Demotywatory.pl

Menu Szukaj

Jeżeli w przepisie potrzebny jest konkretny typ cebuli to też używasz jakąkolwiek cebulę?

www.demotywatory.pl
+
165 178
-

Zobacz także:


samodzielny68
+1 / 1

Nie. Chyba, że mi zabraknie a nie mam jak kupić.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 3 February 2023 2023 19:58

Odpowiedz
melblue
+1 / 1

Nie, biorę tak, jak mi pasuje, a przepis jest tylko sugestią. Szalotka, dymka, biała - czosnkowa, czerwona i żółta (zwyczajna), cukrówka... Duże po pokrojeniu (do zjedzenia na surowo) przelewam wrzątkiem, żeby spłukać gorycz. I jest różnica przy krojeniu - czy w przepisie chcą pokrojoną w talarki lub w piórka.

Odpowiedz
K KuTwi
0 / 0

kolega/koleżanka wyżej dał ci przykład ile

Odpowiedz
BrickOfTheWall
+1 / 3

Będziesz tak robił do chwili gdy do "wiosennej sałatki" nakroisz wściekle ostrej cebuli używanej najczęściej do duszenia z wołowiną i będziesz się zastanawiał czemu płaczesz podczas jedzenia i musisz ją zapijać.

Odpowiedz