Niezłe. Podoba mi się to z kucharzem (nr 12) - denerwuje mnie ilość wyrzucanego jedzenia w telewizyjnych programach kulinarnych (sądzę, że w restauracjach jest podobnie), myślałem, że tylko ja to zauważam.
@Voitcus Kiedyś pracowałem w restauracji, wszystkie możliwe 'resztki' (w sensie produkty, którym już zaraz miała stuknąć data przydatności do spożycia) oddawaliśmy pokątnie bezdomnym, albo biednym, którzy przychodzili wieczorami po prośbie. Zdarzyło się też, że kręcony był u nas program kulinarny, ale nikt niczego nie wyrzucał - wszystkie przygotowywane potrawy zjadła ekipa :) Podobnie rzecz się miała, kiedy nasz kucharz trafił do studio... nie wiem, czy wszędzie tak to funkcjonuje, ale nie było mowy o żadnym marnowaniu żywności.
@fdffef Widziałem "piekielną kuchnię" na Polsacie i p. Modest Amaro wyrzucił do śmietnika cały talerz, bo ktoś tam posiekał tatara na zbyt duże kawałki. Innym razem wyrzucił stek bo miał być "midjum rer" a był "łel dan" (ale wciąż jadalny). Nikt chyba tego już potem nie zjadł, bo to był taki śmietnik na odpadki
Czyli że Francuzi nie mają innych bieżących problemów? Szczęśliwy kraj i wyjątkowy stan. Umęczony Chrystus tłukący pięściami wpisuje się doskonale w linię francuskiego humoru a la Szarliebdo. Małpa mądrzejsza od dziecka z bananem. Neomarksistowska dekonstrukcja rzeczywistości trwa.
Dobre
świetne
Niezłe. Podoba mi się to z kucharzem (nr 12) - denerwuje mnie ilość wyrzucanego jedzenia w telewizyjnych programach kulinarnych (sądzę, że w restauracjach jest podobnie), myślałem, że tylko ja to zauważam.
@Voitcus Kiedyś pracowałem w restauracji, wszystkie możliwe 'resztki' (w sensie produkty, którym już zaraz miała stuknąć data przydatności do spożycia) oddawaliśmy pokątnie bezdomnym, albo biednym, którzy przychodzili wieczorami po prośbie. Zdarzyło się też, że kręcony był u nas program kulinarny, ale nikt niczego nie wyrzucał - wszystkie przygotowywane potrawy zjadła ekipa :) Podobnie rzecz się miała, kiedy nasz kucharz trafił do studio... nie wiem, czy wszędzie tak to funkcjonuje, ale nie było mowy o żadnym marnowaniu żywności.
@Voitcus A, no i wszystkie 'części jadalne' były zawsze zagospodarowane, nie wyrzucane...
@fdffef Widziałem "piekielną kuchnię" na Polsacie i p. Modest Amaro wyrzucił do śmietnika cały talerz, bo ktoś tam posiekał tatara na zbyt duże kawałki. Innym razem wyrzucił stek bo miał być "midjum rer" a był "łel dan" (ale wciąż jadalny). Nikt chyba tego już potem nie zjadł, bo to był taki śmietnik na odpadki
Oczywiście kwestii arabskich nie porusza, bo to niepolitpoprawne.
@GunMeat Weź ty już skończ pisać to "nie poprawne" bo rzygać się chce już od czytania ciebie w prawie wszystkich demotach o francji...
@GunMeat Na 14 zdjęciu jakiś "dzieciak o południowym wyglądzie" kradnie portfel
@GunMeat Ja dziś od samego rana jeszcze nie poruszyłem w pracy kwestii arabskich. Przepraszam, że jestem za poprawny.
Czyli że Francuzi nie mają innych bieżących problemów? Szczęśliwy kraj i wyjątkowy stan. Umęczony Chrystus tłukący pięściami wpisuje się doskonale w linię francuskiego humoru a la Szarliebdo. Małpa mądrzejsza od dziecka z bananem. Neomarksistowska dekonstrukcja rzeczywistości trwa.
Jak dla mnie dziecko karmiące sztucznego konika najlepsze.
Największa obraza dla twórcy? Powiedzieć, że jest czyjąś kopią.
A wystarczyłoby, a by się jakoś ładnie nazywał i jakiś krytyk powiedział, że to dzieło i już po 10 baniek za obraz by wpadło.
Gronkiewicz-Waltz...