Naturalny kwas występujący w wielu owocach, głównie w winogronach. Na skalę rynkową produkowany z odpadów powstałych w produkcji wina (np. skórki winogron). Teraz już wiesz skąd babunia to ma :) Po za tym kwas ten nie jest metabolizowany przez organizm, jest wydalany wraz z moczem bez żadnych efektów ubocznych.
Nie każde E coś tam jest złe i nienaturalne. I nie wszystko, co nie zostało naturalnie wyprodukowane jest złe. Gdyby nie inżynierie, eksperymenty i sztuczne syntezy, wielu chorób nie można by było leczyć, a nauka nie rozwijała się tak szybko jak dziś.
Najsmieszniejsze jest to, ze patrzac w lustro tez masz przed soba kawalek tablicy Mendelejewa. Wszystko jest "chemiczne" i wszystko ma w sobie czesc tej tablicy. Jak dodajesz do herbaty troche soku z cytryny to nie przejmujesz sie tym, ze z chemicznego punktu widzenia dodajesz do niej roztwor E330, E300, polisacharydow, flawonoidow, limonenu i wielu innych zwiazkow. To, ze cos jest syntetyczne nie znaczy, ze jest szkodliwe. E330 to E330 nie wazne czy pochodzi z roslin czy z laboratorium.
Dobrze, że zakryłeś nazwę bo nikt i tak nie wie, że to Hellmann's, nie wiem kto to dopuścił na główną, nie trzeba być uczonym aby wiedzieć, że nie wszystko co ma z przodu E jest szkodliwe, jakbyś wrzucił jakieś "kotlety babuni" w których zawartość mięsa jest mniejsza niż w żarciu dla kota a reszta to konserwanty i polepszacze to może i taki demot miałby sens
Zdziwiony chemiku, widać, że mało się interesujesz tym co spożywasz. To była przenośnia. Fakt faktem nie znajdziesz tam tego o czym napisałeś. Jednakże czasami dodają do produktów takie świństwa, że aż głowa boli. Aspartam bardzo często dodawany do tanich napoi gazowanych jest szkodliwy, nawet do tego stopnia, że może przyczynić się do nowotworu.
E334 Kwas winowy - Naturalny kwas występujący w wielu owocach, głównie w winogronach. Na skalę rynkową produkowany z odpadów powstałych w produkcji wina (np. skórki winogron). CHEMOFOBY, ZMĄDRZEJCIE.
http://www.food-info.net/pl/e/e334.htm - widać że ludziom się już nawet google'a nie chce zapytać, tylko wolą wrzucić kolejnego dennego demota na serwis z zapytaniem...
Grupa Funkcja Szkodliwość
Regulator kwasowości Przeciwutleniająca, Regulująca kwasowość, Wzmacniająca zapach Bezpieczny
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania
Skutki uboczne w postaci biegunek mogą wystąpić jedynie po nadmiernym spożyciu kwasu.
Zastosowanie
Żywność: produkty cukiernicze, galaretki owocowe, marmolady i dżemy, napoje bezalkoholowe (głównie soki), wina, proszek do pieczenia.
Kosmetyki: proszek do protez dentystycznych, sól do moczenia stóp, płyny i proszki do kąpieli, płukanki do włosów.
Pochodzenie:
Naturalny kwas występujący w wielu owocach, głównie w winogronach. Na skalę rynkową produkowany z odpadów powstałych w produkcji wina (np. skórki winogron).
E334 to kwas winowy więc niewykluczone że babunia produkując wino uzyskiwała E334
Naturalny kwas występujący w wielu owocach, głównie w winogronach. Na skalę rynkową produkowany z odpadów powstałych w produkcji wina (np. skórki winogron). Teraz już wiesz skąd babunia to ma :) Po za tym kwas ten nie jest metabolizowany przez organizm, jest wydalany wraz z moczem bez żadnych efektów ubocznych.
http://ekopaczka.pl/index_wiadomosci.php?dzial=2&kat=8&art=67&limit=14
Jak to dobrze szpanować własną wiedzą, co? :X (znajdźcie dodatek 334 i będziecie tak samo mądrzy jak pan nade mną ^^
Specjalnie nie podałem źródła gdyż raz dostałem bana za spam w komentarzu :)
Wystarczyło przynajmniej umieścić cytat, za niego byś na pewno nie dostał bana >.
Chociażby z winogron ; )
Nie każde E coś tam jest złe i nienaturalne. I nie wszystko, co nie zostało naturalnie wyprodukowane jest złe. Gdyby nie inżynierie, eksperymenty i sztuczne syntezy, wielu chorób nie można by było leczyć, a nauka nie rozwijała się tak szybko jak dziś.
Chemia to jest czysta natura-tylko że skondensowana ;-)
Ciężka woda np. też? :X
Zdecydowanie też naturalna ^^
nawet wikipedia mówi:
"W "normalnej" wodzie występuje naturalnie ok. 115 ppm wody "ciężkiej" czyli tlenku deuteru."
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 10 lipca 2013 o 8:51
To jeszcze nic. Gorzej jak chcesz kupić produkt o nazwie Smalec domowy lub Obiadek babuni to znajdziesz tam całą tablicę Mendelejewa
Serio,znajde tam platyne, kaliforn 252, tryt i uran 235?
Najsmieszniejsze jest to, ze patrzac w lustro tez masz przed soba kawalek tablicy Mendelejewa. Wszystko jest "chemiczne" i wszystko ma w sobie czesc tej tablicy. Jak dodajesz do herbaty troche soku z cytryny to nie przejmujesz sie tym, ze z chemicznego punktu widzenia dodajesz do niej roztwor E330, E300, polisacharydow, flawonoidow, limonenu i wielu innych zwiazkow. To, ze cos jest syntetyczne nie znaczy, ze jest szkodliwe. E330 to E330 nie wazne czy pochodzi z roslin czy z laboratorium.
z piz.dy.... a jak myślałeś
Pozdrowienia dla Twojej babci.
Dobrze, że zakryłeś nazwę bo nikt i tak nie wie, że to Hellmann's, nie wiem kto to dopuścił na główną, nie trzeba być uczonym aby wiedzieć, że nie wszystko co ma z przodu E jest szkodliwe, jakbyś wrzucił jakieś "kotlety babuni" w których zawartość mięsa jest mniejsza niż w żarciu dla kota a reszta to konserwanty i polepszacze to może i taki demot miałby sens
NIE WSZYSTKIE "E" SĄ ZŁE GENIUSZU
i jajka w proszku
kupiła na allegro
Zdziwiony chemiku, widać, że mało się interesujesz tym co spożywasz. To była przenośnia. Fakt faktem nie znajdziesz tam tego o czym napisałeś. Jednakże czasami dodają do produktów takie świństwa, że aż głowa boli. Aspartam bardzo często dodawany do tanich napoi gazowanych jest szkodliwy, nawet do tego stopnia, że może przyczynić się do nowotworu.
Z winogron ;)
Skąd wzięła kwas winowy? Może z winogron :)
E334 Kwas winowy - Naturalny kwas występujący w wielu owocach, głównie w winogronach. Na skalę rynkową produkowany z odpadów powstałych w produkcji wina (np. skórki winogron). CHEMOFOBY, ZMĄDRZEJCIE.
http://www.food-info.net/pl/e/e334.htm - widać że ludziom się już nawet google'a nie chce zapytać, tylko wolą wrzucić kolejnego dennego demota na serwis z zapytaniem...
nie wiem jak Wy, ale kiedy widzę sam obrazek od razu słyszę pioseneczkę z reklamy
Informacje o dodatku: Kwas L(+)-winowy (E334)
Grupa Funkcja Szkodliwość
Regulator kwasowości Przeciwutleniająca, Regulująca kwasowość, Wzmacniająca zapach Bezpieczny
Najczęstsze skutki stosowania lub przedawkowania
Skutki uboczne w postaci biegunek mogą wystąpić jedynie po nadmiernym spożyciu kwasu.
Zastosowanie
Żywność: produkty cukiernicze, galaretki owocowe, marmolady i dżemy, napoje bezalkoholowe (głównie soki), wina, proszek do pieczenia.
Kosmetyki: proszek do protez dentystycznych, sól do moczenia stóp, płyny i proszki do kąpieli, płukanki do włosów.
Występuje w owocach (zwykle enancjomer D), zwłaszcza winogronach w stanie wolnym i w postaci soli.
E334 Kwas winowy
Pochodzenie:
Naturalny kwas występujący w wielu owocach, głównie w winogronach. Na skalę rynkową produkowany z odpadów powstałych w produkcji wina (np. skórki winogron).