Z miodów dostępnych w sklepach takich jak biedronka, Żabka, inne sieci, huzar jest ok. Ja też go kupuję. Ale jeszcze lepsze miody są na bazarach albo jakbyś był na urlopie w górach albo na wsi, ogólnie bezpośrednio od jakiegoś drobnego sprzedawcy. I @bartoszewiczkrzysztof ma rację, dobry miód kosztuje. Czyli huzar jest ok, ale są lepsze od niego. Mogę ci polecić stronę bartnik mazurski, tam jest sprzedaż dobrych miodów przez internet. Ale 2 kg za 20 zł to musi by być jakaś chyba słaba jakość
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
2 razy.
Ostatnia modyfikacja:
20 lutego 2024 o 19:59
To jest miód powstały poprzez stawianie pojemników z syropem cukrowym koło ula. Ogólnie miody coraz gorsze się trafiają. Nawet te z "bazarku", też nie masz pewności kto co jak robi. Jak nie masz pewnego źródła to ciężko coś dostać. Mój dostawca niestety zmarł dwa lata temu. 93 lat i do ostatniego roku życia sam ogarniał kilkanaście rodzin.
Prawdziwy naturalny miód po ok 2 tygodniach od zlania do słoika zaczyna się krystalizować (przestaje być płynny). Ten na sklepowych półkach stoi miesiącami i pięknie się przelewa.Wnioski wyciągnijcie sami.
a ogólnie większość komentujących ch#%# wie o miodach a się wypowiada. Czytaj etykietę, masz kraje pochodzenia i pewny skład przebadany, masz wątpliwości, zadzwoń do firmy i zapytaj - zdziwicie się ale wam udziela informacji co to za partia miodu. Jak nie macie ziomka pszczelarza to kupując miodki z bazaru jecie najgorszy syf który jest nie przebadany. Zapytacie dlaczego tak mowie? otóż miody to produktu odzwierzece i są dobrze kontrolowane + duża konkurencją na rynku sprawia, że muszą być ok. Kupujcie każdy miód śmiało z każdego sklepu, a kupując na bazarkach, no cóż smacznych antybiotyków. PS glukoza w cukrze tez ma limit, pszczoły dokarmiane cukrem dają kiepski moid który nie nadaje się na półkę, kiepskie miody idą w wyroby piekarnicze, np placki, ciastka itp bo temp niszczy wszystko co dobre w miodzie
To jest mieszanka wielu miodów, wielokrotnie podgrzewana a tym samym bezwartościowa. Do tego miody są często fałszowane, rozrzedzanie syropami, najwięcej zafałszowanego miodu pochodzi z Chin. A że miody są ze sobą mieszane praktycznie nie idzie tego wykryć.
Najlepiej kupować miody nie pochodzące z mieszanek, kupować te droższe od pszczelarza.
W internecie można znaleźć sklepy z dobrym Polskim miodem.
Polecany miód kosztuje ok 35 złotych, za litr.
Z miodów dostępnych w sklepach takich jak biedronka, Żabka, inne sieci, huzar jest ok. Ja też go kupuję. Ale jeszcze lepsze miody są na bazarach albo jakbyś był na urlopie w górach albo na wsi, ogólnie bezpośrednio od jakiegoś drobnego sprzedawcy. I @bartoszewiczkrzysztof ma rację, dobry miód kosztuje. Czyli huzar jest ok, ale są lepsze od niego. Mogę ci polecić stronę bartnik mazurski, tam jest sprzedaż dobrych miodów przez internet. Ale 2 kg za 20 zł to musi by być jakaś chyba słaba jakość
Zmodyfikowano 2 razy. Ostatnia modyfikacja: 20 lutego 2024 o 19:59
jak "miód" kosztuje 19,99 za 2kg to to koło miodu nawet nie stało :) :)
Im tańszy tym smaczniejszy...
No musi tak być skoro wszystkim (prawie) chodzi o to by tanio było.
Tak. Bardzo. Weź dwa.
To jest miód powstały poprzez stawianie pojemników z syropem cukrowym koło ula. Ogólnie miody coraz gorsze się trafiają. Nawet te z "bazarku", też nie masz pewności kto co jak robi. Jak nie masz pewnego źródła to ciężko coś dostać. Mój dostawca niestety zmarł dwa lata temu. 93 lat i do ostatniego roku życia sam ogarniał kilkanaście rodzin.
Sporo pszczelarzy kupuję bardzo tani, choć raczej podejrzany miód z Ukrainy i miesza pół na pół z własnym, żeby zyskać.
Nie kupowałam tego akurat miodu. Kupuję miody w cenie 35-70 zł za litr. Najdroższy to miód wrzosowy.
Prawdziwy naturalny miód po ok 2 tygodniach od zlania do słoika zaczyna się krystalizować (przestaje być płynny). Ten na sklepowych półkach stoi miesiącami i pięknie się przelewa.Wnioski wyciągnijcie sami.
Pszczelarze likwidują pasieki. 25 mln słoików miodu trafiło do Polski z Ukrainy
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pszczelarze-likwiduja-pasieki-25-mln-sloikow-miodu-trafilo-do-Polski-z-Ukrainy-8693605.html
Unikam miodów na ktorych jest napisane "mieszanina miodów z krajów UE i spoza UE".
a ogólnie większość komentujących ch#%# wie o miodach a się wypowiada. Czytaj etykietę, masz kraje pochodzenia i pewny skład przebadany, masz wątpliwości, zadzwoń do firmy i zapytaj - zdziwicie się ale wam udziela informacji co to za partia miodu. Jak nie macie ziomka pszczelarza to kupując miodki z bazaru jecie najgorszy syf który jest nie przebadany. Zapytacie dlaczego tak mowie? otóż miody to produktu odzwierzece i są dobrze kontrolowane + duża konkurencją na rynku sprawia, że muszą być ok. Kupujcie każdy miód śmiało z każdego sklepu, a kupując na bazarkach, no cóż smacznych antybiotyków. PS glukoza w cukrze tez ma limit, pszczoły dokarmiane cukrem dają kiepski moid który nie nadaje się na półkę, kiepskie miody idą w wyroby piekarnicze, np placki, ciastka itp bo temp niszczy wszystko co dobre w miodzie
To jest mieszanka wielu miodów, wielokrotnie podgrzewana a tym samym bezwartościowa. Do tego miody są często fałszowane, rozrzedzanie syropami, najwięcej zafałszowanego miodu pochodzi z Chin. A że miody są ze sobą mieszane praktycznie nie idzie tego wykryć.
Najlepiej kupować miody nie pochodzące z mieszanek, kupować te droższe od pszczelarza.
W internecie można znaleźć sklepy z dobrym Polskim miodem.