Gdy pierwsza strona się zarumieni zmniejsz gaz na malutki, obróć kromki, połóż na nie pomidorka + ser żółty dobrej jakości + szczypiorek i duś pod przykryciem 5 min. ;)
Ja nie przyrumieniam jednej strony, tylko od razu na to jajko kładę ser. Dla mnie tak jest lepsze, chrupkie od spodu a w środku rozpływające się w ustach
To nazywa się ogólnie tost francuski , ale i tak chyba każdy nazywa to chleb w jajku.
Ja na to kłade ser żółty i pod przykryciem go rozpuszczam. Niebo na ziemi!
@Ferian ...i szczypiorek.
@Paszeko Tak jeszcze nie próbowałem...
@Ferian i pomidorek...ale nie teraz bo teraz już nie ma chyba z krzaka na działce tylko szklarniowe. Błee...
@Paszeko Akurat za pomidorami (i ogórkami) nie przepadam, chyba, że wyjmę ten miąsz
@Ferian To oczywiście kwestia gustu co się wrzuci na taką grzankę. I tak leci mi ślina, czas obrać ziemniaki i zjeść obiad.
Ja widzę chleb smażony w oleju.
Hasztag bieda xDD
Fajnie. Ja lubię bułkę z masłem i kakao do tego.
Gdy pierwsza strona się zarumieni zmniejsz gaz na malutki, obróć kromki, połóż na nie pomidorka + ser żółty dobrej jakości + szczypiorek i duś pod przykryciem 5 min. ;)
Ja nie przyrumieniam jednej strony, tylko od razu na to jajko kładę ser. Dla mnie tak jest lepsze, chrupkie od spodu a w środku rozpływające się w ustach
No dajcież już spokój! Człowiek głodny a ci się pastwią!
mmm do tego jeszcze troszkę kawy pomidorek i boczek - smaki dzieciństwa
Nigdy tego nie lubiłem. Tłuste jak cholera.
Kurczę, a ja jem no ta kolację :/
w mleku i w jajku, specjał, który robiła babcia :) i nie z chleba, tylko z suchej bułki