Przede wzsytkim powinno byc bez cukru. To nie gluten ani glutaminian zabija. To cukier, który wywołuje cukrzyce, trzecią najbardziej śmiertelną chorobe na świecie. No bez cukru bedzie napewno taniej.
@asdur to wolisz syrop glukozowo-fruktozowy? Czy może słodziki które doprowadzają mózg do kociokwiku bo jest oszukiwany i robi wyrzuty insuliny bez potrzeby?
Cukier jest najzdrowszy, ale w określonym limicie. Niestety mało kto pilnuje tego limitu.
@asdur nie wszystko się da :) Jeszcze gorzkiego soku czy miodu to nie widziałem :)
A tak poważniej, ten cukier nie bierze się tam z przypadku, jest konserwantem. Nawet samemu robiąc przetwory (nie tylko owocowe; nawet wędliny go wymagają) się go dodaje. Tyle, tak jak pisałem trzeba liczyć jego ilość. Inaczej będzie problem.
@raven000 : naprawde do miodu dodaje sie cukier? :D:D:D pierwsze slysze :D:D
tak, dodaje się niepotrzebnie. w wedlinach sol jest konserwantem, ktore też notabene zwykle jest za duzo. nikt robiac domowe frytki nie doda do nich cukru, ale juz we frytkach mrozonych cukier ma sie dobrze. za duzo, niepotrzebnie, dla wygody producenta, bez względu na zdrowie konusmenta.
@asdur to widzę, że o gotowaniu to Ty masz pojęcie takie, że lepiej nic nie mówić.
Już tłumaczę, do frytek jak najbardziej dodaje się cukru. Zabieg ten ma na celu usunięcie skrobi z ziemniaków i spowodowanie, że frytki będą bardziej kruche.
Wędliny bez dodatku cukru tracą kolor, to tak w skrócie. Więc jak najbardziej się dodaje i do wędlin domowych.
A miód to co to jest jak nie cukier? Po co do cukru dodawać cukier?
To ja chcę te jeszcze tańsze, bez konserwantów, ulepszaczy i poprawiaczy smaków.
Przede wzsytkim powinno byc bez cukru. To nie gluten ani glutaminian zabija. To cukier, który wywołuje cukrzyce, trzecią najbardziej śmiertelną chorobe na świecie. No bez cukru bedzie napewno taniej.
@asdur to wolisz syrop glukozowo-fruktozowy? Czy może słodziki które doprowadzają mózg do kociokwiku bo jest oszukiwany i robi wyrzuty insuliny bez potrzeby?
Cukier jest najzdrowszy, ale w określonym limicie. Niestety mało kto pilnuje tego limitu.
@raven000 : wole gorzkie.
@asdur nie wszystko się da :) Jeszcze gorzkiego soku czy miodu to nie widziałem :)
A tak poważniej, ten cukier nie bierze się tam z przypadku, jest konserwantem. Nawet samemu robiąc przetwory (nie tylko owocowe; nawet wędliny go wymagają) się go dodaje. Tyle, tak jak pisałem trzeba liczyć jego ilość. Inaczej będzie problem.
@raven000 : naprawde do miodu dodaje sie cukier? :D:D:D pierwsze slysze :D:D
tak, dodaje się niepotrzebnie. w wedlinach sol jest konserwantem, ktore też notabene zwykle jest za duzo. nikt robiac domowe frytki nie doda do nich cukru, ale juz we frytkach mrozonych cukier ma sie dobrze. za duzo, niepotrzebnie, dla wygody producenta, bez względu na zdrowie konusmenta.
@asdur to widzę, że o gotowaniu to Ty masz pojęcie takie, że lepiej nic nie mówić.
Już tłumaczę, do frytek jak najbardziej dodaje się cukru. Zabieg ten ma na celu usunięcie skrobi z ziemniaków i spowodowanie, że frytki będą bardziej kruche.
Wędliny bez dodatku cukru tracą kolor, to tak w skrócie. Więc jak najbardziej się dodaje i do wędlin domowych.
A miód to co to jest jak nie cukier? Po co do cukru dodawać cukier?