Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
195 206
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
T Tibr
+7 / 7

Może "szef kuchni" przeczytał o serach pleśniowych i pomyślał, zrobi duży wkład rosyjskiej kuchni w kuchnię światową xD

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N Nowyloging
+1 / 7

To nie jest żaden powód żeby docenić mc donalda, frytki z maca po prostu nie pleśnieją, nigdy...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M konto usunięte
-1 / 5

@Nowyloging Tak samo jak reszta ich wyrobów "najwyższej" jakości.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Niccolo
0 / 0

@Nowyloging ale to nie były frytki na zdjęciu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
+7 / 9

A u nas była żywność z solą drogową, fałszywym suszem jajecznym, mięso z ponad dwudziestoletnich konserw, "odświeżane" wędliny, antybiotyki w mięsie.... Sprawy nieco większe niż nieświeże danie z szemranej knajpy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T TempyChruj
0 / 2

@irulax Na szczęście minister rolnictwa z PSLu zakazał informować ludność gdzie użyto soli drogowej bo mogłoby to zaszkodzić polskim producentom żywno...tfu..paszy dla bydła dwunożnego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 2

@TempyChruj Tak to właśnie odbieram. Niektórzy dowodzili, że taka sól nie jest szkodliwa dla zdrowia. To po co piją wodę z butelki skoro taka sama jest w kałuży za darmo? o.O

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
0 / 0

@irulax, od razu widać, że nie masz bladego pojęcia czym różni się sól drogowa od tej w sklepie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 0

@adamis62 Ponoć niczym: to i to równie białe, więc po co przepłacać?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
-1 / 1

@irulax , czyli jednak nie masz pojęcia. Sól drogowa nie jest biała.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 0

@adamis62 To nawet lepiej. Ma więcej cennych dla zdrowia mikroelementów. :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
-1 / 1

@irulax , no to gdzie to trucie?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 0

@adamis62 Jaką sól dosypujecie do potraw gotowanych w domu? Na Twoim miejscu zaopatrzyłbym się w drogową. Dużo tańsza i zdrowsza. Może warto opatrzeć etykiety eksportowanej żywności wpisem: żywność ekskluzywna z doskonałą solą drogową.
P.S. Jakoś badania lekarskie nad działaniem takiej soli szybko ucichły.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
-1 / 1

@irulax , człowieku, zadałem proste pytanie - czym różni się sól spożywcza od drogowej, a ty dalej nie potrafisz na nie odpowiedzieć, tylko robisz uniki.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 0

@adamis62 Pomijając sam proces powstania/produkcji, zawiera wiele dodatkowych składników dostających się np. ze sposobu przechowywania/przewozu, oczyszczania itp. Skład deklarowany przez producenta - wystarczy wpisać w szukajkę Gugla. Jaki syf na prawdę wsypywali do żarcia? Nie wiem i Ty też nie. Moim zdaniem, badania zostały przeprowadzone tak aby uspokoić opinię publiczną. Ja chcę wiedzieć czego używają w produkcji żywności i pod tym kątem wybierać coś dla siebie. Ty jedz co chcesz. Argumenty typu muchy`-g00fno do mnie nie przemawiają, ponieważ bardzo wiele substancji uznanych jako nieszkodliwe i dopuszczone do masowego stosowania, po latach okazały się szkodliwe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
-1 / 1

@irulax , co ty z tym jedzeniem soli drogowej??? Czy ja gdziekolwiek napisałem że jest ona dobra do spożycia??? Nie bardzo się do tego nadaje, bo po prostu jest nie oczyszczona z kamienia, i tyle. Tylko tyle. Nie jest w najmniejszym stopniu szkodliwa tylko zwyczajnie niekomfortowa w spożyciu, bo trzeszczy w zębach.
Było to wyjaśniane mnóstwo razy, ale panikarze nie słuchają i nadal sieją kłamstwa, że chcieli nas truć. Zapewne Żydzi, bo kto inny? Poza tym sól drogowa trafiła do sprzedaży normalnie zapakowana we właściwe opakowania na właściwej linii produkcyjnej. Nikt jej nie nabierał łopatami z piaskarek czy też składowisk soli drogowej. Po prostu albo ktoś nie dopatrzył, albo chciał zarobić. Ot zwyczajna polska patologia. Posądzanie władzy o jakieś celowe dzialania na szkodę narodu jest po prostu dziecinne i żenujące, a wielu takie głupoty opowiada.
Może wypadałoby się czepić innych żerujących na naiwności Polaków i zarabiających na tym krocie? Wmawia się nam bajki że np. sól himalajska jest zdrowsza, że miód jest zdrowym zamiennikiem cukru, że brązowy cukier jest zdrowszy od białego. Te wszystkie kłamstwa, w sumie bardzo szkodzące ludziom, jakoś nie są obiektem krucjaty internetowych wojowników o dobro narodu. Jak ktoś próbuje pokazać prawdę co do tych produktów, zaraz go o malo co nie zlinczują.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 0

@adamis62 Wyjaśnienie: nie uważam, że chcieli nas truć tylko kasa przeważyła nad naszym zdrowiem. A jak ktoś ma kasę/znajomości to wszystko się da pozamiatać pod dywan. "dziecinne i żenujące..." - a Ty wiesz na jakim świecie żyjesz? Jak się rozwiązuje sprawy przetargów, dobrych stanowisk itp.? Tyle mamy nadzorów, kontroli, inspektoratów... a jakoś dało się zamek w puszczy postawić czy nie? Myslisz, że jak wezwiesz sanepid to sprzedawca/producent srogą karę dostanie? Może k* w warzywniaku albo salonie fryzjerskim.
Napisz w składzie produktu: sól drogowa a ja sam zadecyduję czy kupić. Tak jak sam zadecydowałem aby nie pić np. słodzonych napojów.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T TempyChruj
+1 / 1

@irulax Kluczowym problemem soli drogowej jest to że nie jest jodowana. Większości ludzi nie zaszkodzi spożywanie soli drogowej ale np. dla osób chorych na niedoczynność tarczycy ma to ogromne znaczenie. Dla osób mieszkających w okolicach górskich również. Sól jodowana jest głównym nośnikiem jodu- dosyć ważnego mikroelementu. Jego brak niesie za sobą wiele negatywnych konsekwencji jak chociażby niedorozwój umysłowy. Przed wprowadzeniem jodowania soli instytucja głupka wioskowego była o wiele częstsza niż obecnie.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
0 / 0

@TempyChruj Masz mnóstwo żywności przetworzonej dostępnej do obrotu, teoretycznie nie szkodliwej (przynajmniej nie w krótkim czasie). Co wcale nie znaczy, że chcę się odżywiać najtańszym piesburgerem z fastfuda czy gotowymi daniami z marketu. Teoretycznie psie konserwy też nie powinny mi zaszkodzić.
Widzę na własne oczy co i w jakich proporcjach stosują okoliczni rolnicy/hodowcy, więc do wszelakiej żywności podchodzę z dużą rezerwą. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę co potrafią odwalić ludzie dla kilku cebulionów zarobku więcej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar lolo7
-2 / 4

Mc'Donaldsy to franczyzy więc różne bary mają różnych właścicieli, którzy różnie dbają o towar. Gwarantuję Ci, że w Polsce też zdarzają się miejsca, gdzie można uświadczyć pleśni na bułkach, aczkolwiek bardziej mam takie doświadczenie z KFC niż McDonaldem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G Gicio
+4 / 4

@lolo7 Wszyscy franczyzobiorcy Mc'Donalds są zaopatrywani w towar przez firmę . Zakup towarów na własną rękę to utrata franszyzy.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar lolo7
-1 / 3

@Gicio
Nie mówię tu o zakupywaniu towaru tylko o warunkach i czasie jego przechowywania.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
G Gicio
+5 / 5

@lolo7 To też jest monitorowane .Nie sprzedany towar niestety wyrzucany.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P Paszko_Rymbaba
+1 / 1

To nie mogło się wydarzyć w McDonalds z prostego powodu: ich bułki nie pleśnieją...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Elandiel1
-1 / 1

To jest i tak zdrowsze od burgera z maca.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
D daniel26
0 / 0

i za pleśń trzeba dopłaty

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar SzamanSlonca
0 / 0

Porażka w tym wykonaniu.
Jednak jeśli chodzi o lokalne hamburgery i hot dogi to niektóre były 100 razy lepsze i tańsze.
No ale przecież liczy się nazwa

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S staryy
0 / 0

nie chcesz buleczki z pałą to żryj i nie marudź

Odpowiedz Komentuj obrazkiem