@Tomasz1977 Bardzo dobry jest Świdnicki, ale poza Dolnym Śląskiem ciężko go dostać. Niezły jest firmy Białuty, nieco octowy, ale zdecydowanie łagodniejszy od Kieleckiego.
Lepiej ty nie rób sałatki jarzynowej, jak nie umiesz przyprawić. A majonez można spokojnie zrobić samemu. Co nie zmienia faktu, że lubię Kielecki. Do sałatki zawsze dodaję łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu naturalnego.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
29 grudnia 2023 o 9:46
Po coś ten ocet tam jest ;)
Shots fired!
Dokładnie takie zdanie mam na temat kieleckiego :D
dlatego używam Winiary
@Tomasz1977 Jak sama nazwa wskazuje Winiary to majonez dekoracyjny, nie jadalny ;)
@Tomasz1977 Bardzo dobry jest Świdnicki, ale poza Dolnym Śląskiem ciężko go dostać. Niezły jest firmy Białuty, nieco octowy, ale zdecydowanie łagodniejszy od Kieleckiego.
Można też dodać budyń i wtedy będzie smakowała jak z Winiarami :)
Czy autor na prawdę nie ma innych zmartwień?
przecież i Kielecki i Winiary mają w składzie mniej więcej tyle samo octu.
Ocet też jest składnikiem musztardy.
Jak robisz majonez w domu, to też zakwaszasz np. sokiem z cytryny.
Lepiej ty nie rób sałatki jarzynowej, jak nie umiesz przyprawić. A majonez można spokojnie zrobić samemu. Co nie zmienia faktu, że lubię Kielecki. Do sałatki zawsze dodaję łyżkę majonezu i łyżkę jogurtu naturalnego.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 29 grudnia 2023 o 9:46
Mistrz nasz wyzywa Was @Wolfi1485 na bój śmiertelny
i aby męstwo wasze pobudzić przesyła wam te oto dwie gotowane parówy abyście je sobie w occie potrzymali
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 29 grudnia 2023 o 10:17