Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
1188 1245
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
M Mainecoon60
+81 / 101

Więc uważasz, że przekrojone lody w wafelku z kawałeczkiem truskawki i cukrem pudrem są warte 179zł?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~tv
+82 / 98

Do stylowej restauracji chodzi się przede wszystkim po to, aby zostać nagranym.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~kamileo123456
+61 / 67

Zaraz znajdzie się dziesięciu bogatych palantów, którzy będą twierdzić, że ta cena jest ok - to z Tobą jest coś nie tak, skoro 179 zł za gałkę "algidy" wydaje się drogo.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sonia929292
+46 / 58

Na świecie miarą dobrej restauracji jest tylko i wyłącznie jej cena a nie żadna jakość. Prawda jest taka, że możesz za taki deser zapłacić właśnie ponad 100zł lub 20, co nie zmieni faktu, że truskawki były kupione na targu, a lody zrobione będą ze zwykłej śmietany, ewentualnie dodana zostanie odrobina prawdziwej wanilii. Ponadto w obydwu przypadkach, deser będzie wyglądał "jako tako" ( bo chyba nie powiesz mi, ze to na zdjęciu wygląda dobrze). Tym samym, nie wmawiaj proszę, że cena decyduje o jakości restauracji, bo niestety tak nie jest, a osoby, które sądzą inaczej, to zazwyczaj ludzie, którzy w gruncie rzeczy nie odróżnią czy zupoa zrobiona jest na prawdziwym wywarze czy na kostce rosołowej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Innkeeper
+48 / 56

Ta "delektować się smakiem". Byłem w większej ilości restauracji niż ty widziałeś przez szybę. W niektórych podawano kilka zestawów sztućców. Mój największy posiłek składał się z ponad 10 dań licząc przystawki. I wiesz co? I dalej nie sądzę, zęby normalne lody powinny kosztować prawie 2 stówy. To czysty snobizm. Ja nie potrzebuję lodów za cenę 100 razy wyższą niż powinna wynosić, żeby przypomnieć sobie o byciu białym człowiekiem, czy o cywilizacji jako takiej. Ja w pełni rozumiem, że bycie białym człowiekiem i cywilizacja nie polegają na szpanie kasą i cenami. Poza tym, jakbyś miał pojęcie o kuchniach świata, wiedziałbyś czym wyróżnia się kuchnia francuska od innych. Małe porcje to ich wymysł, a w dobrej restauracji belgijskiej, włoskiej, chińskiej, czy amerykańskiej (mówię raczej o jakieś od steków, czy owoców morza, nie o McDonaldsie) można się najeść porcjami.
@kamileo123456 Wątpię, żebyś znalazł tu 10 naprawdę bogatych osób. A co dopiero 10 bogatych palantów. Bogacze bywają snobami, ale żaden kretyn nie zdobędzie fortuny, chyba, ze odziedziczy, albo wygra na loterii.
@sonia929292 Mylisz się, na świecie miarą dobrej restauracji jest jakość. Cena to miara snobizmu. Czasem się łączą, jak jakość wynika z tego, że ktoś naprawdę szaleje. Wołowina z pewnych miejsc jest lepsza od innej, ale też sporo droższa. Co nie znaczy, że po zjedzeniu wołowiny z Kobe małpa stanie się lepsza od naprawdę kulturalnej osoby jedzącej polska, nawiasem również świetną.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar krzepki_alojz
+14 / 32

@Innkeeper A dam ci plusika.A że mały to tylko 200 PLN.Jeżeli cena wydaje ci się wygórowana, weź pod uwagę, że akurat TEGO plusika dostałeś tylko TY. Porządny snob zje nawet g*wno, tylko trzeba mu wmówić, że to g*jest naprawdę wyjątkowe, a chwilę wcześniej jadł je brat Mroczek, z TYCH Mroczków.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar mysteriousgirll
+8 / 14

Nie wierzę, że te lody kosztują 179 zł. Poproszę źródło.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Innkeeper
-2 / 14

@krzepki_alojz Przecież piszę, że tak maja snoby.
@Rozenkranz No mnie na te lody stać. Stać mnie na wiele rzeczy. Ale nadal sądzę o nich to samo co sądziłem rano. W sumie zresztą każdego tutaj stać. Wystarczy sobie odmówić 1 gry na PC.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E konto usunięte
+6 / 8

Masz racje że jedzenie w restauracji to coś więcej niż tylko jedzenie niemniej za 180 zeta mogli się bardziej wykazać niż tylko rzucić na talerz przekrojonego najtańszego loda budki obok. Wymagania powinny być obustronne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~bardarbunga
+4 / 4

KolorowaTolerancja zaczyna używać multinicki?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~koksukoksu
-1 / 1

@sonia929292 Po nicku wnioskuję, że jesteś kobietą. Skoro dla Ciebie znaczenie ma tylko cena, to rozumiem, że Twój chłopak może Ci się oświadczyć powiedzmy w McDonaldzie, KFC, coś w ten deseń, a nie w eleganckiej restauracji? xD

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D daclaw
0 / 0

@mysteriousgirll A mówi ci coś hasło "Cocomo"? Takie pozycje w menu bywają podsuwane klientom, którzy zapomną się w zabawie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~spóźniona_Perseida
+96 / 100

Hmm najpierw skojarzyło mi się, że to kolejny demot o porcjach żywieniowych w szpitalu...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ANIMAVILISIUS
+11 / 11

a niech cię, ja chciałem to napisać

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~gałeczka
+2 / 2

to samo pomyślałam :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L Ludwik_Kalinowski
+16 / 16

niepotrzebnie przecięte.w skorupce jest najwięcej witamin

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M ManfredBee
+22 / 24

Tak na oko, nawet jak na ekskluzywną knajpę, cena powyżej 17,90 wydaje się być naciąganiem. Realnie, w kurortowym barze, 7,90 byłoby drogo.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar egoiste
-2 / 8

@ManfredBee 7,90 to chyba za magnum...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Zzzzddd
+4 / 4

Oscypek?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
H hero4d
+12 / 18

@JanuszZWonsem Co nie zmienia faktu ze ta galka lodow przekrojona na pol nie jest warda nawet 1/10 swojej ceny. Ja rozumiem ze ekskluzywne restauracje sa drogie i wogole, ze chodza tam tylko ludzie ktorych na to stac ale nie zgodze sie ze ktos idzie zjesc do restauracji zeby "sprobowac" 20 roznych dan. A juz szczegolnie ludzie ktorzy czesto jadaja w takich restauracjach znaja menu wiec nie widze powodu dla ktorego by mieli zjesc po lyzce wszystkiego z listy. Owszem jest wiecej dan, przystawka, jakas salatka, zupa, glowne, deser i do tego jakas kawa/herbata czy inne na koniec. No ale kurna 179zl za loda na talerzu ? Jestem pewie ze koszt skladnikow do wykonania tego loda nie przekracza 5zl.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 20 sierpnia 2015 o 9:59

avatar ~Innkeeper
+9 / 13

@JanuszZWonsem Kolejny bywalec salonów :) Wy może się trzymajcie tego co znacie ze swojego życia, a nie snuciem marzeń o legendarnej Klasie Wyższej, ok? Prawda jest taka, ze jakby szastali forsą na prawo i lewo to by jej nie mieli.
Poza tym mowa tu nie o życiu kolegów pana ZS-Ż, a obiektywnej relacji towar-cena. Niezależnie od snobizmu cena jest zawyżona. Co zresztą jest rdzeniem idei snobizmu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar JanuszTorun
+6 / 10

@JanuszZWonsem ---- Jeżeli ktoś jada 10 czy 20 dań, a każde w małej ilości, to OK, niech mu będzie, nic nikomu do tego. Tylko, że z 10-krotnym zmniejszeniem porcji nie powinno wiązać się 40-krotne zwiększenie ceny. To, że cały obiad złożony z 10-20 dań, będzie kosztować 10 razy tyle, ile jest realnie warty, to wcale nie znaczy, że każde z dań powinno mieć cenę, jakby stanowiło całość obiadu. --- Jeżeli klient za "normalną" cenę otrzyma znacznie mniejszą porcję, niż w innych miejscach, to może zamówi więcej dań i w rezultacie jego obiad będzie znacznie droższy. --- Przykład podany w demotywatorze nie wygląda na pasujący do Twojej teorii. Ten przykład pokazuje, że restauracja chce zarobić swoją kwotę, nie oferując za to kilku dań, tylko za same lody. To raczej wygląda na ofertę dla kogoś, kto chce dużo wydać, a jednak długo przy tym nie siedzieć.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G Gorn221
+5 / 5

@JanuszZWonsem typowy Janusz z Wonsem ,,paczaj Halina w restauracyji jemy, frykasy, afrodyzyjaki a nie to co te plebsy"

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J JanuszZWonsem
-3 / 3

@Gorn221 Tu nie chodzi o to by jesc jakies cuda, tylko o to by jesc prawdziwe jedzenie. Wiekszosc produktow ze sklepow dla mas to podroby nie majace nic wspolnego z oryginalem. Podalem wczesniej przyklad octu balsamicznego, bo akurat ten skladnik jest coraz bardziej popularny, iwiele osob nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, ze to co kupuja w ogole nie ma nic wspolnego z oryginalem. Prawdziwy ocet balsamiczny ma konsystencje gestego syropu(nie mylic z redukcja octu balsamicznego) i jest slodko-kwasny. No ale moze kosztowac doslownie 100 raz tyle co podroby. Innym przykladem sa owoce morza i ogolnie ryby. Osmiorniczki z supermarketow to zwykle po prostu odciete macki kalamarnic czyli odpad. Prawdziwe osmiorniczki(w sensie mlae osmiornice) sa o wiele wieksze i zazwyczaj bardzo drogie. Krewetki sa tak zalosne, ze chce sie plakac ze smiechu. To co w Polsce delikatesy typu Alma sprzedaja jako dobrej jakosci krewetki to w cywilizowanych krajach najgorsza kategoria dostepna nawet w Lidlu. O kupieniu dobrej gatunkowo wolowiny lub jagnieciny w ogole nie ma mowy. Jak jest to ch*jowej jakosci lub mrozona. O miesie "dry aged" nawet nie ma co marzyc. Ogolnie Polska jest k*rewsko zacofana pod wzgledem kulinarnym, i ludzie nie maja bladego pojecia o kuchni, co nie przeszkadza im w wyrazaniu swoich opinii na ten temat. Najpierw sprobojcie jak smakuja autentyczne produkty, a nie smieciowe podroby wysylane na polski rynek. Dopiero pozniej krytykujcie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar anarchistt89
+4 / 4

Jest spora różnica pomiędzy płaceniem za wyborne jedzenie, a dawaniem robić się w balona. Również potrafię sporo zapłacić za żarcie, nie oczekuję także ogromnych porcji, gdyż takich zwyczajnie nawet nie jadam, jednakowoż to co widnieje na obrazku to jakaś kpina... tani lód podany w pseudoartystycznej formie. ALE.. no, ale - jest popyt - jest i podaż. Zawsze znajdzie się jakiś snobistyczny bałwan; a twórcy pomysłu są wygrani. Gratulować.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~CS
+4 / 4

@JanuszZWonsem
Rozumiem, że możliwość rozumienia otaczającego Cię świata zależy wyłącznie od pojemności portfela? Niskie masz mniemanie o ludziach, a wielu jest biednych nie dlatego że są niedouczeni, tylko dlatego, że są uczciwi, ale wiecznie okradani przez aparat przemocy państwa. To co prezentujesz, to jest mentalność cwaniacka, narzut zaborów i komunizmu, czyli jak już jestem "nad kreską" to reszta nagle staje się "hołotą".

Znaczne przepłacanie za potrawy jest właśnie czystą głupotą - najważniejsze żeby potrawa była zdrowa i dobrze smakowała, a taką możesz sobie przyrządzić w domu, o ile posiadasz "zdrowe" składniki. Zgadzam się natomiast z tym, że warto próbować różnych smaków, lecz nie zawsze cena jest warta tych smaków. Mój plebejski smak nie potrafi rozróżnić 100-letniego koniaku od 5-letniego, więc po co mam przepłacać. Poza tym tylu ludzi na świecie głoduje, że jak nie można im pomóc, to po prostu przez minimalny szacunek do innych nie należy wyrzucać zarobionych pieniędzy w błoto. Jak ludzie co przeżyli wojnę tego Ci nie wytłumaczyli w młodości, to ja chyba też nie będę w stanie, ale chociaż próbuję...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P panna_zuzanna_i_wanna
+3 / 3

@JanuszZWonsem masz 23 lata, a więc pytanie na wagę złota: Czy sam zarabiasz na swój wyszukany gust kulinarny? Czy sam się utrzymujesz? Czy wcześniej (powiedzmy jako 13 latek) też jadałeś lody za 179 zł na które SAM zarobiłeś? Czy może jesteś typowym bananowym dzieciakiem, któremu się wydaje, że pieniądze rodziców świadczą o JEGO wyższości? Z twoich postów wylewa się taka pogarda, brak szacunku do ludzi i przekonanie o swojej "lepszości", że całe szczęście, że wspomniałeś o swoim wieku, bo przez chwilę pomyślałam, że czytam wywody mojego byłego. Ale on jest ciut starszy, więc ufff to nie ty. Ale mentalność taka sama. I szpan majątkiem rodziców. Żenujące.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G grzech850
+5 / 5

jaka to restauracja?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~pan_cogito
+8 / 10

W.Modest Amaro-Basiura i Magda Gessler zachwyceni, a bary mleczne składają protest za to, że ktos podaje produktu mleczne bez przypraw bez statusu baru mlecznego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~giuhiou
+2 / 6

A może to jedna z 34 zamówionych porcji ;-) ?
Gdy się szarpię na dobrą restaurację, to oczekuję, że finezja przygotowanych dań doprowadzi do orgazmu na języku. Nie muszę się "nażreć", mam się zachwycić. Gałka loda w wafelku z cukrem pudrem to nie finezja, tylko produkt dedykowany nowobogackim snobom, którym udało się przez przypadek, a nie dzięki pracy zwojów umysłowych, którzy zjedliby i mewie odchody w waflu, byleby tylko z wysokim rachunkiem, który można dać na swój profil Instagram, FB czy gdzie indziej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Asia_Westkamp
+1 / 3

a ja znam te lody.... nazywaja sie polombir czy jakos tak (sa sprowadzane z Rosji) smakuja wysmienicie.... i bez calej tej oprawy kosztuja 12zl za 6szt.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~3MIASTOWY
0 / 0

bo Gdańsk jest dla biedaków :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P pablopicasso09
+5 / 13

Wszyscy się plują, a dam sobie rękę uciąć, że ten kto stworzył tego demota nie jest autorem zdjęcia. Pewnie córka znajomej jego kolegi z pracy (z którym rozmawia tylko przy okazji parzenia kawki na zapleczu) była w Sztuczce albo w Mercato i jadła menu degustacyjne za 150zł składającego się z 10 dań + napoje i napiwek, po czym pochwaliła się na fejsie czymś w stylu "Byłam z moim misiaczkiem w restauracji i zapłaciliśmy 179zł!!!" i wstawiła zdjęcie. Plotka o lodach za dwie stówy poszła w Internety i trafiła na demoty. No cóż... Ludzie wierzą we wszystko co zobaczą w Internecie.
Zresztą chyba wystarczy zajrzeć w menu trzech najdroższych restauracji w Trójmieście żeby przekonać się, że żadna nie serwuje lodów za 179zł... Ale to przecież nikogo nie obchodzi, nie? Ważne jest to, że plotka jest efektowna i wzbudza emocje.
A tak na marginesie - jeśli to jest rzeczywiście dania z którejkolwiek z tych NAPRAWDĘ dobrych restauracji to na pewno nie jest to gałka Algidy, tylko prawdziwe, robione na miejscu lody. Chociaż nie wiem czy warto się o to kłócić z osobami, które nie odróżniają truskawki od winogrona (które znajduje się na zdjęciu - w przeciwieństwie do truskawki, której ja nie dostrzegam...).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~WORMCANS
-4 / 6

Nie ilość, a jakość, pazerny januszowy świniaku. A co jeśli te lody to najpyszniejszy produkt mleczy w całej Polsce?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Aventadore
+4 / 4

Nie 179zł Tylko 17,90zł. Jak ktoś wymyśla tekst do obrazka to tak bywa...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Moterek
0 / 0

w rosyjskim interenci to zdjecie funkcjonuje jako deser w jednej z drogich restauracji w Soczi ...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L logray
0 / 4

Po pierwsze są lody i wyroby lodopodobne. Algida to niestety wyrób lodopodobny. Sprawdźcie sobie skład. Zamiast mleka, śmietany i jajek jakieś badziewne dodatki. Ciekawe jakby je nazywali jakby nasze państwo zdefiniowało skład lodów tak jak to zrobiło z masłem. Niestety prawie wszystkie firmy kombinują na składzie. A jak nie kombinują (lub kombinują mniej) to się niestety cenią.

Pod drugie cena pewnie zmyślona. Byłaby uzasadniona gdyby to była restauracja z gwiazdkami (przypominam w całym kraju jest taka tylko jedna). Kto w takich je? Bogacze i tacy którzy nie muszą sami płacić. Oglądałem kiedyś program w TV gdzie rozmawiano z gościem takiej *** francuskiej restauracji. To był jakiś manager, za którego płaciła firma. Za każdym razem dostawał inny zestaw 15 dań. Każde na 1-2 gryzy. Koszt obiadu, o ile mnie pamięć nie myli, to 1500 euro.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N Nullmaruzero
+1 / 5

Głupota to dalej głupota, nawet jak dużo kosztuje. Co innego zjeść sobie posiłek w restauracji itp. Wiadomo, płaci się za usługę i lokal, a nie tylko żarło, ale lody za taką cenę to debilizm. Chyba że to te lody robione na ciekłym azocie, wtedy można zapłacić więcej żeby spróbować. Ale nie 180zł. No ale czego byśmy nie powiedzieli to jednego nie zmienimy, każdy ma prawo do bycia głupim :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D daclaw
+1 / 3

Najdroższe restauracje są po to, żeby organizować tam spotkania biznesowe za firmowe pieniądze i obiady w ramach ekskluzywnych konferencji, a nie po to, żeby tam wpadać na lody po dżogingu. Dania muszą być drogie, aby podkreślać prestiż, a przy tym niewielkie i niebrudzące, żeby nie dawać pożywki ewentualnym paparazzim.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Klipter
+1 / 1

Taa 179 ..
Lody 29 zł
Mandat za złe parkowanie 150 zł

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar kenzol
-1 / 1

Są w tym kraju i na świecie ekskluzywne restauracje dla krezusów i o wiele droższe rzeczy można tam zamawiać.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Mixer902
+1 / 3

Haha za takie pieniądze to mogę kupić lodów z korala na cały miesiąc...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Moher_przez_samo_h
0 / 0

Ta gładko ścięta porcja lodów to dyskretne ostrzeżenie: "mamy w kuchni prawdziwego samuraja z mieczem od samego Masamune, lepiej nie dyskutuj o naszych cenach".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar niecalkiemnormalny
+2 / 2

nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał, ale nad polskim morzem jest cała masa biznesów sprzedających bardzo drogie dania, w wielu kartach znajdziecie lody za ponad 150zł. A dlaczego? A komu to potrzebne? Wiecie, czasami ktoś zajmuje się rzeczami nie do końca legalnymi, albo całkiem nielegalnymi... i żeby mógł wydawać pieniądze z tej nielegalnej działalności, musi jakoś zalegalizować swoje przychody. Niektóre restauracje czasami po 100 porcji dziennie takich drogich lodów sprzedają.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Orlando73
0 / 0

A CO W NIM JEST TAKIEGO NADZWYCZAJNEGO?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C citipunk
0 / 0

W burdelu obok dają lepsze za 150 ;P

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar alewis8
+1 / 1

Kolejny dowód na to, że do internetu wystarczy wrzucić byle co i owieczki w to uwierzą, bez najmniejszej inicjatywy do weryfikacji tej informacji. Widzicie w źródle link do cennika tej restauracji? Czy może chociaż nazwę restauracji?? Ano nie ma, bo demot to bujda na resorach a lody to zapewne część dużego, kilkunastodaniowego zestawu degustacyjnego o takiej cenie. Niedawno organizowaliśmy przyjęcie dla ojca z okazji 50 urodzin w dość drogiej knajpie w Katowicach i wyszło nas to koło 600 złotych na 5 osób. Niby sporo, 120 od osoby? Ale w tej cenie była przystawka, dwudaniowy obiad oraz wielki kawał tortu na deser + napoje. Są drogie dania i drogie restauracje, gdzie szklanka 200 ml naturalnego soku pomarańczowego (wyciskanego na miejscu) kosztuje 16 zł ale bez przesady. Nawet największy snob nie zabuli tyle za zwykłego loda z algidy z dodanym listkiem i winogronkami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~elenor45
0 / 0

A może te lody robione są na mleku kozy "kochanej" przez imama? I dlatego tak drogo, bo niełatwo jest złapac Imama na seksie z koza i ja w tym momencie wydoić :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~statywdoaparatu
+1 / 1

Bardzo lubię dobre jedzenie i bardzo często jadam poza domem. Głownie dlatego, że mieszkam w Stanach i tam jest taka kultura jedzenia - chcesz spotkać się ze znajomymi? to zazwyczaj knajpka i kolacja. Dobra kuchnia to nie tylko drogie restauracje i snobistycznie urządzone wnętrza. To przede wszystkim ludzie, którzy gotują i którzy przychodzą zjeść.
Jaki musi być skład tych lodów i na czym musza byc podane, jaka musi byc lokalizacja restauracji, żeby takie coś kosztowało tyle? Te lody nie są nawet fantazyjnie czy estetycznie podane.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~bardarbunga
+3 / 3

W d... się burżujom poprzewracało z dobrobytu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Wole_Rożki
0 / 0

I niby mówisz mi ,że mam zjeść to nożem i widelcem ?!?!?! KELNER!!!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~aka85
+1 / 1

Ludzie nie doceniają potęgi snobizmu. Zaproponuj z identycznych składników, nawet identycznie podany deser w "zwykłej" restauracji jakiemuś "smakoszowi" to ci powie, że on takich prostych deserów nie jada. Snobizm to potęga, na tym ludzie zarabiają - koszt "produkcji" 5zł sprzedaż 179zł zarobek 174zł. Jak to już ktoś nie tak dawno powiedział "Po co robić coś tanio jak można drogo".

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sadfsdfsfs
0 / 0

Tyle jest warte, ile ktos jest gotow za to zaplacic...Jak nie sprzedadza, to obniza cene, proste. W menu widzi sie przeciez ceny, zawsze mozna kupic loda za 2,5 za galke. Jadlem ostatnio chalwowe.....mmmmm

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Wolfi1485
0 / 0

I pomyśleć że miłościwie nam (jeszcze) panujący jadają tak na co dzień. Cóż, nic dziwnego że tylko idiota pracuje za 6 tysięcy, przez co stać go tylko na jedne lody dziennie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar abwee
+1 / 1

Janusz z Wonsem, akurat bzdury pleciesz ocet balsamiczny można zrobić samemu, jest bardzo prawdziwy, a ty naoglądałeś się głupot dla snobów i pajacujesz. Coś jak w american psycho,

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N Nikator
0 / 0

Lody to nie dziwka nie placi sie za wyglad tylko za smak

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar O8s3rv3r
+1 / 1

Największą kasę robi się na snobizmie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Hwrmgk
+1 / 1

Cóż, do takich restauracji idzie się lansować, a nie najeść.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~dominator2406
0 / 0

To muszą być lody zrobione z mleka z cycka matki. :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~przemyślanin
0 / 0

W Przemyślu mamy najlepsze lody w Polsce, i nie kosztuja 180 zl hehe.
Polecam i zapraszam

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Aniszon
0 / 0

a to mleko jest pozyskiwane ze świętej krowy czy jak?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~vvvvvvvvvvvffgf
+1 / 1


Pani Ewo Kopacz, proszę się nie chwalić lodami za pieniądze podatników.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~MacQ1984
0 / 0

Podaż - popyt. Nic więcej. Nie ma tu żadnej filozofii. Ktoś chce za tyle sprzedać, ktoś inny chce kupić.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~WWWwwwzFB
+1 / 1

A juz widzialem to zdjecie dzisiaj na innym portalu jako
PORCJA LODOW W SOCZI ZA 20 ZŁ

ktos tu chyba nas robiw ciula

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~gdanszczanka
0 / 0

mowcie gdzie to. mieszkam w gdansku i sie az przejade zobaczyc. ale obstawiam cos na starowce :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Nie_ma
+1 / 1

No coz jak cie stac na lody za 179zł To moze kupisz ode mnie cegłe za 500 zł :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sołmacz
0 / 0

A talerz wliczony w cene?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~szumer124
0 / 0

chyba w cenie bylo proff zrobienie loda

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A AdasArmani
0 / 0

Ciekawe gdzie to bym zaprosił moją ex

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Szczecinianka
0 / 0

Jeśli chodzi o pyszne lody to polecam Sopelka w Karpaczu :) Kto był ten wie, a kto nie niech przyjeżdża. Ceny naprawdę niewielkie a lody robione z prawdziwej śmietany (czuje się różnicę!) + niesamowite polewy z prawdziwych owoców. Lody niezmiennie takie same od 1973. I nie trzeba płacić 180 zł za wspaniałe doznania smakowe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Szoking
0 / 0

one są wykonane z mleka jednorożca czy co ?! o_O

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~CEO
-1 / 1

Cholera... To aż godzina mojej pracy.
No mogę poświęcić poranne picie kawy na taką przyjemność

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~mb
0 / 0

moim zdaniem listek leży krzywo....

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~ik
0 / 0

A ja pracuje przy produkcji lodow :) Moge zrec ile wlezie i takich snobow mam w doopie!!!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S szaza77
0 / 0

może Geslerowa je ROBI dlatego takie drogie ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem