Dokładnie... Bo zazwyczaj piekarnie mielą na bułkę tartą wszystkie wypieki których nie sprzedały, lub ze zwrotów czyli np. kajzerki, chleb, drożdżóweczki, a na koniec dosypują okruchy z krajarki. Dlatego taka różnorodność. Gdyby tak napisać szczegółowy skład tych wszystkich mieszanek użytych do produkcji tego pieczywa, a co za tym idzie owej bułki to "Skład:" pokrył by całe jej opakowanie...
Czytaj etykietki ze zrozumieniem, a nie tylko patrząc na ilość tekstu.
Składniki:
1.Mąka Pszenna
2. Woda
3. Drożdze
4. cukier
5. Sól
6. Margaryna
7. Węglan Wapnia (biały barwnik)
8. mono i di glicerydy (spulchniacza pozyskiwane głownie z glicerolu i naturalnych kwasów tłuszczowych.
Twoja mama jak piecze ciastu używa podobne substancje. Na skalę przemysłową niestety trzeba ulepszać chemicznie żywność, aby była bardziej trwała i tańsza w produkcji.
Acha... Uzywa podobnych ale innych, bo nie uzywa chemii. To gdzie Ty podobienstwo widzisz?
Pieczywo kupowane w sklepie to syf, zrozumiesz to, gdy zjesz prawdziwe pieczywo, nawet to najprostsze, skladajace sie z maki, wody, drozdzy i soli. Bo po co chcesz w chlebie cukier czy margaryne to nie ogarniam.
@Libertarian_Libra jak ktos spal na chemii i tekst dluzszy niz 3 linijki go przerasta, to tak jest. Nie chcialo mu sie nawet przeanalizowac co jest co.
Bułka karta jest z pieczywa, więc w składzie masz wszystko, z czego było zrobione każde możliwe pieczywo użyte do stworzenia bułki tartej.
OdpowiedzDokładnie... Bo zazwyczaj piekarnie mielą na bułkę tartą wszystkie wypieki których nie sprzedały, lub ze zwrotów czyli np. kajzerki, chleb, drożdżóweczki, a na koniec dosypują okruchy z krajarki. Dlatego taka różnorodność. Gdyby tak napisać szczegółowy skład tych wszystkich mieszanek użytych do produkcji tego pieczywa, a co za tym idzie owej bułki to "Skład:" pokrył by całe jej opakowanie...
Czytaj etykietki ze zrozumieniem, a nie tylko patrząc na ilość tekstu.
OdpowiedzSkładniki:
1.Mąka Pszenna
2. Woda
3. Drożdze
4. cukier
5. Sól
6. Margaryna
7. Węglan Wapnia (biały barwnik)
8. mono i di glicerydy (spulchniacza pozyskiwane głownie z glicerolu i naturalnych kwasów tłuszczowych.
Twoja mama jak piecze ciastu używa podobne substancje. Na skalę przemysłową niestety trzeba ulepszać chemicznie żywność, aby była bardziej trwała i tańsza w produkcji.
Acha... Uzywa podobnych ale innych, bo nie uzywa chemii. To gdzie Ty podobienstwo widzisz?
Pieczywo kupowane w sklepie to syf, zrozumiesz to, gdy zjesz prawdziwe pieczywo, nawet to najprostsze, skladajace sie z maki, wody, drozdzy i soli. Bo po co chcesz w chlebie cukier czy margaryne to nie ogarniam.
Maka pszenna, witamina C, skrobia ziemniaczana, cukier, sol, margaryna, drozdze i kwas cytrynowy to zwykle skladniki ktore ludzie maja w kuchniach.
Zmodyfikowano 3 razy Ostatnia modyfikacja: 5 June 2019 2019 9:37
Odpowiedz@Libertarian_Libra jak ktos spal na chemii i tekst dluzszy niz 3 linijki go przerasta, to tak jest. Nie chcialo mu sie nawet przeanalizowac co jest co.
A tutaj jest skład borówki amerykańskiej:
Odpowiedzhttps://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/42402405_1798054700314273_5746856474739474432_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=6656dadbee9cdda9f1bb15b8cb654fc3&oe=5D51DAC4
i pomyśleć ,że kiedyś bułkę tartą robiło się trąc stare bułki na tarce ;)
Odpowiedz@pawel31ns
rozumiem, ze te bułki były zrobione z jednego składnika (bułki)