Demotywatory.pl

Pokaż panel
Szukaj

Komentarze ⬇⬇


Komentarze


Dodaj nowy komentarz Zamknij Dodaj obrazek
B Bachi
+4 / 18

Jak zwykle-wszystkiemu winny Tusk... Żal

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
N net244
+2 / 6

Rysiu, biedaczysko

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S sandalo
+2 / 12

"A o co chodzi z ta data waznosci"?
~student

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Łukasz1987
+1 / 1

"Stawiaj mleko na półkach lodówki zamiast na drzwiach gdzie temperatura jest znacznie niższa" -

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~Łukasz1987
+3 / 5

A ja zawsze myślałem, że na drzwiach temperatura jest WYŻSZA. Dlatego należy właśnie wkładać mleko głębiej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar sla
+8 / 8

Kupiłam banany 12.12. Dziś jest 18 i właśnie zjadłam ostatniego. Czyli - przeżyły 6 dni bez żadnej folii aluminiowej.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~GagatMiszcz
0 / 0

Banan bananowi nie równy- takie całkiem żółte dużo szybciej zrobią się brązowe i glutowate niż takie częściowo zielone. Banan dojrzewa niezależnie od tego czy jest jeszcze na drzewku, czy już został zebrany, dlatego zbierają je całkiem zielone i tak transportują. Tak więc jak kupujesz takie ładne żółciutkie, z lekko zielonym ogonkiem to tydzień powinny wytrzymać. Jeśli ktoś kupuje "hurtem" to najlepiej brać część takich a część takich- żółte zjadać od razu, na zielonkawe poczekać :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~koospokos
+3 / 3

Tak jest. Pomidory trzymane w lodówce szybko robią się niesmaczne.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~GagatMiszcz
+2 / 2

pomidory po wyjęciu z lodówki nie mają smaku ani zapachu przez ok 20 minut ;)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~evemel
+6 / 6

Wyjdźmy od tego, że pomidory kupowane w sklepach podczas zimy zwykle w ogóle nie mają smaku...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~asda1111
+3 / 3

hmm. jest roznica miedzy "nalezy spozyc przed" a "najlepsze do". to drugie mowi, ze jedzenie bedzie jeszcze dobre przez jakis czas, pierwsze, ze po tej dacie nie wolno jesc danego produktu.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~GagatMiszcz
0 / 0

Okej, nr 15 to wyłącznie kwestia logicznego i praktycznego myślenia, ale czy wie ktoś coś odnośnie maczania truskawek w occie albo smarowania sera masłem? Jedno i drugie wydaje mi się takie trochę wątpliwe, ale nie wiem...

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A anka2505
+1 / 1

ocet jest pewnie naturalna substancją konserwującą i w przeciwieństwie do soli nie psuje smaku truskawkom a masło chyba natłuszcza wierzchnią warstwę sera dzięki czeemu ser nie schnie - tak mi się wydaje

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
Z Zielarin
0 / 2

Ja tam nie wierze w horoskopy i daty przydatności do spożycia :>

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
S SuperGwiazda
0 / 0

Super rady :D

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
K kamil0700
0 / 0

DO chlebaka włóż połowke jabłka wtedy chleb bedzie świeży o kilka dni dłużej

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
E konto usunięte
-1 / 1

Moja siostra pracowało w Tesco i pamiętajcie że przeterminowane produkty które według kierownika nadal nadają się do spożycia mają zmieniany termin ważności przez pracowników. Mi na raz w biedronce czy innym sklepie zdarzyło się kupić Serek wiejski który do końca terminu ważności ma 3dni
a po otwarciu nie nadawał się do spożycia.

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
A anka2505
0 / 2

Czasami jest to jakiś błąd przy produkcji tzn gdzieś dostaje się powietrze. Pracuje przy spożywce dat nie zmieniamy a mimo to coś się od czasu do czasu zepsuje :)

Odpowiedz Komentuj obrazkiem
avatar ~paganinii
0 / 0

A mój banan ma smak serowo-cebulowy ,czy zle przechwuję ?

Odpowiedz Komentuj obrazkiem