Demotywatory.pl

Menu Szukaj
+
210 230
-

Zobacz także:


J jarekexe
-1 / 3

@Ravenwest85

Popieram. Przecież smaki tych produktów są bardzo różne. Albo się lubi jeden albo drugi i koniec.
Jak mi dodasz Kielecki do sałatki, to gwarantuję, że podziękuję

Nie dai się nie czuć takiej dawki kwasu/octu czy co to tam dodają

jan0sik
0 / 0

@jarekexe Czyli to prawda że gówno usłyszane w necie staje sie prawdą. Jaka dawka kwasu octu przeraża cie w kieleckim? Jeśli już spróbowałes to musiał byc zyebany i tyle.

A Ala_nina
0 / 2

Ja dodaję Winiary i łyżkę musztardy. I jest jak Kielecki.

Odpowiedz
koszmarek66
+1 / 3

Można wziąć słoiki w sklepie ręki... kiedy nikt nie patrzy ;) i przeczytać skład.

Dla niewiedzących, poza drobnymi czarami aby dobrze zacząć, majonez w uproszczeniu to miksowane żółtko i dodawany olej... Koniec, kurtyna.

Można też mając kasy jak lodu kupić dwa, trzy konkurencyjne słoiki i poprosić drugą osobę aby dawała popróbować każdego nie wiedząc który się kosztuje. Jeśli jest lider to się go trzymać i sprawdzać co jakiś czas czy producent nie kombinuje. Jeśli wszystkie smakują tak samo to oprócz składu można zwrócić uwagę czy majonez produkowany jest u nas przez polską firmę czy nie.

Ale obawiam się, że świadomych konsumentów mamy w Polsce jedynie tylu co świadomie wierzących ;)

Odpowiedz
Cascabel
+1 / 1

@koszmarek66 Ewentualnie spróbować majonezu na bazie musztardy dijon jeszcze, może zasmakuje (bez problemu do kupienia w Niemczech i Francji, w Polsce trzeba się jednak naszukać).

A AGATAXA
+8 / 8

Aktualne wojny polsko - polskie :
- pis- po
- wisła - cracovia
- kielecki - winiary

Noż kurrr, nie macie większych problemów ???

Odpowiedz
BrickOfTheWall
-1 / 5

Z Winiar możesz zrobić Kielecki dolewając solidną porcję octu. W odwrotną stronę ten numer nie wyjdzie.

Winiary praktycznie jest bezsmakowy - musisz go przyprawić wedle uznania (czosnkiem, papryką, ziołami, musztardą, olejem z dyni - czy czym tam lubisz) A Kielecki smakuje jak Kielecki - nie ważne co do niego dobełtasz.

Odpowiedz
Cascabel
-1 / 3

@BrickOfTheWall Ostatnio mój tata uparł się by kupić kielecki na spróbowanie i dostałam polecenie by się go jakoś "pozbyć" nie wyrzucając - kombinowanie by zabić jego smak w sałatkach zajęło mi sporo czasu.
Winiary (ew. Knorr u mnie w domu) to baza na której śmiało kombinujesz. Do kanapek istnieją jeszcze różnego rodzaju majonezy na musztardzie dijon (choć ja za nimi nie przepadam - proporcja nie ta, wolę dodawać sama).

Zmodyfikowano 1 raz Ostatnia modyfikacja: 8 April 2024 2024 9:24

A Azheal
+1 / 1

@BrickOfTheWall Jakbyś sprawdził skład to byś zobaczył że oba majonezy mają na 1 miejscu olej natomiast winiary ma mniej jajek

W WhiteD
0 / 0

@Cascabel ale oba są praktycznie takie same, Winiary ma ciut mniej jajek...

Cascabel
-2 / 2

@WhiteD Przy pierwszej kanapce nie wiedziałam z czym jest, myślałam, że majonez się zepsuł ;)
Swoją drogą: nie znacie motywu, że robiąc np. ciasto, czy danie z jednego przepisu, z tym samym składem, ale przez dwie różne osoby, to poczujesz różnicę?
Pomijając, że rodzina wykorzystuje mnie by rozszyfrować składniki dań i sosów oraz mniej więcej proporcje, albo bym rozpoznała jakie to perfumy, bo wiem że dla wielu osób coś co pachnie/smakuje tak samo, dla mnie wcale nie pachnie, ani nie smakuje.

Zmodyfikowano 2 razy Ostatnia modyfikacja: 8 April 2024 2024 10:47

S sesar
+1 / 1

Ze wszystkich historii, które się nie wydarzyły, ta nie wydarzyła się najbardziej...

Poza tym, jak Naród, jesteśmy kompletnie durni... każdy, kto wchodzi do polityki szmaci się i kradnie, wał na wale, wojna za płotem, pół wypłaty to podatki, ceny wszystkiego w tym kraju najwyższe w całej Europie (w stosunku do zarobków)... a Polaczki drą mordy co komu smakuje, który zespół milionerów jest fajniejszy (choć i tak Ci milionerzy mają wszystkich w dup*e) - to zarówno o polityce jak i o sporcie... żodyn nie powie jak spędza wolny czas, co go cieszy czy chociażby spotkać się na herbacie czy spacerze... tylko hur dur moje jest mojsze... dramat

Odpowiedz
J JChrabi
-2 / 2

No to był naprawdę koszmarny sen :):):) tak samo jak kielecki, kwaśny jak dziadowski bicz :)
nie wiem dlaczego a nikt nie mówi nic na temat majonezu babuni ?? ja tam wolę sobie sama zrobić :) polecam

Odpowiedz
T konto usunięte
+1 / 3

Przerabiałem już wojny o przeglądarki, systemy operacyjne, smartphone'y, rodzynki w serniku... No to teraz pora na majonez. Jedzcie po prostu to, co lubicie i nie narzucajcie tego innym.

Odpowiedz
Miyano
0 / 0

Tylko ja kupuję byle jaki i się zastanawiam o co ta wojna? XD
Kupowałam kiedyś jedynie winiary, bo nie miał takiego dodatku, na który mieliśmy uczulenie. Ale potem zrobili więcej takich majonezów. Dla mnie wszystkie smakują tak samo.
Najlepszy jest własno robiony.

Odpowiedz
G Goka7
0 / 0

A zrobienie domowego pysznego puszystego majonezu trwa nie więcej niż 5 minut

Odpowiedz
jan0sik
0 / 0

Przecież te winiary srary babuni lajty itp sa tak bez smaku ze jak bym go zjadł z jajkiem to bym nie poczuł że tak jest majonez. Jeszcze 10 lat temu kupowałem helamnsa bo taki ameryhański i pyszny, Nawet babuni tez kupowałem... Był super. Tak mi się zdawało.... Potem kupiłem kielecki i już innego nie chce. Teraz sie zastanawiam jak miałem zyebane kubki smakowe że smaakowało mi cos co nie ma smaku.. Masakra.

Odpowiedz