Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
254 295
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
J Jakobic77
+21 / 27

Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, są jak najbardziej normalne

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar RomekC
0 / 0

@Dydymus A jakieś bardziej merytoryczne argumenty?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E elefun
+6 / 12

Bułka OK, placki z cukrem lub solą, też OK, ale kiszona kapusta z cukrem ???

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
J jacinta
+6 / 12

Czemu "w dzieciństwie" :-D ?! Jestem po 30-tce i nadal lubię kapustę posypaną cukrem i placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem (choć teraz jeśli mam wybór, to wolę je z ostrym sosem). Niektóre "dziwne" smaki zostają z nami

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Kocioo
+9 / 9

Placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną... sprzedawano nad morzem w smażalniach... ja nie traktuję tego w kategoriach.. dziwnego jedzenia. Lubiłem bardzo, nadal lubię. Bułka nasaczona mlekiem Ok ale bez reweli.. Ale juz bułka paryska nasaczona jajkiem i posmazona na maśle była OK.. ..
Pamietam jak jadłem słone paluszki zanurzone w herbacie, czakełem az napecznieją ale zjadałem zanim napęczniały bo nie mogłem sie doczekać.. były takie grube paluszkimone były do tego najlepsze..

Kapusty kiszonej posypanej cukrem to nie jadłem.... ani nie słyszałem aby ktoś jadł..

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Simo2000
+6 / 10

W dzieciństwie dziwne były banany ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Krzysiek9375
+1 / 3

Dawniej tak jedli, a dziś musisz mieć rozpisaną dietę, odpowiednią ilość makro i mikro składników, co masz jeść mówi ci dietetyczka albo aplikacja w telefonie, a jak tego nie zjesz to umrzesz w strasznych męczarniach na ku*wa wrzody i milion odmian najgorszych chorób. Pie*dolenie. Kto dawniej miał tyle żarcia co dziś? wszystkiego w nadmiarze. I co? ludzkość bez tego przetrwała miliony lat

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Gambini
+1 / 1

@Krzysiek9375
Nic nie musisz, jedynie możesz. Wiedza jaką mamy na temat funkcjonowania organizmu nie była wcześniej dostępna. Nadal można jeść co się chce, nie patrząc na nic. Nie umrzesz od razu, jedynie możliwe, że trochę wcześniej niż osoba dbająca o to co je.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S SoftICE
+5 / 5

Dziwne rzeczy to jemy teraz a nie w dzieciństwie wystarczy spojrzeć na skład jakiegokolwiek produktu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~kurka_123
0 / 0

Od siebie dodam- ćwiartka chleba kupiona w sklepie koło szkoły po 25 gr (na szkolnym podwórku smakowała, w domu już nie).

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M miko20
+2 / 2

Przypominały mi się smaki dziecinstawa tylko że kapusty z cukrem nigdy nie jadłem nie wiedziałem ze coś takiego jest placki ze śmietaną jadłem raz, no powiedzmy, żę nie ciekawe jak dla mnie, a najgorsze to bułka/chleb czy makaron z mlekiem płakałem nad tym aż mama/ babcia zabrały więcej nie musiałem tego jeść ale chlebek z ogórkiem kiszonym czy słoninką kochałem. Mój dziadek robił też "wodziankę" niby nie ciekawe a zawsze mu podjadałem :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B baha007
+4 / 4

Zawsze posypuję kapustę kiszoną cukrem, dodaję posiekaną cebulkę, pieprz i olej. Tak się robi surówkę z kiszonej kapusty.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~xxes
+1 / 1

Placek pieczony na blasze pieca kuchennego (taki stary opałowy) z ciasta na makaron.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Q Quant
+2 / 2

Kapustę kiszoną na słodko i placki ze śmietaną i cukrem jada mnóstwo ludzi, więc to nie jest kwestia dzieciństwa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Dumbicjusz
0 / 0

1 i 3 to jakiś szajs nie wiadomo skąd a 2 to plyndze dobra regionalna kuchnia

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M marushka
+1 / 1

Wszystkie te smaki lubię i nadal jem. Kiszona kapusta, starte jabłko, cukier i oliwa. Pycha.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N niemoja
0 / 0

Jedyne plackowe "dziwactwo" o jakim słyszałam, to ciasto bez dodatku cebuli. Nie dziwię się więc, że takie placki dają się jeść tylko z jakimś ostrym sosem. Porządne placki, z dużą ilością tartej cebuli - zawsze je się z cukrem i śmietaną.

Ze "smaków dzieciństwa" - pamiętam ogórki z cukrem. Świeży, zielony ogórek przekrojony na pół, posypany w środku cukrem i potrzymany w lodówce - niebo w gębie, gęba w niebie!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar fikolek82
+1 / 1

A kanapki z wodą i cukrem?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar maggdalena18
0 / 0

Bułka z mlekiem to nic dziwnego. Reszty w życiu nie jadłam.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D dncx
0 / 0

placki ziemnuaczane musza byc smazone na blasze zeliwneh ze śmietaną i cukrem. Jem do dziś choć teraz zamiast blachy używam patelni teflonowej do naleśników. Mniej się przypalają. Natomiast placki jadam tez takie, ale masłem. Wkładam pod Każdy placek plasterek masła i czekam aż się roztopi i wsiaknie w placek. To też pomysł mojej babci. Jem tez 0lacek pieczony w piekarniku na oleju w brytfance żeliwnej. I popijam go mlekiem. Rewelacja.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bilutek
0 / 0

Kapusta z cukrem jest genialna!! Zwłaszcza do smażonej ryby! Uwielbiam! Tak samo placki z cukrem i np pomidory z cukrem

Odpowiedz Komentuj obrazkiem