Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Tradycyjne domowe pieczenie chleba w piecu. Gospodyni wkłada duszę w ten chleb i piecze cudowne bochny, z którymi nie może się równać żaden kupny chleb

www.demotywatory.pl
+
262 270
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar zjebmaker
+2 / 8

Normalnie cud! Niesamowite! Moja żona piecze chleb od 15 lat, a teraz się dowiaduję, że to coś nadzwyczajnego. Szok!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar SzamanSlonca
0 / 6

Teraz ludzie są zbyt wybredni
Ten za blady ten za ciemny a inny znów za niski
Jestem piekarzem od prawie 19 lat gdy zaczynałem praktykę to starzy piekarze uczyli mnie ze chleb do sprzedaży powinien iść minimum 8 godzin po wysadzeniu go z pieca, żeby na spokojnie ostygl i odprowal a teraz chleb który ma 12 godzin uznawany jest za stary i rani delikatne podniebienia,, znawcow"
Pozdrawiam ta Panią która potrafi wszystko fajnie pokazać i opowiedzieć

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~syn_piekarza
0 / 0

@SzamanSlonca Problem w tym że dzisiejszy "chleb" z marketów i sieciowych piekarni często po 12 godzinach, a na dzień następny już na pewno jest... no nawet nie wiem jak to nazwać bo to się w kategorie słowa "czerstwy" nie nadaje. Niestety ludzie przywykli do tego syfu bo jest tani. A smutna prawda jest taka że Polacy zjedzą rzeczy, których nawet świnia by nie zjadła byleby było tanie albo na promocji.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~filzof_grecki
0 / 4

A jeśli Ona sprzeda ten chleb, to dla kogoś też będzie kupny i co wtedy?...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Stokrotka1608
-2 / 4

Fajnie szczegolnie kiedy ta brudna sciera dotyka chleba

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~HGW_
+1 / 1

@Stokrotka1608 Pamiętaj, że ta "brudna ściera" jest ubrudzona chlebem, popiołem. To znaczy niczym trującym. W sterylnych piekarniach chleb z polepszaczami, utrwalaczami smaku i zapachu, konserwantami na pewno będzie ci lepiej smakował. Taki chleb jak na filmie nie jest dla ciebie. Jest zbyt brudny. On jest dla takich ludzi jak ja. Dla ludzi nie patrzących na "brudną ścierkę". Ja wychowałem się w warunkach dalekich od sterylności, nie byłem przegrzewany zimą, często myłem się w zimnej wodzie (zawsze rano tak robię do dzisiaj). Nie wiem co to katar, nie mam problemów żołądkowych, alergii itp przypadłości ludzi wychowanych w sterylnych warunkach. Aha, zawsze miałem kontakt z jakimiś zwierzętami takimi jak psy czy koty. Ale dla ciebie to co jest najważniejsze w tym filmie, to jest brudna ścierka. Współczuję.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Podlasianka_28
+1 / 1

Tak w sumie moda na Pieczenie chleba w tych elektrycznych maszynach wyszła jakiś czas temu, ale z pieca chlebowego na liściu to co innego. Smak jest lepszy nie tylko chleba ale i potraw. Długo szukałam Zduna żeby mieć u siebie takie cudo i od 2 lat jestem szczęśliwą posiadaczką kuchni węglowej z dachówką i piecem chlebowym. Polecam wszystkim :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~sen21
+1 / 1

Czy chleb kupny może być tak samo dobry? Może. Tylko musiałby kosztować z 50 zł za kilogram. Ile czasu i prace trzeba, żeby zrobić taki chleb. Dolicz do tego dobrej jakości składniki, transport, marże, podatki, energie i inne bzdety i żeby zarobić piekarnia musiałaby wystawiać chleb za "chore pieniądze". Kiedyś sie chleb zjadało do ostatniego okruszka. Czego nie zjedli ludzi zjadły zwierzęta. A teraz? Ilość pieczywa wyrzucanego jest ogromna bo jest tanie. Dzisiaj chleb na półce sklepowej potrafi być tańszy niż cena mąki w tym samym sklepie. No to sory ale z pustego to i Salomon nie naleje. Ludziom jest krzywda dać 5 zł za chleb w sklepie. Więc nie oczekujmy że piekarnie będą robiły chleb najwyższej jakości, bo po prostu prawie nikt go nie kupi a piekarnia, która się musi utrzymać nie może się bawić w pieczenie takiego chleba. Ludzie wola iść do marketu albo "piekarni" sieciówki, która ma coraz mniej z piekarnią wspólnego tylko stają się przemysłowymi fabrykami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
X xyzt
0 / 2

jakby sanepid wpadł do piekarni i zobaczył tak uwalone naczynie do wyrabiania chleba bo by zamknął fabrykę a dziennikarze zrobili aferę

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Caro112
0 / 0

@xyzt nie zamknąłby bo to normalny wygląd naczynia. Ty lepiej nie sprawdzaj jak mięsko robią albo wybierają warzywa bo zawału dostaniesz i nic nie będziesz jadł ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Altruista
+1 / 1

Jeśli go kupię to on też będzie kupny.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Kaśka_12
0 / 0

Tylko po co sypie tyle maku?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem