Jak dla mnie kiełbasa z grilla nigdy nie będzie się umywać do takiej z ogniska, choć w dużej mierze zapewne to bardziej kwestia sentymentu do szczenięcych lat, niźli walorów smakowych ;)
@Tibr To wszystko zależy od grilla. Z gazowego na pewnie nie będzie to samo. Druga sprawa: grill zamykasz (jak masz z pokrywą) i na kilku minut możesz odejść bo od razu węgiel drzewny się nie zapali żywym ogniem. A ognisko to ogień cały czas więc trzeba pilnować by się nie spaliło a dodatkowo można uwędzić dymem kiełbasę.
Jak dla mnie kiełbasa z grilla nigdy nie będzie się umywać do takiej z ogniska, choć w dużej mierze zapewne to bardziej kwestia sentymentu do szczenięcych lat, niźli walorów smakowych ;)
Odpowiedz@Tibr To wszystko zależy od grilla. Z gazowego na pewnie nie będzie to samo. Druga sprawa: grill zamykasz (jak masz z pokrywą) i na kilku minut możesz odejść bo od razu węgiel drzewny się nie zapali żywym ogniem. A ognisko to ogień cały czas więc trzeba pilnować by się nie spaliło a dodatkowo można uwędzić dymem kiełbasę.
Dodaj keczup i musztardę
OdpowiedzJeszcze zapić to nalewką za 5 zeta, rozmieszaną z colą w plastikowym kubeczku
Odpowiedz