Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
F Ferian
+22 / 24

Poza tym, gdybym ja naraz zeżarł tyle co on, to chyba nawet miejsca w przełyku by brakło... Nic dziwnego, że się źle czuł =.=
On w ogóle rozróżniał smak potraw po 4-tym daniu?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 4 grudnia 2014 o 8:33

avatar ~Madzo
+1 / 1

Akurat w kuchni azjatyckiej podają Imbir (prawdopodobnie w chińskiej również, może jakiś zamiennik), który "resetuje" kubki smakowe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar tytusz
-1 / 9

Co za chamski, arogancki dziadek.
Oby wnuk był lepszy....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~tbtcrn
+6 / 6

Mieszkałam z chińczykami przez 3 miesiące, niektóre dania którymi się zajadali, my musieliśmy po cichu wyrzucać nasze porcje bo smakowało jakby ktoś już to raz zjadł.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
F Ferian
+6 / 6

Różne są gusta ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Akunamukan
+13 / 15

Dobry pojazd po grubasie :D Świetnie riposta, świetnie napisana. Cieszę się, że są obcokrajowcy, którzy mieszkając tutaj opanowali tak dobrze język polski, co nie jest takie oczywiste. ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~omatkoo
+5 / 5

Ale w ogóle ile gość zjadł !!!!!! :/

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Mem
+3 / 3

Może zwyczajnie dlatego że nie podoba mu się ustrój polityczny w Chinach ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar astrosalus
+7 / 9

Nowak myślał, że jest "modny" i "postępowy" wyśmiewając sztukę kulinarną Chińczyków. Wydawało mi się, że dadzą oni sobie pokornie zmyć głowę, jak ci biedacy dręczenie przez Gessler. A tu kulturalna, acz cięta i trafiająca w samo sedno riposta. I dobrze! Chamstwo powinno być piętnowane.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J JaroWars
-3 / 3

To teraz wyśmiewanie sztuki kulinarnej innych narodów jest przejawem bycia postępowym? Ludzie: chcecie krytykować kogoś, to krytykujcie, ale nie dorabiajcie do tego ideologii, jeśli ta nie ma z krytykowanym aspektem nic wspólnego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Alf_red_
0 / 2

Myślę, że ta riposta to jakiś wałek. Po pierwsze chińczyk musiałby dobre kilka lat pracować nad językiem (a nie nad kuchnią), żeby tak elegancko się nim posługiwać. A po drugie została zamieszczona pięć dni wcześniej, niż sam felieton.
A co do kilku porcji Nowaka - on nie zjada ich aż do wylizania talerzyka. Zjada kawałek, że tak ujmę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T TomaszPietrzak
+3 / 3

zauważyliście ile ten człowiek zjadł? ja bym po takiej porcji umarł a nie miał bóle brzucha

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N N3Moo
-1 / 1

Same posty w temacie...;( Kto też nie przeczytał?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sajdhasdk
-1 / 1

kogos wogle interesuje co ten lyso-siwy spasiony dziad wypisuje ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Gats
-3 / 3

Tak tak, bo Chińczyk umiałby sklecić tak zretoryzowaną i skomplikowaną składniowo wypowiedź po krótkim pobycie w Polsce, jaaasneeee.... A kierowca autobusu wstał i bił brawo. Naprawdę wierzycie że tę odpowiedź napisał SAM CHIŃSKI WŁAŚCICIEL LOKALU, KTÓRY NASKROBAŁ KILKANAŚCIE ZDAŃ DOBRĄ POLSZCZYZNĄ, ZDAŃ DODAM WIELOKROTNIE ZŁOŻONYCH?;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~ds
+3 / 3

A co to w ogóle za typ ten Nowak? Nikt go nie znał, nigdzie go nie było widać, aż tu nagle któregoś dnia Polsat go wsadził do jakiegoś g..wnianego programu o gotowaniu i zrobił z niego jakąś wielką gwiazdę i krytyka kulinarnego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Swissman
0 / 0

Nowak to stary zboczeniec, do dziś jak go widze mam przed oczami obrazek z jednej z warszawskich restauracji. Dobra knajpa, pełno ludzi a ten się miździ z chłopaczkiem w wieku 20-25 lat na środku sali, to dopiero odbiera apetyt...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Skwarli
0 / 0

To mi nie wyglądało na jedną ciętą ripostę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Słowianin_Małopolanin
0 / 0

jak on mógł tyle opierdo..ć? Sam waże ze 110, prawdziwy męszczyzna powinien mieć wynik trzy cyfrowy jak to mówię :) ale normalnie wcisnąłbym tylko ze trzy dania.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~ioioioxd
0 / 0

No i miał rację ów właściciel, w XXI wieku wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do glutaminianu. Znajdziemy go wszędzie, w chipsach, batonach, kostkach rosołowych a nawet w wędlinach. Chińska kuchnia jest specyficzna, aby ją zrozumieć i wyczuć właściwe smaki dla tego regionu nie wystarczy jeden wieczór w restauracji. M.Nowa jest krytykiem kulinarnym, a więc z tego iż neguje potrawy po prostu żyje. Musi krytykować i kręcić nosem bo by nikt o nim nie mówił, a napewno nie byłby w Top Chefie. Cóż my, Polacy możemy wiedzieć o kuchni Chińskiej. Tyle co Chińczyk może wiedzieć o bigosie mojej babci albo galarecie z nóżek ;))

Odpowiedz Komentuj obrazkiem