@Mornel Legenda.To wcale nie działa.
A ostre działa, bo kapsaicyna (ten ostry składnik) nie wchłania się cała w przewodzie pokarmowym i szczypie i na końcu.
@n0p, jedyne, co mnie kiedyś ruszyło, to wiśnie i mleko prosto od krowy, ale to było bardzo dawno. Musiałbym sprawdzić teraz.
Bigos, śledzie, kiszona kapusta i ogórki w połączeniu z mlekiem czy kefirem mnie nie ruszają.
Przypuszczam, że dlatego, iż wypijam ok. 4l kefiru tygodniowo.
Oj odczuwa inny smak, odczuwa :) Wystarczy zjeść np. kiszone ogórki i popić kwaśnym mlekiem :)
@Mornel Legenda.To wcale nie działa.
A ostre działa, bo kapsaicyna (ten ostry składnik) nie wchłania się cała w przewodzie pokarmowym i szczypie i na końcu.
@Mornel, często tak robię.
I nic...
@adamis62 Zjedz misę bigosu i popij mlekiem. Jeśli wyjdziesz z tego bez szwanku to masz trzewia ze stali.
@n0p, jedyne, co mnie kiedyś ruszyło, to wiśnie i mleko prosto od krowy, ale to było bardzo dawno. Musiałbym sprawdzić teraz.
Bigos, śledzie, kiszona kapusta i ogórki w połączeniu z mlekiem czy kefirem mnie nie ruszają.
Przypuszczam, że dlatego, iż wypijam ok. 4l kefiru tygodniowo.
12 godzin na porcelanie to nogi tak zdrętwieją że nie da się wstać
To proste. Cukier jest wchłaniany całkowicie. Do dupy nie dociera.
Bardziej mnie zastanawia, kto chodzi po domu i do WC w szpilkach? Ja po niecałej minucie od wejścia do domu, już jestem w papuciach.
Odbyt jest zrobiony z tej samej tkanki co usta może to ma coś wspólnego?:)
Bo nie ma receptorów smaku.
I na szczęście.
Chyba.
Autor może spróbować treści po przejściu przez układ pokarmowy, aby poczuć jaki dokładnie smak byłby odczuwany.
Ponadto - pikantność nie jest smakiem.
Jest odczuwana przez receptory bólu.
Ostrość to nie smak. To jest jego przeciwieństwo.
Za to po wiśniowym Jim Beam Red Stag nie trzeba używać odświeżacza pierdy pachną wiśnią.