@koszmarek66 Na szybko, to mogę wyciągnąć kromkę chleba i położyć na niej plaster krojonej szynki lub sera. Zależy czy porównujesz do robienia obiadu, czy do kanapek na szybko przed wyjściem z domu, ale to już z gotowanym jajkiem jest mniej roboty :)
@koszmarek66 Jak robisz jajecznice "na bogato" - z cebulką, wędlinką/kiełbaską, papryczką i pieczarkami, no to musisz trochę nakroić i trwa to zdecydowanie dłużej. Ale jest też smaczniejsze :-)
Z dzieciństwa pamiętam, że najczęściej była na podwieczorek(?) tzn gdy wszyscy wracali głodni do domu ok 16:00 - 17:00 a do kolacji była ponad godzina.
Ja właśnie nie kojarzę i czuję się z tego powodu niezrozumiany przez świat. Czasem w pracy, w środku dnia, mam ochotę na coś nie za dużego - i jajecznica byłaby w sam raz. Nic z tego - w uczelnianych barach "menu śniadaniowe" podają do godziny, najwyżej, 11, a potem tylko dania obiadowe. Dlaczego, na bogów?! Przecież jajecznicę zawsze smaży się od podstaw, więc moje zamówienie wymaga jedynie wolnej patelni.
Zmodyfikowano
1 raz
Ostatnia modyfikacja: 7 December 2023 2023 12:59
Czasami robię sobie na obiad
OdpowiedzJak zjem na kolację, to nie mogę spać. Zbyt ciężkostrawna.
OdpowiedzChyba Ty.
Odpowiedz@MG02 Bo nie ma jak to wmawiać innym że jest się żenującym... jak inni ;)
Ja częściej jem na kolację, bo wtedy jest więcej czasu na przyrządzanie jedzenia.
Odpowiedz@esbek2 Jajecznica i dużo czasu na przyrządzenie? Przyznaj się, że chodzi o patelnię i zlewozmywak... ;)
@koszmarek66
U mnie żona gotuje i smaży a ja zmywam. Ale przyrządzenie jajecznicy z duszoną cebulką trwa dużo dłużej niż zrobienie trzech kanapek.
@esbek2 OK :)
Zszokowałeś mnie trochę. Bo kiedy chcę coś zjeść na szybko to właśnie robię jajecznicę. Ale mnie wystarczy lekko podsmażona cebulka albo szczypiorek.
a ja lubię z pomidorami albo grzybami
@koszmarek66 Na szybko, to mogę wyciągnąć kromkę chleba i położyć na niej plaster krojonej szynki lub sera. Zależy czy porównujesz do robienia obiadu, czy do kanapek na szybko przed wyjściem z domu, ale to już z gotowanym jajkiem jest mniej roboty :)
@koszmarek66 Jak robisz jajecznice "na bogato" - z cebulką, wędlinką/kiełbaską, papryczką i pieczarkami, no to musisz trochę nakroić i trwa to zdecydowanie dłużej. Ale jest też smaczniejsze :-)
jem kiedy chcę, rekord to bigos: obiad, kolacja, śniadanie, obiad
Odpowiedz@Tomasz1977 To słaby ten rekord. Ja tak miałem 3 dni z rzędu. Nagotowałem cały gar, a lodówka wysiadła. A przecież nie wyrzucę.
@Rekin84 a jadłeś coś innego w międzyczasie? Bo ja oprócz chleba do bigosu to nic. P.S. Jak miałeś tyle bigosu, to mogłeś zaprosić
np. górskie schroniska dzielą się na takie, które wydają jajecznicę:
Odpowiedz1) tylko do 12:00
2) cały dzionek
grunt to wiedzieć zawczasu, które są które ;)
W moim rodzinnym domu bywała raczej na kolację.
OdpowiedzZ dzieciństwa pamiętam, że najczęściej była na podwieczorek(?) tzn gdy wszyscy wracali głodni do domu ok 16:00 - 17:00 a do kolacji była ponad godzina.
OdpowiedzJa właśnie nie kojarzę i czuję się z tego powodu niezrozumiany przez świat. Czasem w pracy, w środku dnia, mam ochotę na coś nie za dużego - i jajecznica byłaby w sam raz. Nic z tego - w uczelnianych barach "menu śniadaniowe" podają do godziny, najwyżej, 11, a potem tylko dania obiadowe. Dlaczego, na bogów?! Przecież jajecznicę zawsze smaży się od podstaw, więc moje zamówienie wymaga jedynie wolnej patelni.
Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 7 December 2023 2023 12:59
OdpowiedzTo mit. Tak jak to, że nie można pić z rana.
OdpowiedzJakie chamstwo sie teraz zjezdza ze swiata, kasza niedogotowana...
OdpowiedzJa od chyba zawsze jem na kolację.
OdpowiedzA dla mnie z kolacją. Czasami z obiadem. Ale nie pamiętam czy kiedykolwiek sobie robiłem jajecznicę na śniadanie...
Odpowiedz