@fu3i Każdy normalny człowiek rozróżnia ryż świeżo ugotowany od tego sprzed dwóch dni. Podobnie jak makaron i ziemniaki. Styl Gessler irytuje, i absolutnie nie popieram przeklinania, ani upokarzania ludzi, ale trudno nie dostrzec, że program ma też pozytywne strony.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
2 kwietnia 2017 o 18:33
Z jednej strony racja, czasami ta pani zachowuje się naprawdę jak człowiek bez kultury. Z drugiej jednak chciałbyś autorze wpisu jeść kotlet usmażony na patelni pamiętającej Gorbaczowa i jeść tygodniowe pierogi?
Od tego jest sanepid. Nie twórzmy wrażenia, że ta arogancka, chamska osoba swoim zachowaniem sprawia, że we wszystkich restauracjach w Polsce zaczęto serwować świeże pierogi. Program jest absolutnie bezwartościowy, kolejny ogłupiający chłam mejd in tvn, a o tym jak bardzo jest to oderwane od rzeczywistości najlepiej świadczy wygląd tej pani - nikt normalny nie zjadłby posiłku przygotowanego przez tego rozczochranego pudla, ludzie pracujący w kuchni noszą czepki, żeby klienci nie wyciągali z zupy włosów.
Ona trochę robi show i wyzywa wszystkich ale MA RACJĘ. Człowieku w życiu bym nie poszła do tych restauracji. Wszystko stare, brudne, mrożone. No dajcie spokój, później się ci ludzie dziwią dlaczego nie mają gości...
Ta Pani to robi, bo taki dostała scenariusz, ma taka być za to jej placą, żeby było na co patrzeć. Jest to zgapka programu Ramseya, który równał ludzi z błotem i serial zrobił furorę. Nie wierzcie we wszystko, co podaje wam telewizja. Teraz prowadzenie programów tego typu to w głównej mierze sztuka aktorska, więc nie widzimy tak naprawdę osoby, a odgrywaną rolę. Gdyby program opierał się na miłym mówieniu ''ten kurczak mógł byc lepszy'' ludzie by nie oglądali, taka prawda. Myślę, że osoby, u których robione są rewolucje wiedzą, że to jest show i nikt się o to nie obraża tylko cieszy, że lecą hajsy do kieszeni za dawanie po sobie ''jeździć'' na antenie :)
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
4 kwietnia 2017 o 14:03
Tyle że Gordon Ramzes zna się na gotowaniu, z kolei Świnka Piggy jest wielką restauratorką, bo dostała restauracje po rozwodzie z Gesslerem. "W restauracji nie ma gości? Je*nijmy ściany na różowo!"
@Katatonia91 @Katatonia91 Gordon Ramsay krytykuje tylko to, co naprawdę jest źle. Ramsay w każdej restauracji identyfikuje błędy, problemy i pokazuje ludziom drogę do naprawy. Ramsay nie wyklina ludzi, którzy dobrze coś robią. Wystarczy popatrzeć jak rozmawia z kelnerami. Nie dochodzi do sytuacji w których kelnera miesza z błotem. Robi to tylko wtedy, kiedy ktoś zasłużył. Jako jeden z najlepszych kucharzy w historii często tworzy nowe menu dostosowane do poziomu restauracji. Nie robi z nich restauracji które będą rywalizować o gwiazki michelin'a. Gordon nie zajmuje się wystrojem restauracji i zmienia, bo mu się kolor ścian nie podoba. Robią to za niego inni. Pani Gessler ch**a wie o prowadzeniu restauracji i "kreowaniu smaków". Wystarczy poczytać jak traktuje swoich pracowników, jakie problemy ma w swoich restauracjach, a potem zastanowić się czy cokolwiek, co mówi ma sens. Nigdy nie widziałem w programie zmiany w restauracji by można zauważyć zachodnie standardy. Co to w ogóle jest to ponowne otwarcie i serwowanie wszystkim klientom tego samego? Jak to się ma do prawdziwego piątkowego wieczoru. Ludzie w Polsce nadal niestety nie mają świadomości, że bez dobrze zorganizowanej kuchni ze sprzętem za $$$ to sobie mogą, co najwyżej bawić w restauracje, a my jako klienci później musimy cierpieć.
@fu3i
Zastanawiam się czy oglądałeś jakiś odcinek do końca.
Program nie polega na tym że rzuca się jedzeniem i talerzami. A do tego własnie spłyciłeś ten program.
Po pierwsze Kuchenne Rewolucje to oczywiście polska wersja amerykańskiego programu (Kuchenne koszmary Gordona Ramseya). Wszyscy którzy choć trochę ciekawią się kuchnią to wiedzą z jak ciętego języka słynie Gordon Ramsey). Polski program zatem miał być ukazany w podobnym stylu i uwierz mi jest o wiele łagodniejszy od pierwowzoru.
Skąd dane że większość odbiorców to gim baza i bezrobotni i wdowy ......?
Mam dobrą pracę, żonę, dzieci, nie chodziłem do gimnazjum, nawet mam hobby - oglądam kuchenne rewolucje.
Jeżeli nie pasuje Ci zachowanie Pani Gessler to nie oglądaj tego programu a dla porównania spójrz na zachowanie pani Pawłowicz ( o zgrozo ..... mistrzyni dobrego smaku i stylu ATFUUUUU)
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
4 kwietnia 2017 o 14:35
Taka jest konwencja programu- im gorzej na początku, tym większy sukces i rewolucja na końcu. Nie podoba się- nie oglądaj. A, i na koniec taka uwaga- rzucanie mrożonkami i rozwalanie syfu na pewno uratowało niejedną restaurację od plajty i niejednego klienta od zatrucia pokarmowego.
Serio? To jest show telewizyjne, to jest i ma być w założeniu rozrywka. A że odbiorca tegoż z założenia winien być niewymagający to kształt tego jest jaki jest. Ten program ma bulwersować, ma szokować, ma pokazywać zachowania takie na jakie 90 procent oglądających nigdy się nie zdobędzie bo to się po prostu świetnie sprzedaje. Gessler to lepsza aktorka niż kucharka i wiadomo to nie od dziś. Praktycznie z dnia na dzień TVN zrobił z niej autorytet kulinarny a prezentowane przez nią w "kuchennych" dania pokazywane są jako takie do których należy dążyć. Gorzej kiedy ten widz utożsamia się z kimkolwiek z tego show, z kucharzem który dostał sałatą, z kelnerką po której jadą bo źle wymawia francuskie dania, z szefem który nie ma autorytetu wśród pracowników. Wtedy ten program zamiast serwować jakąś w końcu rozrywkę staje się instruktażem gastronomiczno-psychologicznym. To nie wina programu bo ten jest jaki jest, to wina tych co chcą w szklanym ekranie znaleźć prawdę, sprawiedliwość i jakiś drogowskaz na życie. I tyle.
tak tak, Polacy marzą o starym żarciu z zamrażalnika, albo innym syfie - bo takim najczęściej rzuca Gessler.
Dowiedziałem się też, że jestem wdową po gimnazjum :)
Biedny baranku - jak ci się nie podoba program z Gessler, to przełącz sobie na TVPis i oglądaj hejty na Tuska - to ci na pewno poprawi humor.
To, że konwencja programu jest taka a nie inna, to jedno. Ale ci, którzy zapraszają Gessler do siebie zdają sobie sprawę z tego jak to wygląda. Jak się zaprasza, to potem nie ma co się jarać, że tak się to dzieje. Warto też pamiętać, że gdyby program nie miał "żywiołowej" prowadzącej, to pewnie mało by go kto oglądał. tak to dziś jest, ze bez krwi i wulgaryzmów programu nie da sie zrobić, a ludzie nie będą oglądać. Oczywiście to nie jest dobre, ale co poradzić. Jakby ludzie tego nie oglądali to by program zniknął. Ale jest już któryś rok z rzędu i ma oglądalność. Jaka widownia takie programy.
Masz ból d^py to nie oglądaj, a najlepiej załóż własny program gdzie jak jakaś restauracja upada przez jawne kretynizmy jak dawanie nieświeżego dziadostwa, mrożonka i mikrofala, dania po chorej cenie, chamska i bezczelna obsługa / właściciele - to Ty pocieszaj, klep po pleckach i przekonuj że są wartościowi, mów że klientela się nie zna i jest głupia, i wspieraj właścicieli dobrym słówkiem, głaszcz po główce - to im pomoże w biznesie! Najważniejsze by ich delikatnych uczuć nie urazić.
W telewizji są lepsi kucharze - prezenterzy: Robert Makłowicz, Karol Okrasa a nawet Pascal Brodnicki. Kulturalnie, grzecznie - bez wulgaryzmów i ze smakiem plus dobre i niebanalne przepisy.
Oglądam jej program i jakoś nie widzę by krytykowała niewinnych ludzi, ona nie przyjeżdża do jakiejś restauracji bo ma takie widzimisię tylko ta restauracja wcześniej wysłała podanie o pomoc że nie radzą sobie ona przeklina i rzuca talerzami itd. jeśli przyjeżdża a w kuchni chlew każdy się opieprza i udaje że coś robi jak dla mnie jej program jest bardzo dobry, a i zanim mnie jakiś anonimowiec zwyzywa od gimbusów to uprzejmie informuję że gimnazjum skończyłem już bardzo dawno temu :)
Obejrzyjcie sobie jak wyglądają jej programy jeśli widać że ludzie się starają ale coś jest nie tak pomaga wtedy i jest okey :)
Napiszę Wam tak: Oglądam ten program od samego początku, czytałem wypowiedzi ludzi, którzy brali w tym udział i uwierzcie mi, że czasami też miałbym ochotę zrobić tak jak Gessler w niektórych knajpach. Ona ma na rewolucję kilka dni. Jak będzie się z nimi miziać od początku to nic nie zmieni. Stąd pewnie słowo "rewolucja". Ma im trafić do łbów co robią źle. Chcielibyście jeść w takim syfie jaki czasami panuje na kuchniach restauracji z tego programu? Nie sądzę. A przypominam, że ona NA POCZĄTKU je posiłki (a przynajmniej próbuje) a później idzie zobaczyć kuchnie. Poza tym, w wielu odcinkach jeśli jedzenie jest dobre to mówi o tym od razu i wtedy zazwyczaj się okazuje, że problem nie leżał w kuchni tylko np. w skąpych/nieumiejętnie gospodarujących knajpą właścicielach. Dodatkowo, teraz coraz częściej restauracje się pilnują i sprzątają na cacy kuchnię przed jej przyjazdem, a przeterminowane jedzenie idzie do kosza, i co? I nie ma rzucania. Można? Można. Wystarczy przed jej przyjazdem obejrzeć 1 sezon tego programu i uniknąć później kompromitacji.
Gdzie jest SANEPID ? Z takimi włosami do kuchni ??? Powinna wylecieć w pierwszej kolejności, Co do jej zachowania. Dlatego nigdy nie wejdę do jej knajpy, ani do lokalu który "zrewolucjonizowała".
W moim mieście robiła "Kuchenne rewolucje" - po kilku miesiącach i tak knajpa padła. Obok jest super lokal, super jedzenie i przystępne ceny - żeby dostać miejsce na niedzielę, musisz robić rezerwację w środę !
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
4 kwietnia 2017 o 23:26
Według programu ma "naśladować" Gordona Ramsey'a. Problem jest taki że Gordon jest światowej sławy kucharzem a tyle ile widziałem odcinków ona sypie proszek do każdego dania. I on widzi prawdziwe problemy niektórych restauracji a niekiedy jej się zdarzało zmieniać restauracje na gorszą.
dzieci komuny jakoś muszą robić kariery, wpompujmy w nich ciężarówki hajsu + róbta co chceta i wychodzą Magdy Gesler, pewnie nie umie ugotować zupy bez reżysera ale ważne że jej dziadek zginął w polskich obozach śmierci a ojciec był prokuratorem w PRL. Tak to mniej więcej wygląda
Po pierwsze to Ci co napisałes że to oglądają to tego nie oglądają.
Po drugie ryż to nawet ja odrużnie świeży od dwudniowego.
Po trzecie Geslerowa czasami jest i tak za delikatna
Po czwarte po co się te dzidy zgłaszają do programu który jest od tylu lat że chyba każdy wie czego można się spodziewać.
Po piąte większość z nich zasługuje na dużo więcej niż ich od Geslerowej spotyka, Ci ludzie gotując w takich warunkach i korzystając z takich a nie innych produktów nie mają szacunku do klienta który płaci ciężko zarobione pieniądze w restauracji. Powinna jeszcze w imieniu klientów po mordach lać za dawanie śmietnika ludzią do jedzenia.
uważam że nie masz racji.To jest szoł i program zarabia od wielu lat a niestety jeśli coś utrzymuje się tyle na wolnym rynku tzn ma dużą oglądalność.Pozatym uzdrowiła i nauczyła przez ten program wiele lokali gastronomicznych,dzięki takiej kobiecie jak ona możesz znaleźć restauracje gdzie cię nie oszukają, nie dadzą zepsutego spleśniałego mięsa podpieczonego z solą i nie dadzą ci psa pomielonego razem z budą.Własciciele restauracji oszukują swoich klientów!!! Nie dociera to do ciebie ? Dają ci byle co a ty płacisz za to ciężkie pieniądze -uważasz że to ok ? trzeba z takimi walczyć i uświadomić im to brutalnie bo inaczej do nich nie dotrze!!! Chcą wydać na potrawę 6 zł a zarobic na niej 100 zł Gessler jaka by nie była ale uzdrowiła tę dziedzinę w Polsce bardzo i przyczyniła sie że klienci restauracji nie są już wszędzie oszukiwani
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
28 kwietnia 2017 o 14:09
za to jej płacą...
a na temat top chefa nic nie powiesz ? Amaro obraza ludzi jeszcze bardziej niż pani Gesler.
@ravenfive i koszerne
Ma to widać we krwi. Bo to taka "zła kobieta była".
@fu3i
Ale syf! Tfu tfu tfu! Co to ku#wa jest!?
Te lody są świeże czy mrożone?
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 1 kwietnia 2017 o 12:49
Gdyby patologia chciała oglądać pożyteczne programy to włączyłaby dokument przyrodniczy, ale patologia woli swój poziom.
Może i obejrzeliby dokument przyrodniczy, kłopot w tym, że teraz nawet Discovery to kanał o złomiarzach i samochodach.
gdzie ona ma zęby ? wtf?!
@fu3i Każdy normalny człowiek rozróżnia ryż świeżo ugotowany od tego sprzed dwóch dni. Podobnie jak makaron i ziemniaki. Styl Gessler irytuje, i absolutnie nie popieram przeklinania, ani upokarzania ludzi, ale trudno nie dostrzec, że program ma też pozytywne strony.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 2 kwietnia 2017 o 18:33
Z jednej strony racja, czasami ta pani zachowuje się naprawdę jak człowiek bez kultury. Z drugiej jednak chciałbyś autorze wpisu jeść kotlet usmażony na patelni pamiętającej Gorbaczowa i jeść tygodniowe pierogi?
Od tego jest sanepid. Nie twórzmy wrażenia, że ta arogancka, chamska osoba swoim zachowaniem sprawia, że we wszystkich restauracjach w Polsce zaczęto serwować świeże pierogi. Program jest absolutnie bezwartościowy, kolejny ogłupiający chłam mejd in tvn, a o tym jak bardzo jest to oderwane od rzeczywistości najlepiej świadczy wygląd tej pani - nikt normalny nie zjadłby posiłku przygotowanego przez tego rozczochranego pudla, ludzie pracujący w kuchni noszą czepki, żeby klienci nie wyciągali z zupy włosów.
Ona trochę robi show i wyzywa wszystkich ale MA RACJĘ. Człowieku w życiu bym nie poszła do tych restauracji. Wszystko stare, brudne, mrożone. No dajcie spokój, później się ci ludzie dziwią dlaczego nie mają gości...
Odkąd oglądam Kuchenne rewolucje boję się iść do restauracji na obiad.
Bo w restauracji pakujesz się na kuchnie i sprawdzasz na jakiej patelni pracują.
Nieźli Ci bezrobotni. Zamiast do pracy to Gesslerową oglądają.
Ta Pani to robi, bo taki dostała scenariusz, ma taka być za to jej placą, żeby było na co patrzeć. Jest to zgapka programu Ramseya, który równał ludzi z błotem i serial zrobił furorę. Nie wierzcie we wszystko, co podaje wam telewizja. Teraz prowadzenie programów tego typu to w głównej mierze sztuka aktorska, więc nie widzimy tak naprawdę osoby, a odgrywaną rolę. Gdyby program opierał się na miłym mówieniu ''ten kurczak mógł byc lepszy'' ludzie by nie oglądali, taka prawda. Myślę, że osoby, u których robione są rewolucje wiedzą, że to jest show i nikt się o to nie obraża tylko cieszy, że lecą hajsy do kieszeni za dawanie po sobie ''jeździć'' na antenie :)
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 4 kwietnia 2017 o 14:03
@Katatonia91 jest dokładnie tak jak piszesz. Smutne jest natomiast to, że ludzie to oglądają zamiast programów typu ''ten kurczak mógł byc lepszy''.
Tyle że Gordon Ramzes zna się na gotowaniu, z kolei Świnka Piggy jest wielką restauratorką, bo dostała restauracje po rozwodzie z Gesslerem. "W restauracji nie ma gości? Je*nijmy ściany na różowo!"
@Katatonia91 @Katatonia91 Gordon Ramsay krytykuje tylko to, co naprawdę jest źle. Ramsay w każdej restauracji identyfikuje błędy, problemy i pokazuje ludziom drogę do naprawy. Ramsay nie wyklina ludzi, którzy dobrze coś robią. Wystarczy popatrzeć jak rozmawia z kelnerami. Nie dochodzi do sytuacji w których kelnera miesza z błotem. Robi to tylko wtedy, kiedy ktoś zasłużył. Jako jeden z najlepszych kucharzy w historii często tworzy nowe menu dostosowane do poziomu restauracji. Nie robi z nich restauracji które będą rywalizować o gwiazki michelin'a. Gordon nie zajmuje się wystrojem restauracji i zmienia, bo mu się kolor ścian nie podoba. Robią to za niego inni. Pani Gessler ch**a wie o prowadzeniu restauracji i "kreowaniu smaków". Wystarczy poczytać jak traktuje swoich pracowników, jakie problemy ma w swoich restauracjach, a potem zastanowić się czy cokolwiek, co mówi ma sens. Nigdy nie widziałem w programie zmiany w restauracji by można zauważyć zachodnie standardy. Co to w ogóle jest to ponowne otwarcie i serwowanie wszystkim klientom tego samego? Jak to się ma do prawdziwego piątkowego wieczoru. Ludzie w Polsce nadal niestety nie mają świadomości, że bez dobrze zorganizowanej kuchni ze sprzętem za $$$ to sobie mogą, co najwyżej bawić w restauracje, a my jako klienci później musimy cierpieć.
@fu3i
Zastanawiam się czy oglądałeś jakiś odcinek do końca.
Program nie polega na tym że rzuca się jedzeniem i talerzami. A do tego własnie spłyciłeś ten program.
Po pierwsze Kuchenne Rewolucje to oczywiście polska wersja amerykańskiego programu (Kuchenne koszmary Gordona Ramseya). Wszyscy którzy choć trochę ciekawią się kuchnią to wiedzą z jak ciętego języka słynie Gordon Ramsey). Polski program zatem miał być ukazany w podobnym stylu i uwierz mi jest o wiele łagodniejszy od pierwowzoru.
Skąd dane że większość odbiorców to gim baza i bezrobotni i wdowy ......?
Mam dobrą pracę, żonę, dzieci, nie chodziłem do gimnazjum, nawet mam hobby - oglądam kuchenne rewolucje.
Jeżeli nie pasuje Ci zachowanie Pani Gessler to nie oglądaj tego programu a dla porównania spójrz na zachowanie pani Pawłowicz ( o zgrozo ..... mistrzyni dobrego smaku i stylu ATFUUUUU)
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 4 kwietnia 2017 o 14:35
bezsensowny artykuł
Taka jest konwencja programu- im gorzej na początku, tym większy sukces i rewolucja na końcu. Nie podoba się- nie oglądaj. A, i na koniec taka uwaga- rzucanie mrożonkami i rozwalanie syfu na pewno uratowało niejedną restaurację od plajty i niejednego klienta od zatrucia pokarmowego.
Serio? To jest show telewizyjne, to jest i ma być w założeniu rozrywka. A że odbiorca tegoż z założenia winien być niewymagający to kształt tego jest jaki jest. Ten program ma bulwersować, ma szokować, ma pokazywać zachowania takie na jakie 90 procent oglądających nigdy się nie zdobędzie bo to się po prostu świetnie sprzedaje. Gessler to lepsza aktorka niż kucharka i wiadomo to nie od dziś. Praktycznie z dnia na dzień TVN zrobił z niej autorytet kulinarny a prezentowane przez nią w "kuchennych" dania pokazywane są jako takie do których należy dążyć. Gorzej kiedy ten widz utożsamia się z kimkolwiek z tego show, z kucharzem który dostał sałatą, z kelnerką po której jadą bo źle wymawia francuskie dania, z szefem który nie ma autorytetu wśród pracowników. Wtedy ten program zamiast serwować jakąś w końcu rozrywkę staje się instruktażem gastronomiczno-psychologicznym. To nie wina programu bo ten jest jaki jest, to wina tych co chcą w szklanym ekranie znaleźć prawdę, sprawiedliwość i jakiś drogowskaz na życie. I tyle.
tak tak, Polacy marzą o starym żarciu z zamrażalnika, albo innym syfie - bo takim najczęściej rzuca Gessler.
Dowiedziałem się też, że jestem wdową po gimnazjum :)
Biedny baranku - jak ci się nie podoba program z Gessler, to przełącz sobie na TVPis i oglądaj hejty na Tuska - to ci na pewno poprawi humor.
To, że konwencja programu jest taka a nie inna, to jedno. Ale ci, którzy zapraszają Gessler do siebie zdają sobie sprawę z tego jak to wygląda. Jak się zaprasza, to potem nie ma co się jarać, że tak się to dzieje. Warto też pamiętać, że gdyby program nie miał "żywiołowej" prowadzącej, to pewnie mało by go kto oglądał. tak to dziś jest, ze bez krwi i wulgaryzmów programu nie da sie zrobić, a ludzie nie będą oglądać. Oczywiście to nie jest dobre, ale co poradzić. Jakby ludzie tego nie oglądali to by program zniknął. Ale jest już któryś rok z rzędu i ma oglądalność. Jaka widownia takie programy.
Ta "genialna kucharka" kazała kiedyś prawdziwemu Grekowi dodać sałaty do sałatki greckiej. Sałaty! Noszkurde, może jeszcze kartofli miał tam napchać?
@Mroovkoyad mój mąż jest Polakiem ale co się daje do bigosu nie wie.... co to za argument, że to był Grek?
Bo to nie był zwykły Grek, tylko Grek-kucharz.
Masz ból d^py to nie oglądaj, a najlepiej załóż własny program gdzie jak jakaś restauracja upada przez jawne kretynizmy jak dawanie nieświeżego dziadostwa, mrożonka i mikrofala, dania po chorej cenie, chamska i bezczelna obsługa / właściciele - to Ty pocieszaj, klep po pleckach i przekonuj że są wartościowi, mów że klientela się nie zna i jest głupia, i wspieraj właścicieli dobrym słówkiem, głaszcz po główce - to im pomoże w biznesie! Najważniejsze by ich delikatnych uczuć nie urazić.
@fu3i
"...rozwala meble, na które wielu osób nie stać..."
Proszę Cię.
"...niekiedy pozbawić ich sensu życia..."
Tego nie wiem jak skomentować :-/
W telewizji są lepsi kucharze - prezenterzy: Robert Makłowicz, Karol Okrasa a nawet Pascal Brodnicki. Kulturalnie, grzecznie - bez wulgaryzmów i ze smakiem plus dobre i niebanalne przepisy.
Ja wymyśliłem na to określenie: "showjędza". Jest taka, bo są ludzie, którzy to oglądają. Ja jak ją widzę, to po prostu zmieniam kanał.
Oglądam jej program i jakoś nie widzę by krytykowała niewinnych ludzi, ona nie przyjeżdża do jakiejś restauracji bo ma takie widzimisię tylko ta restauracja wcześniej wysłała podanie o pomoc że nie radzą sobie ona przeklina i rzuca talerzami itd. jeśli przyjeżdża a w kuchni chlew każdy się opieprza i udaje że coś robi jak dla mnie jej program jest bardzo dobry, a i zanim mnie jakiś anonimowiec zwyzywa od gimbusów to uprzejmie informuję że gimnazjum skończyłem już bardzo dawno temu :)
Obejrzyjcie sobie jak wyglądają jej programy jeśli widać że ludzie się starają ale coś jest nie tak pomaga wtedy i jest okey :)
Napiszę Wam tak: Oglądam ten program od samego początku, czytałem wypowiedzi ludzi, którzy brali w tym udział i uwierzcie mi, że czasami też miałbym ochotę zrobić tak jak Gessler w niektórych knajpach. Ona ma na rewolucję kilka dni. Jak będzie się z nimi miziać od początku to nic nie zmieni. Stąd pewnie słowo "rewolucja". Ma im trafić do łbów co robią źle. Chcielibyście jeść w takim syfie jaki czasami panuje na kuchniach restauracji z tego programu? Nie sądzę. A przypominam, że ona NA POCZĄTKU je posiłki (a przynajmniej próbuje) a później idzie zobaczyć kuchnie. Poza tym, w wielu odcinkach jeśli jedzenie jest dobre to mówi o tym od razu i wtedy zazwyczaj się okazuje, że problem nie leżał w kuchni tylko np. w skąpych/nieumiejętnie gospodarujących knajpą właścicielach. Dodatkowo, teraz coraz częściej restauracje się pilnują i sprzątają na cacy kuchnię przed jej przyjazdem, a przeterminowane jedzenie idzie do kosza, i co? I nie ma rzucania. Można? Można. Wystarczy przed jej przyjazdem obejrzeć 1 sezon tego programu i uniknąć później kompromitacji.
Gdzie jest SANEPID ? Z takimi włosami do kuchni ??? Powinna wylecieć w pierwszej kolejności, Co do jej zachowania. Dlatego nigdy nie wejdę do jej knajpy, ani do lokalu który "zrewolucjonizowała".
W moim mieście robiła "Kuchenne rewolucje" - po kilku miesiącach i tak knajpa padła. Obok jest super lokal, super jedzenie i przystępne ceny - żeby dostać miejsce na niedzielę, musisz robić rezerwację w środę !
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 4 kwietnia 2017 o 23:26
Według programu ma "naśladować" Gordona Ramsey'a. Problem jest taki że Gordon jest światowej sławy kucharzem a tyle ile widziałem odcinków ona sypie proszek do każdego dania. I on widzi prawdziwe problemy niektórych restauracji a niekiedy jej się zdarzało zmieniać restauracje na gorszą.
dzieci komuny jakoś muszą robić kariery, wpompujmy w nich ciężarówki hajsu + róbta co chceta i wychodzą Magdy Gesler, pewnie nie umie ugotować zupy bez reżysera ale ważne że jej dziadek zginął w polskich obozach śmierci a ojciec był prokuratorem w PRL. Tak to mniej więcej wygląda
Po pierwsze to Ci co napisałes że to oglądają to tego nie oglądają.
Po drugie ryż to nawet ja odrużnie świeży od dwudniowego.
Po trzecie Geslerowa czasami jest i tak za delikatna
Po czwarte po co się te dzidy zgłaszają do programu który jest od tylu lat że chyba każdy wie czego można się spodziewać.
Po piąte większość z nich zasługuje na dużo więcej niż ich od Geslerowej spotyka, Ci ludzie gotując w takich warunkach i korzystając z takich a nie innych produktów nie mają szacunku do klienta który płaci ciężko zarobione pieniądze w restauracji. Powinna jeszcze w imieniu klientów po mordach lać za dawanie śmietnika ludzią do jedzenia.
A nie pomyśleliście, że taki może jest scenariusz i ci wszyscy mają właśnie w ten sposób grać.
Dzieci w gimnazjum to oglądają?
uważam że nie masz racji.To jest szoł i program zarabia od wielu lat a niestety jeśli coś utrzymuje się tyle na wolnym rynku tzn ma dużą oglądalność.Pozatym uzdrowiła i nauczyła przez ten program wiele lokali gastronomicznych,dzięki takiej kobiecie jak ona możesz znaleźć restauracje gdzie cię nie oszukają, nie dadzą zepsutego spleśniałego mięsa podpieczonego z solą i nie dadzą ci psa pomielonego razem z budą.Własciciele restauracji oszukują swoich klientów!!! Nie dociera to do ciebie ? Dają ci byle co a ty płacisz za to ciężkie pieniądze -uważasz że to ok ? trzeba z takimi walczyć i uświadomić im to brutalnie bo inaczej do nich nie dotrze!!! Chcą wydać na potrawę 6 zł a zarobic na niej 100 zł Gessler jaka by nie była ale uzdrowiła tę dziedzinę w Polsce bardzo i przyczyniła sie że klienci restauracji nie są już wszędzie oszukiwani
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 28 kwietnia 2017 o 14:09
.
To jest żałosne, kanałów w TV jest coraz więcej a ludziom kończą się pomysły na to, czym zapełnić czas antenowy...
@fu3i a drogi autor jest bezrobotnym, wdową czy uczniem gimnazjum? :)
Zastanawiam się kto ogląda ten badziew????