A gdzieś Ty się uchował? Takie cuda w sklepach to już od kilkunastu lat chyba są. W sumie ze smalcem nie ma to nic wspólnego, ale nie da się ukryć, że bywa całkiem smaczne, to jest po prostu pasta fasolowo - cebulowa i fajnie smakuje na chlebku. Ja podbieram żonie, tyle, że kładę na to jeszcze plaster kiełbasy ;) Polecam wegetariańskie dania, bo sporo z nich jest naprawdę smacznych i nieźle przyprawionych, a kawałek mięsa zawsze można do tego zjeść.
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 15 February 2017 2017 16:28
"smalczyk" pewnie pochodzi z odsmazonego tluszczu roslinnego z frytury - na tyle wysmazonego i przelezanego, by zdazyl juz przyjac konsystencje "smalczyku" wlasnie ;-) Na zdolalem taki olej najdalej przetrzymac do galaretki... brawa dla producenta za cierpliwosc. Tudziez dodatki E ;-)
@tellchar Też banał, znany od lat. Zrobione z boczniaków, całkiem smaczne jak dobrze zrobione i jest to jeden z lepszych sposobów podawania boczniaków.
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 15 February 2017 2017 18:37
Dlaczemu? Towot, olej silnikowy (jaki - to zależy od upodobań smakowych) lub pokost (dla wegan) i WD-40. Voila!
Odpowiedzweganski kebap tez ciekawa sprawa
Odpowiedz@stxck falafel inaczej, który jest w 100% wegański ;)
Czemu niektórzy nie potrafią wymyśleć własnych nazw tylko się podpinają pod już istniejące, a znaczące coś zupełnie innego?
Odpowiedz@Melotte Dżem ze świni wegetariański?
Jak smalec to musiała być naprawdę spasiona roślina XD
OdpowiedzNo a ten z cebulą to jaki jest ?
OdpowiedzTa roślina musiała mieć sporego robaka w środku.
OdpowiedzTzw. dżem.
OdpowiedzPrzez przypadek wpadł mi w ręce smalec z tłuszczu roślinnego i tragedii nie było, choć wyraźne gorszy.
OdpowiedzDlatego że Ci wpadł w ręce a nie zjadłeś go.
:-P
A gdzieś Ty się uchował? Takie cuda w sklepach to już od kilkunastu lat chyba są. W sumie ze smalcem nie ma to nic wspólnego, ale nie da się ukryć, że bywa całkiem smaczne, to jest po prostu pasta fasolowo - cebulowa i fajnie smakuje na chlebku. Ja podbieram żonie, tyle, że kładę na to jeszcze plaster kiełbasy ;) Polecam wegetariańskie dania, bo sporo z nich jest naprawdę smacznych i nieźle przyprawionych, a kawałek mięsa zawsze można do tego zjeść.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 15 February 2017 2017 16:28
Odpowiedz"smalczyk" pewnie pochodzi z odsmazonego tluszczu roslinnego z frytury - na tyle wysmazonego i przelezanego, by zdazyl juz przyjac konsystencje "smalczyku" wlasnie ;-) Na zdolalem taki olej najdalej przetrzymac do galaretki... brawa dla producenta za cierpliwosc. Tudziez dodatki E ;-)
Odpowiedzten smalec jest z fasoli. Sama robię. Z ogórkiem kiszonym smakuje najlepiej :)
Ja widziałem ostatnio wegańskie flaki, także nic mnie już nie zdziwi
Odpowiedz@tellchar Też banał, znany od lat. Zrobione z boczniaków, całkiem smaczne jak dobrze zrobione i jest to jeden z lepszych sposobów podawania boczniaków.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 15 February 2017 2017 18:37
To jest Smalczyk wegański z glutenem :P
OdpowiedzAle gluten jest bezglutenowy.
to to jeszcze nic znajdz i pokarz naturalny ze skwarkami to jest wyczyn malo tego on naprawde istnieje :)
OdpowiedzZapewne zrobione z tłuszczu palmowego czy innego rakotwórczego gówna, tak żeby zdrowsze było od prawdziwego smalcu
OdpowiedzTo mało gimbabzo widzialas... powiem Ci tak.. sprawdź sobie co to olej kokosowy (kokosowy nie palmowy) i sprawdź jakie ma wlasciwości...
Odpowiedz