beva 16 March 2018 2018 7:41 +5 / 5 @izka8520 jakiś nicień. Google podpowiada, że to anisakis. A miałam dzisiaj robić rybę na obiad...
B BishopBS 16 March 2018 2018 10:53 +1 / 1 @izka8520 nicień który ginie po obróbce termicznej ryby nic strasznego @beva jeśli nie robisz surowej ryby to śmiało nic ci nie grozi
~Nick2 16 March 2018 2018 7:55 +8 / 8 Proszę przeczytać etykietę "Należy spożyć po obróbce termicznej" Odpowiedz
~benson34 16 March 2018 2018 9:28 +3 / 3 Dokładnie,to nicień,który ginie w temp 60 stopni lub zmrożony do -20 stopni. W Polsce w rybach z jeziora też występuje. Jak się rybę posoli i wstawi do lodówki ,to same wychodzą.
Widac, że świeza rybka.
Odpowiedzco to za żyjątko??
Odpowiedz@izka8520 jakiś nicień. Google podpowiada, że to anisakis.
A miałam dzisiaj robić rybę na obiad...
@izka8520 nicień który ginie po obróbce termicznej ryby nic strasznego
@beva jeśli nie robisz surowej ryby to śmiało nic ci nie grozi
@izka8520 to tez moze być tasiemiec
Proszę przeczytać etykietę "Należy spożyć po obróbce termicznej"
OdpowiedzDokładnie,to nicień,który ginie w temp 60 stopni lub zmrożony do -20 stopni. W Polsce w rybach z jeziora też występuje. Jak się rybę posoli i wstawi do lodówki ,to same wychodzą.
Cenne źródło białka.
OdpowiedzA dziś rybka na obiad...
Odpowiedz@mmss444 Jesz surową?
Nie.