Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
avatar samodzielny68
0 / 2

A ziemniaki z wody które miejsce?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E eofen
-1 / 1

A sałatka majonezowa nawet nie w top50? No i nie podoba mi sie

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+1 / 3

marchewka z groszkiem
kiszona kapusta zasmażana
słodka kapusta zasmażana
fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
kalafior z masłem i bułką tartą
brokuły z masłem i bułką tartą
bułka tarta z masłem po fasolce, brokułach i kalafiorze
szatkowana świeża kapusta z oliwą
marchewka z selerem
pikle
szparagi smażone
grzybki marynowane
smażone krążki cebuli
ćwikła z chrzanem
buraczki na gęsto
mizeria

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
+1 / 1

@koszmarek66, pominąłeś najlepsze, jak dla mnie, pomidory że śmietaną i z cebulką

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+1 / 1

@adamis62 Mój błąd. :) Ale liczyłem po cichu, że smakosze dodadzą do tej listy i inne frykasy.

Później przypomniałem sobie jeszcze o patisonach nadziewanych serkiem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar samodzielny68
+1 / 1

@koszmarek66 Z tego co wymieniasz, to warzywa z bułką tartą i masłem są z pewnością znakomite i czysto polskie. Częste użycie grzybów, buraków i chrzanu, marynowanie i kiszenie jest dla nas bardzo typowe, ale już mniej swoiste. Użycie oliwy, nazwa "pikle", smażone krążki cebuli to import (w czym nie ma niczego złego, bo najciekawsze potrawy powstają albo z biedy albo z pomieszania kultur).
Abstrahując od tematu, to co w naszej kuchni mamy znakomitego to zupy: takiej rozmaitości nie ma chyba nigdzie, przynajmniej w Europie. Zupełnie jak włoskie makarony: możnaby całymi miesiącami codziennie jeść coś innego.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 3 razy. Ostatnia modyfikacja: 11 maja 2024 o 9:44

avatar koszmarek66
0 / 0

@samodzielny68 Pełna zgoda.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A Albandur
+3 / 3

Myślę, że optymalnie mizeria jest pycha ale tylko jako dodatek, sama z bagietką podejdzie średnio. Sałatkę grecką czy caprese można jeść samą z dodatkiem także automatycznie musi być wyżej w rankingu. Ale i tak super

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
I iposek
0 / 4

ale zaraz, chwilunia, jaka mizeria? Wszak tylko ta na ostro jest pyszna, ta na słodko w zasadzie nie nadaje się do jedzenia.
Trochę żart, a trochę serio jestem ciekaw która wersja tak podpasowała

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M MIKKOP
+1 / 1

Mizeria mizerii nie równa.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem