Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
848 866
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar ~bvbcvxcvbxvcdb
-5 / 17

I że niby coś stracili? No chyba nie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kawaleria06
+6 / 18

Coś wspaniałego. I nigdy brak sanepidu nie zaszkodzil. Mleko takie jest tłuste ale bardzo pożywne, kaloryczne i wolne od chemii.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar malaszaramysza
+10 / 16

@kawaleria06 I ten specyficzny smak:) Jedno ze wspomnień z dzieciństwa - babcina drożdżówka plus kubek ciepłego jeszcze mleka.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~BORCH_
+3 / 7

@kawaleria06 A do tego kawałek drożdżowego placka albo pajda żytniego chleba. Poezja smaku.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Antagonista69
0 / 2

@kawaleria06 do tego proziaki cieple prosto z blandury i mleczko z pianka jeszcze cieple :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Oli_
0 / 0

piłam to mleko dosyć
często ale ostatnio krowa sąsiadom zdechła więc nima :/

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~asdf4
+3 / 13

Ja kosztowałem tego "rarytasu". Znienawidzony smak na całe życie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D dncx
+1 / 9

Mam tak samo. Jak lubię mleko i piję codziennie, to zawsze zimne. Nie cierpię ciepłego, odkąd skosztowałem prosto do krowy. Ale są różne zboczenia. Jedni zbierają znaczki, inni chodzą na dziwki ,a jeszcze inni piją ciepłe mleko prosto od krowy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~aadasdw213
-2 / 12

Mleko ciepłe od krowy - obrzydliwość. Jeszcze ta piana i brudne wiadro.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~mleeekoooooo
0 / 0

Ja też nigdy nie lubiłam. Za to mój brat to mógł litrami pić :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K karline
+14 / 16

piłam mleko prosto od krowy i tylko takie mogę wypić ciepłe.
i żyję.
to były fajne czasy - dzieciństwo na wsi.
zero problemów, zero stresów.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K Keyle
+13 / 19

Mi takie mleko nie smakuje

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~trusiektrus
-1 / 3

I się po nim nie porzygało.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K khartus_
+5 / 13

można dostać tężca o samego patrzenia na te zardzewiałe wiadro, a co do mleka, to to jest prawdziwe mleko, a nie płyn zabarwiony i odtłuszczony ale nie wszyscy je tolerują za względu na alergię, tłuszcz, dostają biegunki , nie wszyscy lubią ciepłe wolą już schłodzone ale przede wszystkim, z niego można zrobić samemu i masło i twaróg i zsiadłe mleko, tego nie można kupić w sklepie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
C Cocoam
0 / 4

tez pomyslalem o tym wiadrze. porazka

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Paszko_Rymbaba
+1 / 9

@khartus_
Wiadro do najmniejszy problem - gorzej, że cedzi przez ścierkę, jak sądzę aby odsiać ew. "grube", co mogło do mleka wpaść. Wolę nie wyszczególniać, co to mogłoby być.
Jak lubiłem takie mleko to tego akurat nie piłbym

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K khartus_
+1 / 1

@Paszko_Rymbaba na własne oczy widziałam kiedy kobieta podniosła kieckę i przecedziła to przez własną halkę... znasz powiedzenie "co się zobaczy...?" do dziś pamiętam choć byłam wówczas mała ale dziś mam dostęp do takiego prawdziwego mleka, to tak jak z jajami od własnych kur i z chowu klatkowego, chcesz czy nie różnicę czujesz

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Paszko_Rymbaba
0 / 0

@khartus_
Owszem, to zupełnie inne mleko i można z niego wszystko zrobić - choćby twaróg domowej roboty, który jest niekupowalny tej jakości - ale duże znaczenie ma higiena. Ja takie mleko miałem od gospodarza u którego można było jeść z podłogi a krowa była zawsze czysta, bo regularnie myta. Raz poczęstowano mnie mlekiem, które "pachniało krówką" i o mało nie zwymiotowałem nie będąc przyzwyczajonym do takiej nazwijmy to "formy" serwowania.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K khartus_
0 / 0

@Paszko_Rymbaba widzę, że mamy podobne doświadczenia, a pamięć jakoś w tym przypadku nie chce zawieść mimo upływu lat, pamiętam z dzieciństwa rosół, ...z piórami, obrzydliwość! co sama ugotuję,to przynajmniej wiem co jem, higiena jedzenia ma dla mnie ogromne znaczenie, a wp ostatnio nakłaniało ludzi by nie myli drobiu, jak przynoszą go ze sklepu! i jeszcze jedno, kiedys sąsiadka kupiła wołowinę na tatara, nie dość, że franca nie opłukała mięsa, do którego przykleił się papier, kiedyś tylko w papier pakowano, to jeszcze położyła je na blacie, po którym łaził kot i tacy ludzie nauczyli mnie jak dbać o czystość tego co się je

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~marcowy_zając
0 / 0

Polszczyzna powalająca.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S slagen
0 / 8

Jeszcze ciepłe, z pianką! PYCHA !!!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R rybery
0 / 2

Ale w zardzewiale wiadro nikt nie doil. Masakra ktoś z miasta przekombinowal

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N NotherBlast
0 / 0

a ja mogę mieć codziennie :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E Erniklb
0 / 2

Co te gowniaki wiedza o życiu? wy ma cie mleko z biedronki a my mieliśmy od krowy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Aarcticfrost
-1 / 3

Co Ty pieprzysz?!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Ejak
0 / 0

Tylko dlaczego w brudnym wiaderku?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adawo
0 / 0

Szczególny smak mialo to od krowy z zapaleniem wymienia, a to nierzadka przypadłość. Ilość bakteriii w takim mleku czasami porażała.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A aaa52
0 / 0

Najlepsze jeszcze naturalnie cieple! :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R radhex
0 / 0

i w zardzewiało wiadro i przez brudną pieluchę i ludzi pili i byli zdrowi - i to jest właśnie praktyka życiowa w odróżnieniu od teorii mądrych naukowców - którzy wszystko wiedzą, ale tylko w teorii

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Jajozanik
0 / 0

Mleko jest jak piwo ! Dużo piany musi mieć

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
0 / 0

Moja babcia nie doiła do takiego brudnego wiadra. I cedziła mleko w domu przez wygotowane każdorazowo płótno. A i tak nie lubiłam takiego ciepłego mleka - prosto od krowy - brzydziłam się, choć wyrastałam na wsi.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K KaryPWA
+1 / 1

Co prawda to prawda ze mleko prosto od krowy jest zajebiste i nie ma porównania ze sklepowym

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Niccolo
0 / 0

Ja spróbowałem. Żałuję, że już nie mogę, bo od pewnego czasu długo nie muszę czekać na sraczkę po wypiciu, choćby łyka mleka. Gorzej. Po łyku kawy z mlekiem. Także reakcja jest dość gwałtowna.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 24 września 2018 o 1:20

N nethaber
0 / 0

Jako łebek próbowałem i nigdy mi nie smakowało

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R konto usunięte
0 / 0

Prosto od krowy jest syf, ciepłe i ta piana już lepiej schłodzić i zdjąć pianę wtedy jest lepsze, moja ciotka czasem przywozi nam śmietanę i masło z takiego mleka i bardzo dobre, do zupy jak dodasz takiej śmietany to czuć lekko taki maślany smak

Odpowiedz Komentuj obrazkiem