Geniuszu - nie wiem jakiego masz dilera ale jogurt grecki robiony jest w Polsce bo wykupiliśmy licencje a jogurty tureckie maja zupełnie inny smak... Jeżeli nie mieszkasz w Niemczech to gówno jadłeś!!!!
Pierogi ruskie są z Rusi Czerwonej. Ruś Czerwona to kraina historyczna, która obecnie należy w większości do Ukrainy, a jej fragmenty znajdują się też w Polsce. Przed wojną należała w większości do Polski, a przed rozbiorami była w całości w Rzeczypospolitej Obojga Narodów (województwo ruskie).
Tak zwany "jogurt typu greckiego" powstaje dzięki mieszaninie szczepów bakterii kwasu mlekowego typowych dla Bałkanów. Pamiętam ten smak z Bułgarii z lat '70 ubiegłego wieku. Tan nazywało się to "kisłoje mliako".
Geniuszu - nie wiem jakiego masz dilera ale jogurt grecki robiony jest w Polsce bo wykupiliśmy licencje a jogurty tureckie maja zupełnie inny smak... Jeżeli nie mieszkasz w Niemczech to gówno jadłeś!!!!
Odpowiedzpierogi ruskie są z Rusi
OdpowiedzNie z Rusi, ale z należącego wtedy do Polski województwa ruskiego
Otóż nie. Pierogi do Europy z Chin przywieźli Mongołowie. Także ić stont ....
OdpowiedzA brukselka jest z Brukseli? xD
OdpowiedzPierogi są z Chin.
OdpowiedzTo akurat fakt.
OdpowiedzParówki są z Marsa, a pierogi są z Wenus.
OdpowiedzPierogi ruskie są z Rusi Czerwonej. Ruś Czerwona to kraina historyczna, która obecnie należy w większości do Ukrainy, a jej fragmenty znajdują się też w Polsce. Przed wojną należała w większości do Polski, a przed rozbiorami była w całości w Rzeczypospolitej Obojga Narodów (województwo ruskie).
OdpowiedzTak zwany "jogurt typu greckiego" powstaje dzięki mieszaninie szczepów bakterii kwasu mlekowego typowych dla Bałkanów. Pamiętam ten smak z Bułgarii z lat '70 ubiegłego wieku. Tan nazywało się to "kisłoje mliako".
OdpowiedzNie takie oczywiste jest pochodzenie i innych potraw fasolki po bretońsku, sałatki żydowskiej, ryby po grecku, śledzia po japońsku, itd.
Odpowiedz