@Wojtas_
Mój brat jako starszy szeregowy na pensje nie narzeka.
Zaczynał "dorabiać" od małych ilości. Teraz 300L/mc 50%. Warunki laboratoryjne praktycznie.
Nawet fotowoltaikę dał na dach, bo za dużo prądu z sieci żarło xD
@samodzielny68 no i co? Pizza to danie dla biedoty, stworzone z resztek tradycyjnych potraw wrzuconych na tanie ciasto z mąki i wody. Francuzi też nie jedli żabich udek bo były pyszne, tylko biedota nie miała innego mięsa.
Tak właśnie powstaje tradycja, z przypadku. Nie ma ministerstwa tradycji które siedzi i pieczałowicie wymyśla tradycje narodowe.
No mają. Where puenta? Różne kraje mają różne potrawy i jest to normalne
Właściwie, to pizza została już potrawą międzynarodową i jest tyle jej wariantów, że Polską też się znajdzie
@kazamo
Niech żrą sobie Italiańce
Pizzę w noce, w dnie, poranki
My Polacy mamy swoje
Najpyszniejsze zapiekanki
Jadłbym :)
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 25 lutego 2024 o 12:17
Bimber. Dużo smaczniejszy i też ma dużo kalorii.
@Wojtas_
Mój brat jako starszy szeregowy na pensje nie narzeka.
Zaczynał "dorabiać" od małych ilości. Teraz 300L/mc 50%. Warunki laboratoryjne praktycznie.
Nawet fotowoltaikę dał na dach, bo za dużo prądu z sieci żarło xD
byle na bagietce, a nie na gumie
Ale wiesz, że zapiekanki to nie odwieczne polskie danie, tylko proste w wykonaniu zastępstwo pizzy, stworzone w PRLu przez prywatną inicjatywę?
@samodzielny68 no i co? Pizza to danie dla biedoty, stworzone z resztek tradycyjnych potraw wrzuconych na tanie ciasto z mąki i wody. Francuzi też nie jedli żabich udek bo były pyszne, tylko biedota nie miała innego mięsa.
Tak właśnie powstaje tradycja, z przypadku. Nie ma ministerstwa tradycji które siedzi i pieczałowicie wymyśla tradycje narodowe.
@Paveu69 Niby racja ale zapiekanka tak czy inaczej to jest taka "Małkinia - Florencja północy". Najwyżej Kielce. Z całym szacunkiem dla Kielc.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 26 lutego 2024 o 19:21
No mają. Where puenta? Różne kraje mają różne potrawy i jest to normalne
Właściwie, to pizza została już potrawą międzynarodową i jest tyle jej wariantów, że Polską też się znajdzie
Zjadłoby się mniam