@agronomista Może i Amerykanie robią każdy możliwy gatunek piwa, może czasem robią go dobrze ale co z tego jak nie da się tego nigdzie znaleźć. Wchodząc do amerykańskiego odpowiednika sklepu monopolowego wszystkie lodówki i półki są zapchanie różnymi rodzajami tego samego nudnego i rozwodnionego lagera. Zakładam że gdzieś tam w mysiej dziurze za niedziałającą lodówką w nieodwiedzanym koncie zaplecza kryje się jakieś dobre piwo ale bez wiedzy tajemnej nie da się go dostać bo obsługa nie wie nawet, że istnieje coś takiego jak piwo pszeniczne.
Tak też smakuje.
@dariuszkrzyzowiec oj, to chyba nie piłeś prawdziwego piwa. Zaś amerykanie mają obecnie największą różnorodność w asortymencie piwa na świecie.
@dariuszkrzyzowiec . Skąd znasz ten smak?
@agronomista Może i Amerykanie robią każdy możliwy gatunek piwa, może czasem robią go dobrze ale co z tego jak nie da się tego nigdzie znaleźć. Wchodząc do amerykańskiego odpowiednika sklepu monopolowego wszystkie lodówki i półki są zapchanie różnymi rodzajami tego samego nudnego i rozwodnionego lagera. Zakładam że gdzieś tam w mysiej dziurze za niedziałającą lodówką w nieodwiedzanym koncie zaplecza kryje się jakieś dobre piwo ale bez wiedzy tajemnej nie da się go dostać bo obsługa nie wie nawet, że istnieje coś takiego jak piwo pszeniczne.
@gregor2 no oczywiście. krafrowe piwa w USA stanowią 25% rynku i przez to nigdzie nie można ich dostać. przecież to logiczne :D
@agronomista - być może, aczkolwiek nie sa oferowane w Europie. Natomiast te które są najbardziej popularne tak właśnie smakują.
Sądząc po smaku to powiedziałbym że tak powstaje każde piwo.