@nisha Święta racja. Ja kiedyś tak napuściłam wody do wanny. Tylko na chwilę siadłam do komputera coś sprawdzić i wpadłam w czarną dziurę...Kąpiel zaczęła się już w przedpokoju.
@pirogron Kobiety nie maja bladego pojecia o gotowaniu. W zyciu bym nie dopuscil baby do kuchni. Wiekszosc gotuje te same dziadowskie przepisy co ich matki, babki, i prababki. Ewentualnie jakies smieci z internetowych przepisow dla dziwakow.
@pirogron Fakt, że większość sławnych szefów kuchni to mężczyźni, ale to także pozostałość czasów, kiedy kierownicze stanowiska (szef kuchni) zajmowali mężczyźni, a podrzędne (np. zwykła kucharka, pomoc kuchenna) - kobiety. I zresztą, jak młoda osoba interesuje się gotowaniem, to co się jej mówi? "Wyjdziesz dobrze za mąż i zadbasz o męża i dzieci" - w przypadku, kiedy to jest dziewczyna, a kiedy to chłopak, to chyba nikt tak nie powie, tylko raczej: "Zostaniesz sławnym szefem kuchni".
A co do spalenizny, to mój mąż zawsze wszystko rozgotuje lub przypali, bo nie jest w stanie dopilnować czasu gotowania, a ja raz na pół roku w chwilach wielkiego zmęczenia - ale wtedy to już na węgiel i razem z garnkiem :D Za to znam kilku facetów gotujących całkiem nieźle (owszem w skali procentowej to naprawdę jest ich niewielu), ale również znam całą masę dziewczyn, które gotować nie potrafią i nawet nie zamierzają spróbować - toteż stwierdzenie pirogron należy zaliczyć do stereotypów - faceci, nie dajcie się, próbujcie gotować, czasami naprawdę robicie to świetnie!
W tym trzeba być mistrzem, bo przecież jak spowodować, że by paliło się w piekarniku?! A do tego węgel można przechować i palić w piecu lub na grillu, albo można zjeść podczas begunki. A ten garnek to był z czego, jak tak łatwo się połamał? Pewnie z wyprzedaży albo lewy towar na przecnie.
W większości przypadków, to spalenie jedzenia lub nie przykrycie ich pokrywką w mikrofali. Wystarczy pilnować czasu, a nic się nie przypali. I oczywiście zaopatrzyć się w pokrywkę do mikrofali. Mnie też dużo razy uratowała przed myciem sprzętu, bo coś wybuchło.
A 19? Jak to jest możliwe?
to chyba gumo-pizza
Pizza atomowa, a w 18 gotują tęczę.
Gotowanie nie dla idiotów
Nr 22 nie jest taki zły
A może nastawiając coś nie idź na kompa? Większość jest spalona jak można tego nie poczuć swoją drogą?
@nisha Święta racja. Ja kiedyś tak napuściłam wody do wanny. Tylko na chwilę siadłam do komputera coś sprawdzić i wpadłam w czarną dziurę...Kąpiel zaczęła się już w przedpokoju.
Niech zgadnę - facet gotował? ;)
@pirogron Dziwnym trafem większość co sławniejszych szefów kuchni to faceci.
@~Er dziwnym trafem większość zwykłych szefów kuchni to kobiety ;)
@pirogron Kobiety nie maja bladego pojecia o gotowaniu. W zyciu bym nie dopuscil baby do kuchni. Wiekszosc gotuje te same dziadowskie przepisy co ich matki, babki, i prababki. Ewentualnie jakies smieci z internetowych przepisow dla dziwakow.
@pirogron Fakt, że większość sławnych szefów kuchni to mężczyźni, ale to także pozostałość czasów, kiedy kierownicze stanowiska (szef kuchni) zajmowali mężczyźni, a podrzędne (np. zwykła kucharka, pomoc kuchenna) - kobiety. I zresztą, jak młoda osoba interesuje się gotowaniem, to co się jej mówi? "Wyjdziesz dobrze za mąż i zadbasz o męża i dzieci" - w przypadku, kiedy to jest dziewczyna, a kiedy to chłopak, to chyba nikt tak nie powie, tylko raczej: "Zostaniesz sławnym szefem kuchni".
A co do spalenizny, to mój mąż zawsze wszystko rozgotuje lub przypali, bo nie jest w stanie dopilnować czasu gotowania, a ja raz na pół roku w chwilach wielkiego zmęczenia - ale wtedy to już na węgiel i razem z garnkiem :D Za to znam kilku facetów gotujących całkiem nieźle (owszem w skali procentowej to naprawdę jest ich niewielu), ale również znam całą masę dziewczyn, które gotować nie potrafią i nawet nie zamierzają spróbować - toteż stwierdzenie pirogron należy zaliczyć do stereotypów - faceci, nie dajcie się, próbujcie gotować, czasami naprawdę robicie to świetnie!
@pirogron przeważnie żaden facet nie chce gotować w domu za darmo, jak może brać za to kasę w restauracji/ knajpie :)
@pirogron też wyczuwam tu rękę mistrza kuchni :)
-piekarnik płonie, dzwonię po staż! - poczekaj muszę zrobić fotę na fejsa...
W tym trzeba być mistrzem, bo przecież jak spowodować, że by paliło się w piekarniku?! A do tego węgel można przechować i palić w piecu lub na grillu, albo można zjeść podczas begunki. A ten garnek to był z czego, jak tak łatwo się połamał? Pewnie z wyprzedaży albo lewy towar na przecnie.
@DarknessAndMadness Nigdy nie próbowałaś polecać kurczaka benzyną, żeby się szybciej piekł?
Nie polecam kurczaka benzynie
@DarknessAndMadness Garnek był ceramiczny, takich używa się np. do robienia zapiekanek w piekarniku, a nie do gotowania nad płonącym gazem.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 3 października 2015 o 16:35
@DarknessAndMadness to mojemu szwagrowi zapaliła się mikrofala jak coś odgrzewał :D
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 4 października 2015 o 3:54
Dzięki za wiedze na egzamin, na takich ludzi jak wy można liczyć :)
no prosze.. kto wsadza plastik do mikrofaili/piekarnika?
Najłatwiej powiedzieć:"nie umiem [wstaw dowolnie]", to się trzeba nauczyć.
Warto czasem czytać przepisy oraz instrukcje obsługi sprzętu AGD :P
W większości przypadków, to spalenie jedzenia lub nie przykrycie ich pokrywką w mikrofali. Wystarczy pilnować czasu, a nic się nie przypali. I oczywiście zaopatrzyć się w pokrywkę do mikrofali. Mnie też dużo razy uratowała przed myciem sprzętu, bo coś wybuchło.
Co to jest to kolorowe wypływające ze słoików? Bo spalenizny i inne warzywa zidentyfikowałam, ale tego czegoś nawet się nie domyślam.
@bromba69 Jakieś tęczowe ciasto