Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj
+
736 747
-

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
S slawekkier123
+3 / 7

Czasami jeszcze robię.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar bartoszewiczkrzysztof
0 / 0

@slawekkier123 Z jakim nadzieniem? My robimy z dżemami/konfiturami, własnej roboty, albo miodem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
L lublex
+4 / 4

@bartoszewiczkrzysztof Obowiązkowo masą z żółtek ucieranych z cukrem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar pokos
+4 / 4

@bartoszewiczkrzysztof . Z kajmakiem.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S slawekkier123
+1 / 5

@bartoszewiczkrzysztof mleko 1l 1 kg cukru kostka masła (prawdziwego) ciemna czekolada lub dobre kakao i wanilia cukier z mlekiem gotować z masłem do zgęstnienia (sprawdza się łyżką jak tężeje po wystudzeniu to gotowe oczywiście z dodatkami. Pozdrawiam i smacznego ( przepis z 1960 r.)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar bartoszewiczkrzysztof
+2 / 2

@slawekkier123 To z pewnością jest pyszne. Dzięki :-)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar Kocioo
0 / 10

Masz na myśli smak wafla i czekoladopodobnej substancji ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar koszmarek66
+8 / 8

W niektórych kawiarniach można i obecnie dostać równie dobre.

@Kocioo Nie wszyscy mają tak przykre doświadczenia smakowe.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 8 marca 2024 o 23:18

avatar Ashera01
+3 / 3

Ja do tej pory robię. Półtora opakowania wafli przekładam warstwa po warstwie kremem z masła (ucieram mikserem kilka minut, potem dodaję drugi składnik i ucieram jeszcze chwilę) i puszki masy krówkowej

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S konto usunięte
+3 / 11

Mama je robiła w PRLu, wafle kupne, masa własnej roboty, pycha!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Skar2k19
+4 / 6

przecież nadal można je kupić w sklepie i zrobić u mnie leża właśnie na stole :>

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A artinu211
+1 / 1

@Skar2k19 Małe dzieci to nawet wolą samego wafla

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Skar2k19
0 / 0

@artinu211 małym dzieckiem nie jestem ale jadłem przez pół roku te wafle same tylko te mniejsze chyba 8x8 cm :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A adamis62
-1 / 7

Kiedyś to był zazwyczaj domowej roboty dżem.

Nie wiem co teraz paniom odbiło, bo od lat, gdzie tych wafli nie próbowałem, są mega obrzydliwie słodkie.
A już najgorsze są z nutellą. Błeeeee!

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
M Milady14
+5 / 7

jest na to sposób i nie tak trudny jak się wydaje. Zrób sam nie potrzeba do tego cipki, dasz radę :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar sliko
+2 / 6

@adamis62 1,5 czekolady gorzkiej 80% z Lidla z dodatkiem masła
powidła śliwkowe z dodatkiem kwasku cytrynowego (jedyna warstwa bez podgrzewania)
masło orzechowe kawałkami orzechów (crunchy)
Masa krówkowa z dodatkiem śmietanki UHT

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 9 marca 2024 o 11:42

A adamis62
-2 / 2

@sliko, nie zjadł bym tego. Właśnie z powodu tzw. masła orzechowego i masy krówkowej. Dla mnie te dwie rzeczy są nie jadalne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar sliko
+1 / 3

@adamis62 mój kuzyn by Cię namówił Właśnie jechał na"roboty do Niemiec" i wiózł dla kolegów z Niemiec (rodowitych Niemców) gary z bigosem i flakami, bo od jakiegoś czasu wydzwaniali, aby nie zapomniał

Odpowiedz Komentuj obrazkiem

Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 9 marca 2024 o 20:39

M Marvinnnnnnn
-2 / 6

I całe szczęście, bo porównując do kupnych smakowały w najlepszym wypadku średnio, a na dodatek nigdy nie były chrupiące. Bez znaczenia, czy robiła moja, czy czyjakolwiek inna mama.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S Suchar24
+1 / 5

Nawet jeśli cukiernia użyje tych samych składników? Takie tzw starcze pieprzenie xd

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
V veraclixuk
+1 / 1

Z masą krówkową chyba najlepsze.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar sliko
+1 / 3

@veraclixuk z samą może być za słodkie. Jak kupuję tę masę w kilogramowych taflach. Ta z puszek jest gorsza

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
P prdj
-1 / 1

Właśnie posmarowany z dżemem trzymam w ręku.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
B burza625
0 / 0

Kostka masła, 1 szklanka mleka w proszku (tego niebieskiego), 2/3 szklanki drobnego cukru, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki kakao

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A alakinjjsk
0 / 0

Uwielbiam taką narracje, jadłem i nie smakują mi

Odpowiedz Komentuj obrazkiem