@Antymonachomachia Jak dla mnie ten bełkot dietetyków nie ma najmniejszego sensu. Np mleko - ludzie piją od tysięcy lat, nikt nie wykazał szkodliwości (chyba że ktoś ma skazę), ale dietetycy odradzają. Pieczywo - to samo. Wg nich to ludzie powinni tylko trawę jeść XD. Przecież to bzdura. Sam fakt trawienia musi jakoś organizm uszkodzić/zużyć (choćby minimalnie). Grunt aby się chemią nie pakować. Każda żywność niewiele przetworzona jest zdrowa. Wystarczy nie jeść zwykłej chemii...
Po uranie będziesz miał promienny uśmiech, po ołowiu będziesz mocny jak ołów, po trujących grzybach będziesz miał objawy zatrucia, po siarce będziesz śmierdział, a po białym pieczywie będziesz gruby, nie wiadomo jakich chemii tam używają... wniosek: lepiej nie jeść białego pieczywa.
a smakuje Ci ołów? nie ważne, i tak spożywasz to w nadmiarze czy to w żarciu, przez płuca czy przez skórę..
To czy smakuje u dietetyka ma najmniejsze znaczenie
@Antymonachomachia Jak dla mnie ten bełkot dietetyków nie ma najmniejszego sensu. Np mleko - ludzie piją od tysięcy lat, nikt nie wykazał szkodliwości (chyba że ktoś ma skazę), ale dietetycy odradzają. Pieczywo - to samo. Wg nich to ludzie powinni tylko trawę jeść XD. Przecież to bzdura. Sam fakt trawienia musi jakoś organizm uszkodzić/zużyć (choćby minimalnie). Grunt aby się chemią nie pakować. Każda żywność niewiele przetworzona jest zdrowa. Wystarczy nie jeść zwykłej chemii...
To znaczy, że nie muszę ograniczać uranu?! To świetnie, nie wyobrażam sobie życia bez miseczki uranu dziennie :>
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 22 października 2015 o 16:21
@Malinator pamiętaj żeby popijać nuke colą ;) najlepiej quantum
A tam colą, zupką z muchomorów!
obok ironii to nawet nie staliście?
To fejk? Przecież trujące grzyby maja w nazwie trujące tak po prostu. Lubię czasem sobie zjeść ze 3 muchomory na obiad
Akurat czerwone są smaczne i sa dodatkowe doznania
Po uranie będziesz miał promienny uśmiech, po ołowiu będziesz mocny jak ołów, po trujących grzybach będziesz miał objawy zatrucia, po siarce będziesz śmierdział, a po białym pieczywie będziesz gruby, nie wiadomo jakich chemii tam używają... wniosek: lepiej nie jeść białego pieczywa.
nie jem a i tak jesxtem gruba