Demotywatory.pl

Menu Szukaj

Tuż po zakupie świeżych owoców włóż je do miski z wodą i mieszanką octową (10:1) i odłóż na 5 minut, a później niech wyschną. W ten sposób zabijesz w naturalny sposób bakterie

Przed otwarciem włóż mleko do zamrażalki. W razie potrzeby wyciągnij i zobaczysz sam, jak długo mleko będzie świeże

Miód trzymaj w szklanym słoiku i schowaj do szafki, gdzie nie dochodzi światło

Jajka oczywiście także mogą zostać zamrożone. Wbij je do pojemnika do kostek lodu. Można przyprawić i użyć, gdy będą potrzebne

Sos pomidorowy włóż do zamrażarki. Po godzinie wyciągnij i poporcjuj według swoich potrzeb. Użyjesz tylko tyle, ile będziesz w danej chwili potrzebował

Do pojemnika do kostek lodu wlej olej i dołóż do niego przyprawy/świeże zioła. Użyj, kiedy będziesz mieć na to ochotę

Owiń łodygę bananów folią, a zobaczysz, że wolniej zbrązowieją

Seler, brokuły, sałata będą dłużej świeże gdy przechowasz je w folii aluminiowej w lodówce

Cebule włóż do nylonowej rajstopy i oddziel je od siebie. Przedłużysz żywotność cebuli nawet do 8 miesięcy

Przed zamrożeniem warzyw należy je obgotować, wtedy będą dłużej świeże

Ręczniki papierowe włożone do sałaty przyjmują jej wilgoć

Jabłka w lodówce mogą być nawet do 6 miesięcy, ale trzeba wyeliminować uszkodzony owoc, ponieważ przez niego może się szybko popsuć reszta

Mięso: ten trik, co w przechowywaniu sosu pomidorowego, dokładnie tak samo można podzielić mięso mielone

Twaróg wytrzyma dłużej, gdy będzie przechowywany do góry nogami

Marchew przechowywana w ciemnym pomieszczeniu w piasku będzie dłużej świeża

+
75 124
-

Zobacz także:


T TheNihil44
+2 / 10

Już się wypowiedziałeś/aś. Nazwałeś/aś to debilizmami.

~jaukub
+21 / 21

a za zaoszczędzone sporo pieniędzy kup sobie dodatkowe 8 zamrażarek

Odpowiedz
moth16
+42 / 42

miód trzymaj w szklanym słoiku? cholera, dotychczas trzymałem w drewnianej puszce ;/

Odpowiedz
~Jagna32
+8 / 8

Marchewkę w piasku zakopywały już nasze prababcie, podobnie buraki oraz korzeń pietruszki i selera, więc Ameryki nikt tu nie odkrył. Ziemniaki "od zawsze" trzymało się w piwnicy, bo chłodno i ciemno - o tym też nasze babcie już wiedziały. Zamrażać jajka w pojemniku na kostki lodu? Nie mogę ich trzymać normalnie w lodówce?Przekładanie sosu pomidorowego i mięsa mielonego to torebek strunowych i zamrażanie po to żeby je równo podzielić pozostawię bez komentarza.

Odpowiedz
H HaveANiceDay1983
0 / 0

zawsze chciałem sobie robic sos w weekend na caly tydzien i dzielić go na porcje.

~Hjj
+5 / 5

do używanej rajstopy będzie jeszczcze taniej

Odpowiedz
~Ffhjkk
+3 / 3

Nie każdy olej powinno się mrozić. Właściwie w ogóle nie powinno się, niszczy się jego jakość, a zwykły olej i tak psuje się dość wolno

Odpowiedz
astrosalus
+2 / 2

Sposób z bananami i cebulą nawet może być przydatny, ale rozwalił mnie "specjalny papier na ser" :-) Co to w ogóle jest? Nie znam takiego patentu :-)

Odpowiedz
krzepki_alojz
0 / 2

Poprzednio dotarłem do "genialnego" sposobu trzymania miodu w słoiku i jednocześnie w szafce, i dałem sobie spokój. Zaintrygował mnie ten papier, więc pomyślałem "a,co tam, zobaczę". I wiesz, co? Teraz wykończył mnie ten debil, co wbił jajka do foremki na kostki lodu. Naprawdę nie da trzymać się jajek w skorupkach, tak jak wyszły z kurzej(gęsiej, kaczej, indyczej, strusiej) d*py, i przyprawić ich po rozbiciu skorupki przed spożyciem!? I w ten oto sposób do papieru nie dotarłem. Dowiedziałeś się czegoś?

~Vvvx
-3 / 3

@krzepki_alojz nie zrozumiałeś. Chodziło o mrożenie jajek. Sam pomysł jest idiotyczny bo po co je zamrażać, a z tych pudełeczek po prostu powyciekają, ale jak już to nie zamrozisz jajek w skorupkach, bo pękną.

krzepki_alojz
+3 / 3

@Vvvx no dobrze, a po co mrozić jajka, skoro można kupić tyle ile potrzebujesz do użytku? I zdaje się, że nawet wytrzymają parę dni w lodówce bez mrożenia, albo przez całe życie jadłen zbuki.

H Hellfiat
+2 / 2

ją nie rozumiem połowy pomysłów,np:po co zabijać pożyteczne bakterie z owoców i warzyw czy to że trzymanie miodu w słoiku jest "genialne"

H HaveANiceDay1983
0 / 0

@astrosalus cebulę moja matka i babcia kupowały albo same z działki wiązały za łodygi i wieszały... nawet estetycznie to wyglądało chociaż sypało sie strasznie.

~Eeedd
+8 / 10

Na czym zwątpiliście? Ja na serze trzymanym do góry nogami (jak ser ma nogi to raczej powinno się go wywalić ;)...

Odpowiedz
~shinBeth
+3 / 3

Twaróg wytrzyma dłużej, gdy będzie przechowywany do góry nogami.......
strach jeść ten twaróg, skoro ma nogi ;-)

Odpowiedz
MartinBlackDJ
+12 / 12

Nie chce mi się iść po piasek, więc podrzuciłem kilka marchwi kotu do kuwety. Będzie na rosół.

Odpowiedz
H Hellfiat
+3 / 3

1000 rzeczy co zrobić żeby można było przechowywać coś długo,choć wszystkie z nich powinno się spożywać świeże

Odpowiedz
F flylove
+1 / 1

Tak, to jest odmiana cebuli.

E ejcia
+4 / 4

mleka, które było zamrożone nie można gotować. Będzie niesmaczne i bardzo łatwo sie przypala

Odpowiedz
~FrozenMika
0 / 0

Nie wiem jak reszta, ale ja mam w domu zamrażarkę a nie zamrażalke o.O co do reszty szkoda słów...

Odpowiedz
~Al
0 / 0

Dzień dobry - poproszę rolkę SPECJALNEGO papieru....

Odpowiedz
N Nefertiti94
+1 / 1

Pierwszy obrazek :O. Taaak, zabijajmy wszystkie bakterie, przecież teraz są modne te wszystkie antybakteryjne żele, mydła. Proponuję też wytępić te w naszym jelicie grubym i w ogóle z całego organizmu, przecież to tacy straszni kolonizatorzy. Tylko niech potem nie zdziwi, że stworzyliśmy wspaniałą niszę ekologiczną dla zjadliwych bakterii.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 1 October 2015 2015 23:00

Odpowiedz
Q qrczon
0 / 0

Jabłka 6 m-cy w lodówce, zamrożone jajka? to na pewno jakieś hamerykańskie rady na inwazję zombie.

Odpowiedz