Nie ma to jak eksperyment na dwóch roślinkach... nie podważam tezy ale żeby mówić tu o wiarygodności to jedna roślinka to za mało. Ja jak hoduję krzaczki chili to wszystkie dostają taką samą wodę a mimo to jedna wyda mi 7 papryczek a jedna tylko 2... warunki mają te same ale średnia się liczy i z reguły jest po 4-5 papryczek na krzaczek. Mogła by powtórzyć eksperyment i efekt mógłby być odwrotny...
wodór+tlen to może mieć woda destylowana, czyli czysta, a natomiast normalna woda źródlana ma wiele innych rzeczy w sobie , wody głębinowe biorą z sobą wiele różnych rzeczy, nawet kranowa ma w sobie sporo mineralow i roznych takich
Nie uwierzyłem bo mówiąc prosto, mikrofale powodują drganie cząsteczek wody i w związku z czym ciepło, dalsze herezje o niszczeniu minerałów też niezłe. Mikrofala to akurat najzdrowsza metoda podgrzewania żywności.
nie mam jak sprawdzić (nie mam mikrofalówki) ;_;
OdpowiedzTo samo...
u mnie nie ma wody...
Nie ma to jak eksperyment na dwóch roślinkach... nie podważam tezy ale żeby mówić tu o wiarygodności to jedna roślinka to za mało. Ja jak hoduję krzaczki chili to wszystkie dostają taką samą wodę a mimo to jedna wyda mi 7 papryczek a jedna tylko 2... warunki mają te same ale średnia się liczy i z reguły jest po 4-5 papryczek na krzaczek. Mogła by powtórzyć eksperyment i efekt mógłby być odwrotny...
OdpowiedzTrzeba być edukacyjną dziewicą, żeby napisać zdanie "struktura cząstek wody może być zdeformowana". Mózg może być zdeformowany, a nie cząsteczka wody.
Odpowiedzcóż za przebiegła bestia z Ciebie ach
OdpowiedzJak przeczytałem o witaminach w wodzie to przestałem dalej czytać. Witaminy serio? Może jeszcze mięso tam jest i gluten? Woda = wodór + tlen.
Odpowiedzwodór+tlen to może mieć woda destylowana, czyli czysta, a natomiast normalna woda źródlana ma wiele innych rzeczy w sobie , wody głębinowe biorą z sobą wiele różnych rzeczy, nawet kranowa ma w sobie sporo mineralow i roznych takich
to szkoda że dalej nie czytałeś - dowiedziałbyś się, że w wodzie mamy białka:D
@Skorpion91
nawet ona nie ma tylko cząsteczek wody, ma jakiś tam 0.001 promila czegoś innego :)
W labie używamy mikrofali do podgrzewania pożywek przed wylaniem na szalki. I co? I nic, żadna krzywda roślinom się nie dzieje.
Odpowiedz@SQRT * wodór+tlen + minerały
OdpowiedzNie uwierzyłem bo mówiąc prosto, mikrofale powodują drganie cząsteczek wody i w związku z czym ciepło, dalsze herezje o niszczeniu minerałów też niezłe. Mikrofala to akurat najzdrowsza metoda podgrzewania żywności.
OdpowiedzNie miała czajnika?
OdpowiedzNie wszyscy ludzie sa tak głupi aby wieżyć we wszystko co przeczytaja w internecie
OdpowiedzWieRZyć - od wiara
dokładnie jak epsilon mówi; wierzyć pochodzi od wiara a wieżyć? to chyba od wieży? takiej zamkowej z łucznikami na górze :P
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 4 March 2017 2017 1:58
A która woda zawiera białko i witaminy?
OdpowiedzNastępnym razem jak będziesz tłumaczyć historyjki z internetu - "Pan" to rondel, żeby to była patelnia to musi być "frying pan".
Odpowiedzkto podgrzewa wodę na patelni?
Odpowiedz