No właśnie, w połowie pracy robić fotę i nazwać to rozczarowaniem... Migdały się miały same nasypać a ciasto wyrównać i posmarować polewą czekoladową?:)
No cóż, dla mnie rozczarowanie jest spowodowane głównie tym, że rzeczywistość jest do bani, ale może to różnie... :P
A ciasto na pewno wyszłoby smaczne gdyby je dokończyć.
kochanicadziedzica chyba łatwo było się domyślić, że chodzi o nakłuwanie ciasta w trakcie pieczenia, w etapie końcowym. Ale nie, jednak nie było łatwo się domyślić...
Nastepnym razem gdy bedziesz piekla/piekl/czy kim tam jestes ciasto to gdy wyciagniesz je z piekarnika przeloz je na tales o zblizonej do tortownicy srednicy
Można odciąć górę ciasta, skruszyć i zrobić posypkę, którą nałożysz na ciasto w czekoladzie.
OdpowiedzPokazujesz, jak nawet po rozczarowaniu, sytuacja wcale nie jest taka zła... ;)
No właśnie, w połowie pracy robić fotę i nazwać to rozczarowaniem... Migdały się miały same nasypać a ciasto wyrównać i posmarować polewą czekoladową?:)
No, fakt, ktoś tu się po prostu troszke za szybko rozczarowuje ;)
Ale nie możesz narzekać że ci ciasto nie urosło.
wystaczylo go obrucic na pergamin(jak nie posiadasz to natluszczony paier) jak troszke przestygnie czyli 10minut po wyjecie i sam by sie uformowal
"Można zjeść ciastko i miec ciastko"
OdpowiedzDodaj to na zlot fanowski LOTR jako góra przeznaczenia ;)
OdpowiedzTo sernik? Pewnie jeszcze gorący był, opadnie xD
OdpowiedzJak dla mnie, to murzynek, ale spoko :P
Sernik HAHAHAAHA!
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 17 January 2012 2012 16:02
No cóż, dla mnie rozczarowanie jest spowodowane głównie tym, że rzeczywistość jest do bani, ale może to różnie... :P
OdpowiedzA ciasto na pewno wyszłoby smaczne gdyby je dokończyć.
Na przyszłość zacznij 'nakuwać' ciasto np patyczkiem, wtedy nie puchnie tak jak to widać na tym zdjęciu;)
OdpowiedzPowodzenia z nakłuwaniem płynnego ciasta przed wstawieniem do piekarnika. :P
kochanicadziedzica chyba łatwo było się domyślić, że chodzi o nakłuwanie ciasta w trakcie pieczenia, w etapie końcowym. Ale nie, jednak nie było łatwo się domyślić...
A słyszałeś o tym, że zazwyczaj żeby ciasto nie opadło i nie wyszedł zakalec, nie powinno się otwierać piekarnika w trakcie pieczenia?
Nastepnym razem gdy bedziesz piekla/piekl/czy kim tam jestes ciasto to gdy wyciagniesz je z piekarnika przeloz je na tales o zblizonej do tortownicy srednicy
Odpowiedzi koniecznie zdejmij tortownice z ciasta inaczej j
OdpowiedzZgłodniałem.................ciesz się, że zakalec nie wyszedł.
OdpowiedzAle superski WULKAN!!! Poważnie - zrób czarna i czerwoną polewę albooo... czerwona polewę i czarna kruszonkę i zrób lawę i skały:D
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 17 January 2012 2012 13:23
Odpowiedzczemu minusujecie? Dobry pomysł
student i tak by zjadl i jeszcze o dokladke ladnie by poprosil
OdpowiedzBo nie ważne jak wygląda, byle był jadalnyxD
Dodane za dużo proszku do pieczenia . i prawdopodobnie zła temperatura pieczenia
OdpowiedzCiesz się że nie wyszedł Ci zakalec ;)
OdpowiedzJak się zrobiło, tak wyszło. :>
Odpowiedz