Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
215 281
-

Zobacz także:


E Eduardo
+23 / 27

Bez rodzynek, bez spodu i najlepiej żeby jeszcze usiadł. Na wykończenie jeszcze tylko polewa z czekolady i jest prawdziwe niebo w gębie.

Odpowiedz
A anwil31
+23 / 25

Ja tez wole bez rodzynek, a spod robie cienki jak nalesnik.

Cagenicolas
+29 / 33

Jak do gówna dodasz rodzynek to też jakieś takie luksusowe się staje?

Odpowiedz
Pergamin
+4 / 4

@Cagenicolas zależy czym rodzynki zostaną nasączone :D

JanuszTorun
+38 / 42

Margaryna, mielony twaróg z wiadra, spód z Biedronki - to ostatni badziew, tak?
Ale jak do tego badziewia dodasz rodzynki, to staje się królewskim rarytasem, tak?
A z drugiej strony...
Ricotta i mascarpone występuje wyłącznie w komplecie z rodzynkami, tak?
Nie ma to, jak dla swojej teorii dać kretyńskie argumenty.
OK, domyślam się, że to miał być dowcip.
Ale jak dowcip jest debilny, to nie jest śmieszny, tylko nadal debilny.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 22 April 2019 2019 11:41

Odpowiedz
DexterHollandRulez
+13 / 17

Nie toleruję rodzynek ani żadnych innych zgrzytających w zębach mokrych obiektów bakaliopodobnych w ciastach... A jak już komuś sernik 'czysty' jest za nudny to polecam polać syropem malinowym (nawet takim do rozcieńczania z jakiegoś Herbapolu), kompletnie zmienia to smak.

Odpowiedz
S szteker
+9 / 13

Ja wole sernik bez rodzynek, ponieważ jest tam margaryna, mielony twaróg z wiadra, cukier i spód z biedronki. Jest idealny na wigilię dla bezdomnych i dobry na masę. Ponadto pasuje do oranżady z Tesco i sagi. Był hitem w czasach PRL, świetnie zapycha ryj. I nigdy nie będę się wstydził go podać rodzinie królewskiej, bo nie spodziewam się ich odwiedzin.

Odpowiedz
W wiktorro73
+6 / 12

Uwielbiam rodzynki ale wg. mnie w serniku smakują obrzydliwie

Odpowiedz
M MIKKOP
+9 / 9

Lubię sernik z którego nie muszę nic wydłubywać.

Odpowiedz
S_Jupiter
+1 / 1

sernik nie może być za suchy, ani też za mokry, to musi być prawdziwy kolocz niczym weselny, zresztą wolę sernik od makowca, z sernikiem wygrywa u mnie tylko mazurek z kajmakiem, zresztą karmelu mogę żreć tony i nie jest mi słodko

Odpowiedz
zaymoon
-5 / 5

Rodzynki, czyli zepsute winogrona, parszywe i w smaku i w wyglądzie, nie wiem jak można to gówno dodawać do czegokolwiek.

Odpowiedz
Eaunanisme
+7 / 7

Rodzynki z serniku nie przeszkadzają mi tak samo, jak ich brak. Ważniejsza dla mnie jest konsystencja masy serowej i słodkość. W moim domu są dwa obozy - rodzynkowców i bezrodzynkowców. I czuję się w tym sporze prawdziwym zwycięzcą, bo mogę wsuwać dokładki z obu blaszek :)

Odpowiedz
L LUPUS1962
+3 / 3

Sernik mojej babci, 40 lat temu, na wsi - z własnego sera i jaj na cieniutkim kruchym spodzie z wałeczkami z ciasta posypkowego ułożonymi w kratkę na wierzchu,.. więcej szczegółów nie pamiętam, ale smak... żaden cukiernik tak tego dziś nie zrobi

Odpowiedz