Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
266 272
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
K Ktostamskadstam
+16 / 18

Po trupie myszy leżącym obok.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Apofiss
+5 / 5

dać małżonce, obserwować

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+3 / 5

Czy można umrzeć drugi raz?...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar greony12
+2 / 2

@koszmarek66 jak wcześniej zjesz kota to i 9

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K katem
+8 / 8

Po niewłaściwym zapachu. Wąchasz i czujesz, że zepsuty. Czasem bywa też pleśń, której tam nie powinno być i ona też świadczy o zepsuciu. Nie wiem, jak to u mnie działa, ale działa. Jakiś instynkt czy co ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M michalSFS
+6 / 6

@katem
Ta pleśń zepsucia znacznie różni się od pleśni, która jest "ustawowo". Zapachem, wyglądem, konsystencją i smakiem:)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Z Zakrill
-2 / 2

@michalSFS blehhh... widzę, że przybywa nam nowych znawców... Zgaduję że tak jak i ja zostałeś ekspertem przypadkowo..?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M michalSFS
+1 / 1

@Zakrill
Kiedyś przekonałem się smakowo, że długo zostawiony ser pleśniowy może spleśnieć XD Różnica odczuwalno - zauważalna.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Z Zakrill
0 / 0

@michalSFS no ja też ^^'. Nie zauważyłem bonusowej pleśni... blehhh!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Ashera01
+11 / 11

Kiedy sam wychodzi z lodówki

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
T tajger82
0 / 2

Przestaje śmierdzieć.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I Izyda666
+8 / 8

Jeśli piszczy i biega po kuchni to znaczy, że pora go wyrzucić.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I irulax
+8 / 8

Kiedy zaczyna wyżerać resztę produktów z lodówki. Właśnie dlatego ja go nie kupuję - nie stać mnie na dodatkową mordę do wyżywienia. ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar grzybek836
-1 / 1

Jebie bardziej,niż przed zepsuciem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P pejter
+1 / 1

A skąd wiadomo, czy zielona papryka jest dojrzała?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kurdybanek
0 / 0

@pejter
Ona właśnie dlatego jest zielona, że jest niedojrzała :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S konto usunięte
0 / 0

@pejter To trochę jak z zielonymi oliwkami.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bbja
-1 / 1

Po tym, że Ci nie smakuje.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ToXiCNaChI
0 / 0

Amoniak którego zapach jest charakterystyczny jest dobrym wyznacznikiem przydatności do spożycia. Gdy pleśń żeruje na białku zawartym w serze, wytwarza amoniak, po jakimś czasie jego ilość osiąga tak duży poziom, że jego woń jest bez problemu wyczuwalna. Dodatkowo ser po lekkim ogrzaniu poza lodówką zaczyna się rozpływać. A w kontekście amoniaku to przypominam iż jest szkodliwy i nie powinno się go spożywać.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P pejter
0 / 0

@ToXiCNaChI A pożyteczne pleśnie nie wytwarzają amoniaku? Zresztą amoniak to chyba najmniejszy problem, gorsze są mykotoksyny

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ToXiCNaChI
0 / 0

@pejter Amoniak to nie najmniejszy problem, gdy ser pleśniowy zaczyna nim ostro walić to typowo jest już niezdatny do spożycia po pierwsze przez amoniak, po drugie przez smak. Owszem pewna ilość amoniaku w smaku jest do zaakceptowania lecz gdy jest go już za dużo to jedzenie takiego sera staje się nieprzyjemne a przez to całkowicie traci sens. Piszę z własnego doświadczenia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem