@DarthKarl
okolo 15 lat temu (az sie poczulem staro) zamknieto jakiegos goscia ktory zabijal bezpanskie psy i przerabial je na mieso i smalec.
znajomy ktory mieszkal w tamtej okolicy mowil ze sporo miejscowych kupowalo od goscia smalec nie wiedzac (albo udajac ze nie wiedza) z czego jest ten smalec bo byl bardzo smaczny
Chyba lepiej prowadzić chów zwierząt w krajach gdzie obowiązują określone przepisami wymogi dotyczące tego chowu aniżeli w krajach gdzie nie są przestrzegane nawet prawa człowieka. O zwierzętach nie wspominając. Niech mi nikt nie wmawia, że tu chodzi o prawa zwierząt. Nie wierzę, że świat mody zrezygnuje z noszenia naturalnych futer. Więc gdzieś te futra trzeba wyprodukować.
A żeby sprzedać futro za dobrą cenę to zwierzęta muszą być dobrze odżywione i nie pokaleczone. Tak na logikę. Bo złe warunki życia to gorsza jakość futra. Tak ma pies, kot, lis i inne zwierzęta.
I tak jak nie zrezygnuje ze skórzanych butów, tak nie zrezygnuje z jedzenia mięsa. Ale ja chcę jeść mięso wyprodukowane w Polsce. Ekologia się tutaj kłania. Transport to koszty również dla środowiska.
Zapytaj chińczyka czy widzi różnicę. Chyba tylko w doprawianiu.
@DarthKarl Ja tak ogólnie. Jak zajdzie potrzeba to mięso będzie tylko mięsem.
@DarthKarl
okolo 15 lat temu (az sie poczulem staro) zamknieto jakiegos goscia ktory zabijal bezpanskie psy i przerabial je na mieso i smalec.
znajomy ktory mieszkal w tamtej okolicy mowil ze sporo miejscowych kupowalo od goscia smalec nie wiedzac (albo udajac ze nie wiedza) z czego jest ten smalec bo byl bardzo smaczny
Chyba lepiej prowadzić chów zwierząt w krajach gdzie obowiązują określone przepisami wymogi dotyczące tego chowu aniżeli w krajach gdzie nie są przestrzegane nawet prawa człowieka. O zwierzętach nie wspominając. Niech mi nikt nie wmawia, że tu chodzi o prawa zwierząt. Nie wierzę, że świat mody zrezygnuje z noszenia naturalnych futer. Więc gdzieś te futra trzeba wyprodukować.
A żeby sprzedać futro za dobrą cenę to zwierzęta muszą być dobrze odżywione i nie pokaleczone. Tak na logikę. Bo złe warunki życia to gorsza jakość futra. Tak ma pies, kot, lis i inne zwierzęta.
I tak jak nie zrezygnuje ze skórzanych butów, tak nie zrezygnuje z jedzenia mięsa. Ale ja chcę jeść mięso wyprodukowane w Polsce. Ekologia się tutaj kłania. Transport to koszty również dla środowiska.
Też nie widzę większej różnicy. Dlaczego więc nie mielibyśmy strzelać do niebezpiecznych psów wałęsających się po ulicy, skoro strzelamy do dzików?
Toi to może być w sosie słodko-kwaśnym lub 5 smakach...
komara, czy pająka też nie zabiją? Przecież to też zwierze.
To po prawej żre rośliny, więc taniej je wykarmić na mięso.
Pies i jego obiad
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_MFW5VaaF0pdWe234zGrqPlMxnJoxfoGf.jpg
@Bloodonice
ktos chyba nigdy nie jadl konfitury z platkow rozy:)