@Rafikk222 U nas nie ma takiej wprawy. Jak się zrobi częściej niż na Boże Narodzenie, to jest święto samo w sobie, a już szczególnie jak się zrobi je ze szpinakiem... Z mięsem i kapustą jest łatwo, ale ta zielenina się strasznie ciągnie i trudno nabrać odpowiednią ilość. I tak to się ciągnie...
Ciekawe które z nich można ugotować.
OdpowiedzI komu się to w ogóle chce robić na normalny obiad.
@Gambini Masz rację, pewnie żadne. To się raczej piecze lub smaży niż gotuje. Bym tego w ogóle nie nazwała pierogami.
Przepis jak robić ładne pierogi w 8 godzin
OdpowiedzA potem się zagapić i zagotować wodę... Buhahahah
Odpowiedza gdzie te pierogi bo bardziej mi to wygląda na masę cukrową niż na ciasto pierogowe.
Odpowiedzdokładnie, fondant jak się patrzy
Nie wiem ile bym musiał z moją mamą je lepić... Jak z 200 pierogów zajmuje nam lekką rękę z cztery godziny. A takie coś? ;-;
Odpowiedz@Pergamin 4 godziny? U nas 1,5 godziny po 4 godzinach to nikt nie pamięta że pierogi były robione
@Rafikk222 U nas nie ma takiej wprawy. Jak się zrobi częściej niż na Boże Narodzenie, to jest święto samo w sobie, a już szczególnie jak się zrobi je ze szpinakiem... Z mięsem i kapustą jest łatwo, ale ta zielenina się strasznie ciągnie i trudno nabrać odpowiednią ilość. I tak to się ciągnie...
@Pergamin szpinak najlepiej sobie pokroić i wtedy się nic nie ciągnie :)
Porządne to będą, jak będą smaczne a nie ładne. Może się okazać, że ciasto będzie twarde jak kamień.
Odpowiedz