Załóżmy, że puszka ma 40g cukru (tak pomiędzy coca colą a pepsi), więc skoro podałeś cenę 4,50zł za 1kg (1000g), a ilość cukru w puszcze wynosi 40g to w takim razie 4,50 * 40/1000 = 18 groszy za cukier w puszce.
UWAGA Większość słodzików jest na bazie aspartamu, aspartam jest najbardziej trującym, legalnie dodawanym środkiem słodzącym, dodawanym do wszystkiego co jadalne i jest "Lajt". Skutki zjadania aspartamu są zabójcze, między innymi rak mózgu i większa szansa na Alzheimera. Proszę was to ważne poczytajcie to, może uratuje to wasze życie: http://smartfood.salon24.pl/173677,aspartam-historia-pewnej-trucizny tutaj jeszcze jeden link: http://www.eioba.pl/a/1tks/aspartam-rakotworcza-slodycz i jeszcze jeden film http://www.youtube.com/watch?v=N2rlwWZfKk8 co najlepsze o aspartamie dowiedziałem się dzięki...System Of A Down, piosenka Sugar, tam na teledysku był napis: "Aspartam Kills" potem jeszcze zagłębiłem się w temat czytając interpretacje ów piosenki.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
4 razy.
Ostatnia modyfikacja:
1 lipca 2012 o 1:14
No i...? Dla Twojej wiadomości cukier jest niezbędny do funkcjonowania mózgu. Teraz rozumiem dezaktywację tego organu u większości ludzkości przynajmniej w Polsce wszak oszczędność.
lepiej pić słodzone cukrem niż aspartamem, bo jeśli wypijemy lub zjemy coś co jest słodzone słodzikiem to i tak musimy organizmowi tego cukru później dostarczyć, właśnie dlatego tyle ludzi w USA jest tak otyłych
cukier nie jest taki zły, glukoza naturalnie występuje w winogronach, trzcinie cukrowej i w burakach cukrowych. Próbował ktoś kiedyś słodu,a właściwie świeżo wykiełkowanego zboża, to jest tak słodkie że można puścić pawia.
Może nie zwierał kwasu fosforowego;) a btw, w winogronch, trzcinie cukrowej, burakach, a nawet w świeżo skiełkowanym zbożu jest zapewne dużo mniej cukru. Tak przynajmniej zakładam
I tak wolę to, niż jakieś rakotwórcze słodziki.
Że ich stać by tyle cukru marnować ?
Kilko cukru kosztuje średni 4,50zł
Napój około 2zł
Więc chyba są w plecy ?
nom ale wedlug tego obrazka kola ma 39,8 grama cukru, a to jest 0,0398 kilograma, wiec po twoim kursie wychodzi 18 groszy, hehe
Załóżmy, że puszka ma 40g cukru (tak pomiędzy coca colą a pepsi), więc skoro podałeś cenę 4,50zł za 1kg (1000g), a ilość cukru w puszcze wynosi 40g to w takim razie 4,50 * 40/1000 = 18 groszy za cukier w puszce.
Poza tym wątpię że kupują cukier w cenie detalicznej -.-
UWAGA Większość słodzików jest na bazie aspartamu, aspartam jest najbardziej trującym, legalnie dodawanym środkiem słodzącym, dodawanym do wszystkiego co jadalne i jest "Lajt". Skutki zjadania aspartamu są zabójcze, między innymi rak mózgu i większa szansa na Alzheimera. Proszę was to ważne poczytajcie to, może uratuje to wasze życie:
http://smartfood.salon24.pl/173677,aspartam-historia-pewnej-trucizny tutaj jeszcze jeden link:
http://www.eioba.pl/a/1tks/aspartam-rakotworcza-slodycz i jeszcze jeden film
http://www.youtube.com/watch?v=N2rlwWZfKk8 co najlepsze o aspartamie dowiedziałem się dzięki...System Of A Down, piosenka Sugar, tam na teledysku był napis: "Aspartam Kills" potem jeszcze zagłębiłem się w temat czytając interpretacje ów piosenki.
Zmodyfikowano 4 razy. Ostatnia modyfikacja: 1 lipca 2012 o 1:14
No i...? Dla Twojej wiadomości cukier jest niezbędny do funkcjonowania mózgu. Teraz rozumiem dezaktywację tego organu u większości ludzkości przynajmniej w Polsce wszak oszczędność.
wg ciebie cukier jest tylko w takich napojach?... i komu tu mózgu brakuje...
Rzekł typ, któremu się wydaje, że zrozumiał.
lepiej pić słodzone cukrem niż aspartamem, bo jeśli wypijemy lub zjemy coś co jest słodzone słodzikiem to i tak musimy organizmowi tego cukru później dostarczyć, właśnie dlatego tyle ludzi w USA jest tak otyłych
A ja tam piję wodę niegazowaną.
najlepsze co jest.
cukier nie jest taki zły, glukoza naturalnie występuje w winogronach, trzcinie cukrowej i w burakach cukrowych. Próbował ktoś kiedyś słodu,a właściwie świeżo wykiełkowanego zboża, to jest tak słodkie że można puścić pawia.
Może nie zwierał kwasu fosforowego;) a btw, w winogronch, trzcinie cukrowej, burakach, a nawet w świeżo skiełkowanym zbożu jest zapewne dużo mniej cukru. Tak przynajmniej zakładam