpowiedzDrogi Autorze tego jakże dennego demotywatora , chciałbym cię wyprowadzić z przekonania w jakim żyjesz, a więc
najwspanialszą rzeczą nie jest wcale jakaś tam Nutella ,a... PIWO!
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 1 July 2011 2011 9:30
Odpowiedz'Obliczyłem z moją mamą, że koszt tych 450g Nutelli wynosi ok. 10zł, powodzenia, domorośli ekonomiści!''
OdpowiedzZapomniał kolega dodać iż do nutelli dostajemy PANCERNĄ szklankę obecną w każdym domu ;)
ej sory, ale to jest skopiowane z kwejka. :/ jak tak można.!
Odpowiedzdemot:Aby Nutella smakowała jak prawdziwa:musimy dodać 2kg konserwantów...
Odpowiedz..."najsmaczniejszą rzecz na świecie"? - chyba nie jadłaś smacznych rzeczy...
OdpowiedzCo to jest cukier waniliowy???
Odpowiedzzeszłam do kuchni a lodówce nutella ;p hm. fajnie ;)
Odpowiedzroztopić śmietanę?? a nie masło przypadkiem??
Odpowiedz