Wartość energetyczna dań oferowanych przez fast foody systematycznie rośnie. Jeśli więc kilka lat temu sprawdzaliście, że hamburger ma 300 kalorii, to dziś zapewne ma znacznie więcej. Zwiększając kaloryczność jedzenia fast foody uzależniają do siebie klientów, np. cheeseburger zawiera 75% więcej kalorii w porównaniu do swojego „poprzednika” z lat 80-tych
Milkshake jest jednym z klasycznych dań w fast foodach. Wiele osób myśli, że zamawiając ten deser zje nieco zdrowiej, ale niestety się myli. Napoje mleczne w fast foodowych knajpach są mocno przesłodzone, a jeden taki napój średniej wielkości, może nawet 3-krotną dzienną dawkę cukru
Macie ochotę na wielką dolewkę? Nie radzimy. Pracownicy fast foodów ostrzegają, że dystrybutory z napojami ciężko się czyści, więc w pośpiechu są niedomywane i to… codziennie! Dlatego stanowią doskonałe miejsce do rozwoju grzybów, baterii i pleśni
Lekko połowa tych wpisów to bzdury. Np to o myciu maszyn rano. Bzdura!
Że niby jak, po całym dniu, ubrudzone maszyny mają być ot tak se wyłączone?
Nie. Myje się je zarówno w trakcie dnia, jak i na jego zakończenie.
Albo to z frytkami, owszem usmaza ci świeże, ale zapomnij że obsługa potem wyda ci sól i nie zdziw się jak na realizację zamówienia poczekasz 20 lub więcej minut, bo rozwalasz totalnie organizację pracy. Więc kanapki dostaniesz zimne, ale za to frytki pierwsza klasa ha ha.
To z tymi frytkami to najzwyklejsze w świecie chamstwo.
A autor tego pomysłu jak i każdy kto go replikuje nie ma pojęcia o gotowaniu, bo wiele dań w tym frytki, stają sie smaczniejsze jak kilka minut poleżą.
Porady dla prawdziwych 'smakoszy'.
Jakim cudem hamburgery mają mieć zwiększoną kaloryczność, skoro systematycznie roku na rok są pomniejszane? Kiedyś nawet tu na Demotywatorach było zdjęcie porównawcze chyba BigMaca lat '70 i XXI wieku i ta nowsza była jakoś o połowę mniejsza? Więc jak może mieć więcej kalorii?
@unikona
To bardzo proste: wystarczy, że w skład burgera wchodzi mniej szytego mięsa, a więcej tłuszczu i różnych innych dodatków. To samo dotyczy składu bułek etc.
W fast foodach są używane sztućce, kiedyś dawali plastikowe, a teraz drewniane, bo ekologia, ale są.
@cincinmj57 Fast food to bardzo generalne okreslenie. W niektorych sa a w innych nie ma.
@cincinmj57 Ale jak nie są używane to schodzą Ci koszty mycia, detergentów, czasu potrzebnego na mycie sztućców i talerzy.