Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
404 422
-

Zobacz także:


P prfx
+16 / 18

mam krótką pamięć... ide do lodówki sobie przypomnieć :)

Odpowiedz
~Canada_onilne
+6 / 8

Kolejny demot będzie o żółtym serze, o twarogu, chlebie, maśle, smalcu, czereśniach, kompocie z jabłek, zupie szczawiowej, odpustowych lizakach, lemoniadzie... i tak w ch... do końca roku.

Odpowiedz
BrickOfTheWall
-3 / 7

Pamiętam, od końskiej dawki saletry smaliło w gardle długo po zjedzeniu.

Odpowiedz
M MasterYoghourt
+3 / 3

Aż tak biedni jeszcze nie jesteśmy, by nie pamiętać.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 15 June 2018 2018 19:30

Odpowiedz
~Daimonix
+1 / 5

Ja pamiętam. Dziadek (świeć Panie nad jego duszą) był masarzem, tak wyśmienitych wędlin , jakie on robił, w żadnym sklepie nie ma szans trafić.

Odpowiedz
~zzzzzzt
0 / 2

Czasem w dobrym miesiącu po wypłacie jadam kiełbasę, ale tylko trzy razy, później kończą się pieniądze i jem korzonki z parszywą wodą. Kiedyś skrobałem sobie jeszcze tynk ze ścian, ale odkąd mieszkam w ziemiance piach zgrzyta w zębach. Z okazji świąt pozwolę sobie nawet na plaster mortadeli i kajzerkę.

Odpowiedz
~aerszt
+2 / 2

@zzzzzzt sarkazm sarkazmem, a założę się, że 90% użytkowników demotów w przeciągu ostatnich lat nie miało do czynienia z prawdziwą, swojską kiełbasą. A nawet najdroższa, pseudo-wędzona (bejcowana) kiełbacha z marketu nijak ma się w smaku do swojskiej kiełbaski, jeszcze ciepłej, wyjętej prosto z wędzarni...

Ahte
+4 / 4

Nie tylko pamiętam - ale i sam taką robię i szyneczkę, i boczek, pychotka

Odpowiedz
K khartus_
+2 / 2

@Ahte ja też i akurat mam mnóstwo takiej w lodówce, wędzona kilka dni , trzy dni temu

DexterHollandRulez
+2 / 6

Nie, cholera, mieszkam w Afryce i nie widziałem w życiu kiełbasy na oczy. Co się dzieje z tym portalem, jprdl

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 17 June 2018 2018 18:23

Odpowiedz
K khartus_
0 / 2

@DexterHollandRulez nie chodzi o pierwsza lepszą kiełbasę, autorowi chodzi o swojską, własnoręcznie robioną i wędzoną w wędzarni,a nie taka, którą się kupuje w sklepie, w końcu nie każdy posiada wędzarnie i nie każdemu chce się wędzić, nie każdy tez potrafi to robić

~Walldemar
+1 / 1

@DexterHollandRulez pojedź na wieś, popytaj o jakiegoś gospodarza, który sam starannie przyrządza kiełbasę z odchowanych przez siebie świń, który ma wędzarnie i wędzi swoje wyroby. Następnie pójdź do takiego gospodarza i poproś o pęto takiej kiełbasy, najlepiej prosto z wędzarni. O płaceniu nie piszę, bo jak spróbujesz, to sam bez wahania dasz gospodarzowi odpowiedni banknot. A później spróbuj kiełbas (nawet najdroższych) z marketu. To jest ta różnica. Jak między babcinymi pierogami, a tymi mrożonkami z marketów.

DexterHollandRulez
-1 / 1

@khartus_ @Walldemar Tak się składa że wychowałem się na wsi i dom rodzinny mam tamże, zdarzyło mi się w życiu pić mleko prosto od krowy i jadać inne swojskie pierdoły. Nie psioczę z tego powodu że marketowe gorsze ani nie robię o tym debilnych lajkożebrów

G gumstg
+3 / 3

Ja nie musze pamietac. Mam rodzine ktora przynajmniej 2x do roku przerabia tucznika dla rodziny i dzieki temu moge sie delektowac takim smakiem:)

Odpowiedz
F fiksusik
-1 / 3

Chyba część komentujących nie do końca chwyciła ideę demota. Nikt nie pyta o kiełbasę ze sklepu. Chodzi o wiejską z domowego uboju. Zatem odpowiedzi, że kogoś stać na kiełbasę, są nie na temat.
Jako rodowity "wsiok" pamiętam, często jadam - nawet obecnie, mimo że przepisy unijne nieco utrudniają ubój gospodarski.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 17 June 2018 2018 21:04

Odpowiedz
BrickOfTheWall
0 / 0

W każdej chwili możesz kupić. Jest kilka sklepów sprzedających takie wyroby "HAND MADE" - cały dowcip polega na tym, że cena takiej kiełbasy to 60 zł/kg (a czasem więcej) i z tego powodu takie wyroby to tylko nisza rynkowa.

Cena wcale nie jest jakaś zawyżona - dopytajcie się dziadków którzy kiedyś mieszkali na wsi - JAK CZĘSTO JADALI KIEŁBASĘ...

Odpowiedz