Nie wiem ile jest prawdy z tymi antybiotykami i GMO, ale prawda jest taka, że czosnek polski jest mocniejszy, często fioletowy i co najważniejsze NIE pleśnieje. Ten chiński (z Lidla) już mi nie raz spleśniał, co w przypadku polskiego nigdy nie miało miejsca. Każdy wie, że czosnek może wisieć wiele miesięcy i nic się z nim nie dzieje. Jeżeli czosnek po 3-4 tygodniach pleśnieje to coś jest z nim nie tak. Pozdrawiam
Z tego co wiem to nikt nie faszeruje GMO antybiotykami bo nie ma potrzeby. Chyba, że czasnki mają wprowadzony gen kodujący antybiotyk. Wtedy idę kupić cały wór i posadze sobie 'drzewko' antybiotykowe tak na wszelki wypadek jak mi angielski lekarz znowu odmówi antybiotyku na angine ropną...
A może jakieś źródło? Lub potwierdzenie informacji? Nie ma podstaw, żeby uwierzyć w takiego durnego demota. W którym jeszcze piszą kłamstwa. Się uczepili geniusze chińskiego żarcia nie mając podstaw, czosnec z antybiotykami? Genetycznie modyfikowany? Tylko po co? A antybiotyki, info. wyjęte z palca.
@Nimueh
Artykuł na WP ma tyle wspólnego z prawdą co paski TVPiS. Burak, który to pisał nie miał nawet odwagi się podpisać ani podać jakieś referencje. Wyjaśnij mi jak faszeruje się czosnek antybiotykami? Zastrzyki dają, tabletki do łykania czy jak? Po co się to robi skoro każdy czosnek zawiera naturalne antybiotyki? Szkodliwe substancje w chińskiej glebie? Jasne, w Polsce wszystkie uprawy czosnku są organiczne.
To dlatego te siatki takie fioletowe
Genetycznie zmodyfikowany, to ty masz mózg
Nie wiem ile jest prawdy z tymi antybiotykami i GMO, ale prawda jest taka, że czosnek polski jest mocniejszy, często fioletowy i co najważniejsze NIE pleśnieje. Ten chiński (z Lidla) już mi nie raz spleśniał, co w przypadku polskiego nigdy nie miało miejsca. Każdy wie, że czosnek może wisieć wiele miesięcy i nic się z nim nie dzieje. Jeżeli czosnek po 3-4 tygodniach pleśnieje to coś jest z nim nie tak. Pozdrawiam
Z tego co wiem to nikt nie faszeruje GMO antybiotykami bo nie ma potrzeby. Chyba, że czasnki mają wprowadzony gen kodujący antybiotyk. Wtedy idę kupić cały wór i posadze sobie 'drzewko' antybiotykowe tak na wszelki wypadek jak mi angielski lekarz znowu odmówi antybiotyku na angine ropną...
'chińczyka poznasz po wielkim rozmiarze i śnieżnobiałym kolorze, w smaku jest słaby' Oo
A może jakieś źródło? Lub potwierdzenie informacji? Nie ma podstaw, żeby uwierzyć w takiego durnego demota. W którym jeszcze piszą kłamstwa. Się uczepili geniusze chińskiego żarcia nie mając podstaw, czosnec z antybiotykami? Genetycznie modyfikowany? Tylko po co? A antybiotyki, info. wyjęte z palca.
akurat czytalam na wp:P
http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Chinski-czosnek-zaleje-Polske,wid,15247718,wiadomosc.html?ticaid=1fe40&_ticrsn=3
@Nimueh
Artykuł na WP ma tyle wspólnego z prawdą co paski TVPiS. Burak, który to pisał nie miał nawet odwagi się podpisać ani podać jakieś referencje. Wyjaśnij mi jak faszeruje się czosnek antybiotykami? Zastrzyki dają, tabletki do łykania czy jak? Po co się to robi skoro każdy czosnek zawiera naturalne antybiotyki? Szkodliwe substancje w chińskiej glebie? Jasne, w Polsce wszystkie uprawy czosnku są organiczne.