Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
525 658
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
C cvetelina
+12 / 14

Śnij dalej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~a_ot_co
0 / 2

To ciekawe dlaczego suchi w Japoni jest takie drogie...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~August9494949
+5 / 5

drogie ?? widze że znasz się na świecie :D . Co nie zmienia faktu ,że to jest bardzo dobre jakościowo jedzenie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~fgfdg
0 / 0

W Japonii nie jest. W Polsce jest, bo świeże ryby mamy droższe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar olo555
+1 / 3

zeby sie najesc trzeba zamawiac samą rybę, bez ryżu, nie poto płacę żeby płacić za ryż =,= ryż sobie mogę samemu zrobić.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~BB
+2 / 2

Demotywator do duszy. Wole 40zł wydać na sushi niż w Kejefsiaku. Ryż nada się każdy byle dobrze go zrobić z rybą to już gorzej. Jeżeli robię w domu to tylko z wędzonej u mnie w mieście ciężko o rybę.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~packk
0 / 0

Sushi w Japonii jest drogie. Byłem, widziałem i jak chciałem zjeść dobre jakościowo sushi, w dobrej restauracji to nie było miejsc, a po sprawdzeniu menu, które zazwyczaj jest na wystawie, zrezygnowałem bo cena po prostu oszałamiająca.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar cati8
+7 / 7

nie polecam robienia w domu sushi z resztek ryby i taniego ryżu bo po pierwsze to nie sushi a po drugie wyladujesz z zatruciem na kiblu lub pogotowiu

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~eilen
-5 / 13

Sushi jest ohydne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~rtp7
+4 / 6

Komuś schabowe uderzyły do głowy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L LadyFanstasta
+7 / 7

To zrób sushi w domu. Zobaczysz, ile to roboty. Potem dopiero się wypowiadaj na temat, na który nie masz pojęcia. I nawet sushi zrobione w domu nie jest tanie. Cena nori, ryżu, dressingu itd. to jedno, ale sama ryba jest droga.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P PannaEvans
-1 / 5

No podstawowe rzeczy na około 6 rolek to nawet nie 20zł :)
Masz rację tylko ryba jest droga, a roboty w cholerę. Żeby kolacja dla rodziny była to nieraz ponad 2h siedzę nad tym.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Paszeko
0 / 4

Widzę, że sami znawcy sushi i w ogóle japońskiego jedzenia. Tak samo macie z winkiem? Te bukiety, smaki, południowe stoki ogrzane słońcem a prawda jest taka, że owocowego od gronowego nie odróżnicie. Wystarczy, że napisane na etykiecie jest Chateau coś tam i już winko wyraźnie lepsze. Śmieszni jesteście z tą swoją pseudo znajomością wszystkiego. Internet i smartgówno to nie cały świat.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar RedHeadCath
+1 / 1

Osobiście polecam Chateu de Jabol. Niezwykły bukiet smaku.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Paszeko
-2 / 2

A tak, coś mi się obiło o uszy. Coś również słyszałem na temat dodawania glikolu do win, tych lepszych również a także siarkowaniu beczek. Smacznego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar RedHeadCath
+4 / 4

Szkoda że o sarkazmie nie słyszałeś.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Frugas
0 / 0

chyba tylko u nas :]

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Madonna
-1 / 1

Polecam film "Jiro śni o sushi", a potem wypowiadanie się na temat tej filozofii kuchni ignorancie!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar szarozielony
-5 / 5

Psiakrew, środek sesji i nagle wszyscy polecają fajne filmy :/

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Max_Rockatansky
-3 / 5

Nie rozumiem jak można jeść surowe mięso.I jeszcze mówić że jest dobre.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Alexisathene
+2 / 2

O tatarze słyszał?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Aducha1033
0 / 0

Nie każdy lubi surowe mięso :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem