R Ricochet69 22 października 2023 o 15:05 +2 / 4 Chyba raczej niedojrzałe. Wzrost ciśnienia w naczyniu lub w tym przypadku worku, świadczy o tym że fermentacja alkoholowa jeszcze się nie zakończyła i drożdże nadal pracują wytwarzając przy tym dwutlenek węgla. Odpowiedz Komentuj obrazkiem
R Ricochet69 22 października 2023 o 18:09 +4 / 4 Widzę, że po moim komentarzu zmienił się opis :-) Poprzedni mówił o nadmiernie DOJRZAŁYM winie. Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B bromba_2k 25 października 2023 o 9:22 0 / 0 Gościu odważny albo bardzo antytechniczny. Jakbym widział tak napompowany worek, to od razu poszedłbym z nim na balkon. Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Chyba raczej niedojrzałe.
Wzrost ciśnienia w naczyniu lub w tym przypadku worku, świadczy o tym że fermentacja alkoholowa jeszcze się nie zakończyła i drożdże nadal pracują wytwarzając przy tym dwutlenek węgla.
Widzę, że po moim komentarzu zmienił się opis :-) Poprzedni mówił o nadmiernie DOJRZAŁYM winie.
Gościu odważny albo bardzo antytechniczny. Jakbym widział tak napompowany worek, to od razu poszedłbym z nim na balkon.