Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
753 782
-

Zobacz także:


H HRABIA61
+1 / 5

Tego smaku sie nie zapomina. A jeszcze do tego kubek mleka prosto od krowy. Po prostu pycha

Odpowiedz
hek_sa
+8 / 8

Ba, ja pamiętam że chleb ze sklepu smakował jak chleb, a nie jak wata.

Odpowiedz
E eol121
+4 / 4

Nie tylko pamiętam, ale jadam taki chleb podczas wycieczek na Podlasie. Polecam gospodarstwo "Na skarpie" w Wojtkowicach. Pieką taki chleb w stuletnim piecu.

Odpowiedz
D deltoro
+2 / 4

może nie z pieca, ale sami wypiekamy w piekarniku - oczywiście na zakwasie

Odpowiedz
A adawo
+2 / 2

Pamięta? Chyba zna. Trzeba mieć chyba z minimum 60+ - 70+ żeby taki smak znać.

Odpowiedz
widlowy
+2 / 2

@adawo Ja mam nieco ponad 30 a pamiętam jak moja śp. babcia wypiekała taki chleb w dokładnie identycznym piecu. Tego smaku, zwłaszcza jeszcze ciepłego chlebka, się nie zapomina..

Laviol
0 / 0

@adawo, wystarczy mieć jak ja ledwo 50 z małym plusem. Mój dziadek miał małą, prywatną piekarnię i taki chleb właśnie piekł, pszenno - żytni na zakwasie. Tylko piec miał inny wlot, prostokątny, długi i wąski i drzwiczki. A taką łopatę do chleba mam u siebie do dziś. A tak swoją drogą, chleb na zakwasie jest zdrowszy od tego na drożdżach.

K Kika1989
+1 / 1

Hmm... Tylko taki chlebek jadam. Wypiekany w piecu chlebowym oczywiście

Odpowiedz