@zjebmaker Nawet jakby ja tarli to musieliby napisać Składniki: Suche pieczywo: i dalej w nawiasie wszystkie składniki pieczywa. Facet był tak tępy, że spodziewał się napisu "Skład: bułka"?
Jak rok temu sprawdzałem, to kajzerka w Lidlu nie zawiera żadnych wspomagaczy. Kajzerka z Biedry ma tylko jeden (jakiś spulchniacz). Podejdź do najbliższego dyskontu. Powinni, obok pieczywa, mieć wywieszony dokładny skład wszystkich, sprzedawanych rodzajów pieczywa. Tylko nie opieraj się na danych z netu zamieszczanych przez użytkowników, bo te często są przekłamane lub nieaktualne.
Inna sprawa, że masz trochę racji, bo bułka tarta robiona jest nie tylko z kajzerek, ale i z innego "pieczywa" a tu zależy od piekarni, bywa różnie, stąd taki skład.
OdpowiedzKomentuj obrazkiem
Zmodyfikowano
1 raz.
Ostatnia modyfikacja:
7 czerwca 2018 o 9:55
@mudia
Znając życie napisali nam skład 90% produktów które zamieniają na bułkę tartą i większości tych składników nie spotkasz w bułce tartej ale, musieli się zabezpieczyć. Na jednym blacie robią ciasteczka kolorowe i bułkę tartą no to składniki zapisali obu produktów.
Dokładnie z takich składników piecze się w Polsce bułki i inne pieczywo! Dlatego "bułka tarta" ma taki a nie inny skład. Jako, że pieczywo w Polsce jest niejadalne, sam piekę chleb i bułki.
No szok! Bułkę tartą produkuje się od razu utartą! Szok!
@zjebmaker Nawet jakby ja tarli to musieliby napisać Składniki: Suche pieczywo: i dalej w nawiasie wszystkie składniki pieczywa. Facet był tak tępy, że spodziewał się napisu "Skład: bułka"?
bułka tarta ma ten sam skład co bułka kajzerka
Jak rok temu sprawdzałem, to kajzerka w Lidlu nie zawiera żadnych wspomagaczy. Kajzerka z Biedry ma tylko jeden (jakiś spulchniacz). Podejdź do najbliższego dyskontu. Powinni, obok pieczywa, mieć wywieszony dokładny skład wszystkich, sprzedawanych rodzajów pieczywa. Tylko nie opieraj się na danych z netu zamieszczanych przez użytkowników, bo te często są przekłamane lub nieaktualne.
Inna sprawa, że masz trochę racji, bo bułka tarta robiona jest nie tylko z kajzerek, ale i z innego "pieczywa" a tu zależy od piekarni, bywa różnie, stąd taki skład.
Zmodyfikowano 1 raz. Ostatnia modyfikacja: 7 czerwca 2018 o 9:55
@mudia
Znając życie napisali nam skład 90% produktów które zamieniają na bułkę tartą i większości tych składników nie spotkasz w bułce tartej ale, musieli się zabezpieczyć. Na jednym blacie robią ciasteczka kolorowe i bułkę tartą no to składniki zapisali obu produktów.
to by dobrze było. tam jest tez chleb i inne wypieki. nawet ciasta
Woda, drożdże i sól w bułce tartej. Szok i niedowierzanie!
Dlatego ja biorę kurde bułke i ścieram na tarce.
tak to jest jak ktos nie wie jak sie robi bulke tarta.... pewnie byl tez zdziwiony jak sie dowiedzial ze mleko nie jest z kartony tylko od krowy...
Bo bułkę uciera się samemu
wskaż mi tam syf.. witamina C? węglan wapnia?
Dokładnie z takich składników piecze się w Polsce bułki i inne pieczywo! Dlatego "bułka tarta" ma taki a nie inny skład. Jako, że pieczywo w Polsce jest niejadalne, sam piekę chleb i bułki.
A on myślał, ze bułka tarta to pierwiastek?
a jej skład bedzie taki sam, jeśli bułek które ścieramy nie pieczemy sami tylko kupujemy np. te rozmrażanie z marketów.