wisnia69 widocznie nie wie że prawdziwe czyste śmietankowe masło zamarzające na kamień w lodówce jest droższe niż jej szajsowaty masmix za trzy zyla :)
Oj tak. nie raz rezygnowałem przez to z kanapki na śniadanie i przerzucałem się na zupę mleczną ;( ale nie ma to jak masełko. Zwykł proste masełko, a nie margaryna po której chce się.. no skorzystać z łazienki
@Wisnia69: Wiesz co to jest masło? ;>
@datulus: z tą mikrofalą jest tak, że te na pokrętło trudno ustawić na 20 sekund, a większość napewno takie ma, ustawia się na 20 sekund a tu nawet nie będzie grzało jednej sekundy ;) Najlepiej trzeba ustawić na 1 minute odczekać 20sekund i wyłączyć.
No i mamy TOP 2... Jeśli ten demot na nie zasługuje, to demotywatory schodzą na psy... Bez urazy, ale spójrzcie na zagraniczne serwisy zanim zaczniecie podniecać się kromką chleba. To NIE jest demotywator w pełnym tego słowa znaczeniu.
A ja mam na to inną metodę - w ogóle nie smaruję. Jedynie co robię to ucinam cienkie plasterki masła i nakładam je na chleb. Wcale nie rozprowadzam, nawet nie staram się by pokrywało całą powierzchnię smarowalną, a i tak jest smacznie i przyjemnie (no i nie trzeba czekać aż się rozgrzeje :)
można jeszcze włożyć do mikrofali (raz tak tak zrobiłem to się zaiskrzyło, bo było w aluminiowym papierku) albo podgrzać na gazie (wtedy trochę płynne się robi :DD) + oczywiście :)
skrobac trzeba bo zmarzniete jest: )
OdpowiedzOgladales 'Dzien Swira', mam racje ;)?
absolutnie ! :)
OdpowiedzDobre, ale i tak dzieci neo zminusują, bo nie zrozumieją.
OdpowiedzA chleb odchodzi od skórki ...demotywuje +
Odpowiedzdobre :D
Odpowiedzto sie kupuje dobre maslo typu masmix a nie jakies gowno za 1zl z biedronki
Odpowiedzwidać, że gks.
@Wisnia69
OdpowiedzMasmix to nie jest czyste masło, tylko margaryna z dodatkiem masła ;)
Holy True... +
Odpowiedzwisnia69 widocznie nie wie że prawdziwe czyste śmietankowe masło zamarzające na kamień w lodówce jest droższe niż jej szajsowaty masmix za trzy zyla :)
Odpowiedzja tam wole zamarznięte od roztopionego ;P
OdpowiedzSkrobie sobie od góry i mniam mniam :D
wszystko to kwestia dobrego skrobania :D
OdpowiedzZależy od masła czy trzeba skrobać :D
Odpowiedzi tak MR najlepsze ;]
Odpowiedz+
OdpowiedzŚwietne!!! 10/10 =D
OdpowiedzTo wez uzyj margaryne z biedronki . Spada z noza zaraz po otwarciu.
Odpowiedzświetny demot :D
Odpowiedztrzeba skrobac :D
Odpowiedztrza kroić jak ser :D
Odpowiedz5 sek. w mikrofali i leciutko zmięknie a się nie roztopi :)
OdpowiedzDlatego ja używam Delmy :D
OdpowiedzDelma to gówno za grosze, ja używam prawdziwego masła :D
Odpowiedzzawsze się robią dziury w kromce chleba, jak próbuję rozsmarować... albo cała kromka jest w pagórkach z masła, przez co jest... troche ble :D
Odpowiedztak, trochę niedobre
Odpowiedzku*wa true!! xD
OdpowiedzWolę mieć nierozsmarowane masło niż rozsmarowaną Srelmę czy Srasmix, które są po prostu ohydne i niezdrowe.
OdpowiedzOj tak. nie raz rezygnowałem przez to z kanapki na śniadanie i przerzucałem się na zupę mleczną ;( ale nie ma to jak masełko. Zwykł proste masełko, a nie margaryna po której chce się.. no skorzystać z łazienki
OdpowiedzJa to pamiętam te masełka z biwaków.. Zamrożone...do tego dawali PLASTIKOWE noże.. to się kombinowało i rozciskało dwoma krmkami chleba ;p
OdpowiedzDo teg krojony chleb w ktorym robi sie dziura. Dlatego maselka nie trzyma sie w lodowce, albo jak Pietrek22 kroic jak ser
Odpowiedz20 sekund w mikrofalii i jest wszystko wporzadku, ale demot na plus bo zanim to odkrylem to sie mecyzlem takze ;d
Odpowiedz20 sekund w mikrofalii i jest wszystko wporzadku, ale demot na plus bo zanim to odkrylem to sie mecyzlem takze ;d
Odpowiedzzaiste
OdpowiedzTja, skąd ja to znam... poranne poszukiwanie masła i za chwilę krzyk "kto znów je włożył do lodówki do cholery?" xD
OdpowiedzNo mnie to zawsze demotywuje. Ale przeważnie używam jakiegoś almette czy coś w tym stylu ;D
OdpowiedzMinus, bo jem bez masła :)
OdpowiedzWisnia69 - wlasnie natrafiliscie na takie dziecko neo, ktore na 100% dalo minusa.. :/
Odpowiedza ja lubię takie twarde masełko! najlepsze ze śwoeżym chlebem. tylko trzeba je kroić ;)
Odpowiedz@Wisnia69: Wiesz co to jest masło? ;>
Odpowiedz@datulus: z tą mikrofalą jest tak, że te na pokrętło trudno ustawić na 20 sekund, a większość napewno takie ma, ustawia się na 20 sekund a tu nawet nie będzie grzało jednej sekundy ;) Najlepiej trzeba ustawić na 1 minute odczekać 20sekund i wyłączyć.
Co racja to racja. Ale wole poczekać z myślą że zaraz poczuje świeże śmietankowe masło na świeżym chlebie z chrupiącą skórką = )
OdpowiedzZawsze wkładam na 10 sek do mikrofalówki i jest ok :) Ale demot jak najbardziej na + :)
OdpowiedzNo i mamy TOP 2... Jeśli ten demot na nie zasługuje, to demotywatory schodzą na psy... Bez urazy, ale spójrzcie na zagraniczne serwisy zanim zaczniecie podniecać się kromką chleba. To NIE jest demotywator w pełnym tego słowa znaczeniu.
Odpowiedzno mikrofale sa super zdrowe :)
Odpowiedz@up jesz mikrofale?
Odpowiedzhah mam codziennie prawie to samo..
Odpowiedzale już od jakiegoś czasu zacząłem stosować metodę mikrofalówki - 5 sekund i można smarować ;)
polecam
ha ha dokładnie :P
OdpowiedzOsełka nie twardnieje!
OdpowiedzPrawdziwy demot
OdpowiedzWieeelki [+]
Ja chciałem tylko powiedzieć że musisz je skrobać bo jest zmarznięte^^
OdpowiedzA ja mam na to inną metodę - w ogóle nie smaruję. Jedynie co robię to ucinam cienkie plasterki masła i nakładam je na chleb. Wcale nie rozprowadzam, nawet nie staram się by pokrywało całą powierzchnię smarowalną, a i tak jest smacznie i przyjemnie (no i nie trzeba czekać aż się rozgrzeje :)
Odpowiedzto jest chyba jedyny prawdziwy demotywator!! 100% demotywacji!!
Odpowiedznajlepsze jest oselko we :D mniam pycha :P
Odpowiedzzawsze skrobię i zawsze słyszę, że trzeba skrobać xD
Odpowiedzdemot:zimne masło:trzeba skrobać
Odpowiedzprawda.. ;]
Odpowiedzzimne masło się tnie a nie wyrywa
OdpowiedzSkrobać!!!
OdpowiedzAlbo przed smarowaniem na parę minut zostawić, żeby odtajało i zmiękło.
hahahaha niezłe, plus :)
Odpowiedzdokładnie!! :D +
Odpowiedzdemot:MASŁO:to nie Delma i nie Masmix
OdpowiedzNajlepsza jest Dekma, tylko ja można rozsmarować bez problemu nawet zimną.
Odpowiedztez tak mam lodowka u mnie tak mrozi ze zal
Odpowiedzmożna jeszcze włożyć do mikrofali (raz tak tak zrobiłem to się zaiskrzyło, bo było w aluminiowym papierku) albo podgrzać na gazie (wtedy trochę płynne się robi :DD) + oczywiście :)
OdpowiedzMocne. Ja zwykle sie poddaje :D Albo podgrzewam masło ogniem :D
Odpowiedzdo tego świerzy chleb..już nic człowieka bardziej nie zdemotywuje rano:P
OdpowiedzNa głodnego zje się wszystko :)
Odpowiedz"+" Zdecydowanie plusik się należy :D
OdpowiedzMoże po tarce?! Trzeba kroić chyba jak ser. Albo po prostu trzymać w szafce.
Odpowiedz