Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
736 747
-

Zobacz także:


bartoszewiczkrzysztof
0 / 0

@slawekkier123 Z jakim nadzieniem? My robimy z dżemami/konfiturami, własnej roboty, albo miodem.

L lublex
+4 / 4

@bartoszewiczkrzysztof Obowiązkowo masą z żółtek ucieranych z cukrem.

pokos
+4 / 4

@bartoszewiczkrzysztof . Z kajmakiem.

S slawekkier123
+1 / 5

@bartoszewiczkrzysztof mleko 1l 1 kg cukru kostka masła (prawdziwego) ciemna czekolada lub dobre kakao i wanilia cukier z mlekiem gotować z masłem do zgęstnienia (sprawdza się łyżką jak tężeje po wystudzeniu to gotowe oczywiście z dodatkami. Pozdrawiam i smacznego ( przepis z 1960 r.)

Kocioo
0 / 10

Masz na myśli smak wafla i czekoladopodobnej substancji ?

Odpowiedz
koszmarek66
+8 / 8

W niektórych kawiarniach można i obecnie dostać równie dobre.

@Kocioo Nie wszyscy mają tak przykre doświadczenia smakowe.

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 8 March 2024 2024 23:18

Odpowiedz
Ashera01
+3 / 3

Ja do tej pory robię. Półtora opakowania wafli przekładam warstwa po warstwie kremem z masła (ucieram mikserem kilka minut, potem dodaję drugi składnik i ucieram jeszcze chwilę) i puszki masy krówkowej

Odpowiedz
S Skar2k19
+4 / 6

przecież nadal można je kupić w sklepie i zrobić u mnie leża właśnie na stole :>

Odpowiedz
A artinu211
+1 / 1

@Skar2k19 Małe dzieci to nawet wolą samego wafla

S Skar2k19
0 / 0

@artinu211 małym dzieckiem nie jestem ale jadłem przez pół roku te wafle same tylko te mniejsze chyba 8x8 cm :D

A adamis62
-1 / 7

Kiedyś to był zazwyczaj domowej roboty dżem.

Nie wiem co teraz paniom odbiło, bo od lat, gdzie tych wafli nie próbowałem, są mega obrzydliwie słodkie.
A już najgorsze są z nutellą. Błeeeee!

Odpowiedz
M Milady14
+5 / 7

jest na to sposób i nie tak trudny jak się wydaje. Zrób sam nie potrzeba do tego cipki, dasz radę :)

sliko
+2 / 6

@adamis62 1,5 czekolady gorzkiej 80% z Lidla z dodatkiem masła
powidła śliwkowe z dodatkiem kwasku cytrynowego (jedyna warstwa bez podgrzewania)
masło orzechowe kawałkami orzechów (crunchy)
Masa krówkowa z dodatkiem śmietanki UHT

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 9 March 2024 2024 11:42

A adamis62
-2 / 2

@sliko, nie zjadł bym tego. Właśnie z powodu tzw. masła orzechowego i masy krówkowej. Dla mnie te dwie rzeczy są nie jadalne.

sliko
+1 / 3

@adamis62 mój kuzyn by Cię namówił Właśnie jechał na"roboty do Niemiec" i wiózł dla kolegów z Niemiec (rodowitych Niemców) gary z bigosem i flakami, bo od jakiegoś czasu wydzwaniali, aby nie zapomniał

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 9 March 2024 2024 20:39

M Marvinnnnnnn
-2 / 6

I całe szczęście, bo porównując do kupnych smakowały w najlepszym wypadku średnio, a na dodatek nigdy nie były chrupiące. Bez znaczenia, czy robiła moja, czy czyjakolwiek inna mama.

Odpowiedz
S Suchar24
+1 / 5

Nawet jeśli cukiernia użyje tych samych składników? Takie tzw starcze pieprzenie xd

Odpowiedz
sliko
+1 / 3

@veraclixuk z samą może być za słodkie. Jak kupuję tę masę w kilogramowych taflach. Ta z puszek jest gorsza

P prdj
-1 / 1

Właśnie posmarowany z dżemem trzymam w ręku.

Odpowiedz
B burza625
0 / 0

Kostka masła, 1 szklanka mleka w proszku (tego niebieskiego), 2/3 szklanki drobnego cukru, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki kakao

Odpowiedz